CPU Turbo Boost açılmalı mı yoksa kapatılmalı mı?

@677472, oyunları hangi ayarlarda oynadığınız önemli değil. Ekran kartı oyunu açtığınız an sürekli olarak %100 yük altında çalışır. Üreticinin kapsamı dışındaki hiçbir kullanım alanı düşük ölçekte olsa da uygun değildir.

@677472, oyunları hangi ayarlarda oynadığınız önemli değil. Ekran kartı oyunu açtığınız an sürekli olarak %100 yük altında çalışır. Üreticinin kapsamı dışındaki hiçbir kullanım alanı düşük ölçekte olsa da uygun değildir.

Bilgisayarın kullanım amacı çoğunlukla iş amaçlı yazıyor ama yine de hiçbir oyunu kaldırmıyor diye bir şey demek de saçma olur gibime geliyor hocam.

Çevrenizde varsa bilindik yaptırın. Ben ucuza kaçtım başıma gelmeyen kalmadı. Siz iyi yerde yaptırın yeterlidir. Bir srun olursa bildiğim kadar yardımcı olurum iyi günler.

Teşekkürler size de iyi günler.

@677472, oyunu açıp açmaması önemli değil. Sürdürülebilir bir şekilde bu deneyimi sağlaması önemlidir.

İşte gördüğünüz üzere sorunlar yaşıyorsunuz, bu da sürdürülebilirliğe aykırı bir durum olduğundan kullanım amacı dışına çıktığınız anlaşılıyor.

@677472, oyunu açıp açmaması önemli değil. Sürdürülebilir bir şekilde bu deneyimi sağlaması önemlidir.

İşte gördüğünüz üzere sorunlar yaşıyorsunuz, bu da sürdürülebilirliğe aykırı bir durum olduğundan kullanım amacı dışına çıktığınız anlaşılıyor.

Sürdürülebilirlik konusunda haklısınız cihazı kullanım amacına uygun kullanmak tabii ki de daha çok ömrünü uzatır ama ben arada oyun da oynadığım için sürdürülebilirlik konusunda daha az verimli olabilir. Çok fazla zorlamadıktan sonra donanımsal olarak bir sorun yaşayacağımı şahsen sanmıyorum.

Hocam bir sorum daha olacaktı size bu cihazda oyun oynamak herhangi bir sorun yaratır mı cihaza?

Yaratmaz. Siz tabi sıcaklıklara dikkat edin yük altında. Bu işlemcilerde sıkıntı olabiliyor. Termal macun yenileyin (iyi bir macun alın). Soğutucular pek yaramıyor ama siz alabilirsiniz bende işe yarardı varmış sizde ama model öğrenebilir miyim? Belki kötüdür.

Yaratmaz. Siz tabii sıcaklıklara dikkat edin yük altında. Bu işlemcilerde sıkıntı olabiliyor. Termal macun yenileyin (iyi bir macun alın). Soğutucular pek yaramıyor ama siz alabilirsiniz bende işe yarardı varmış sizde ama model öğrenebilir miyim? Belki kötüdür.

Hocam modelim ASUS X515ep Assetto Corsa Tomb Raider gibi oyunlarda genelde Turbo Boost açıkken 90 dereceleri 5 dakika boyunca görüyorum sonra 70 derecelere iniyor bunun için FPS düşmesi yiyor laptop. Modelim tek fanlı bu arada.
Soğutucu modeli Hadron 4 fanlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı