CPU soğutucu montajı nasıl yapılır?

Dostum benim senin kule tipinde ortasında ledler var ya aydınlatma o yüzden elinde o 3 pinli ARGB kablo var sadece. O elindeki tutuğun sadece RGB için. Bu kulenin hiç bir güce ihityacı yok. Yaptığı tek şey iletkenlikle pasif olarak ısıyı alıp yaymak o yüzden elindeki kablonun tek amacı üzerindeki ledlere güç vermek. Sen Fanı takınca asıl fan sistemle haberleşecek ve soğutmayı o yapacak.

Son düzenleme:
o zaman yazdığım şeyi deniyorum hem fan hem bloğun kablosu tek sata dan gelicek enerjiye bakıyor inşallah kaza bela olmaz

O çoklayıcının amacı hem kuledeki ARGB hem fandaki ARGB'yi tek kabloya düşürüp 1 noktadan kontrol edebilmen için. Fakat senin anakartında ARGB bağlantı noktası yok bunun yüzden PSU'dan güç çekmen lazım. Işığın rengini değiştirmek içinse içinden bir kumanda çıkmış olabilir bunu araya bağlaman yeterli. Bunların hepsi sadece ışık amaçlı.
Kuleyi çalıştıracak tek şey fanın bağlantısı.
Eğer kuleyi yerine sağlam oturtursan, termal macunu güzel sürersen ve fan sitemi başlattığında dönüyorsa hiçbir kaza bela çıkmaz.

Elindeki bütün kabloların olduğu bir fotoğraf

En soldaki fan biri 4pin biri 3, SATA kablosu 3pine dönüştürüyor arkadaki 3pinden 3PIN'i 4 taneye çoğaltıyor soğutucu blokta 4 pin.
Şimdi denemek istediğim SATA kablosunu takıp o 3pine çevirince 4'lü çoğaltıcıyı hem fana hem bloğa bağlayacağım fandaki 4pin bağlantısınıda CPU_FAN'a takacağım size mantıklı geliyor mu başka bir çözümü yok şu an.

O çoklayıcının amacı hem kuledeki ARGB hem fandaki ARGB'yi tek kabloya düşürüp 1 noktadan kontrol edebilmen için. Fakat senin anakartında ARGB bağlantı noktası yok bunun yüzden PSU'dan güç çekmen lazım. Işığın rengini değiştirmek içinse içinden bir kumanda çıkmış olabilir bunu araya bağlaman yeterli. Bunların hepsi sadece ışık amaçlı.
kuleyi çalıştıracak tek şey fanın bağlantısı.
eğer kuleyi yerine sağlam oturtursan, termal macunu güzel sürersen ve fan sitemi başlattığında dönüyorsa hiçbir kaza bela çıkmaz.

SATA'dan alıyor gücü PSU molet bağlantısına gerek yok diye özellikle söylemişti satıcı.

kablolamayı yaptım anlatmak istediğim bu geriye kalan tek şey fanın 4pin i onuda cpu fan a takacağım halloldu sanırım siz bi problem görmüyorsanız çalıştıracağım macunu sürüp bloğu taktıktan sonra

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    190,1 KB · Görüntüleme: 31
  • image.jpg
    image.jpg
    213,1 KB · Görüntüleme: 25
Kırmızı CPU_Fan'a bu anakatla haberleşip işlemci bloğunu kuleyi soğutacak
Mavi Dairelerin içindeki ARGB (3pinli) Kabloları ortadaki kablo birlşetiriciyle dişiyi erkeğe erkeği dişiye takarak tek çıkşa indirieceksin [iki kablo tek kablo olacak]
Sonra o tek kablonun dişisini RGB kontrol kumandasının erkeğine takıp sata ucunu sataya bağladığın zaman tüm bağlantılarını yapmış oluyorsun.
image.jpg

Kırmızı CPU_FAN'a bu anakatla haberleşip işlemci bloğunu kuleyi soğutacak.
Mavi dairelerin içindeki ARGB (3pinli) kabloları ortadaki kablo birlşetiriciyle dişiyi erkeğe erkeği dişiye takarak tek çıkşa indirieceksin [iki kablo tek kablo olacak]
Sonra o tek kablonun dişisini RGB kontrol kumandasının erkeğine takıp SATA ucunu SATA'ya bağladığın zaman tüm bağlantılarını yapmış oluyorsun.
Eki Görüntüle 1602612

Abi çok sağ ol uğraştın bu kadar bende bunu anlatmaya çalışıyordum fakat bu SATA girişi benim anakartta yok onu da sonra düşünürüz ARGB'siz kullanırım bir süre.

SATA çıkışı anakartta değil, PSU'da olur.

Bunu dediğin çok iyi oldu vallahi montajını bitirdim SATA bağlantısıda tamam birazdan vereceğim gücü

Hepinize teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı hakkınızı helal edin abiler büyüksünüz.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    118,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı