Normalde ceza yemen gerekir Türkçe Kurallarına uymadığın için. Hazır problemin varken çözmeden bırakmak istemiyorum. Rica ediyorum tüm yorumlarını düzenle, biz de elimizden geldiğince yardımcı olalım sana![]()
Sistemim aşağıda kullandığım mahcun Zm STG2Kullandığın işlemci - soğutucu - termal macun gibi bilgilerden haberimiz yokken yorum yapmamızı beklemen hata olurÖncelikle bahsettiğim bilgileri vermeni rica ediyorum.
Sonra; yazılım tarafında bir problem olup olmadığına bakarız.
Kaç yıldır yapıyorum bende ilk defa böyle oldu, ekran kartını da degiştirdim macunu ama sıkıntı olmadı. Bugun bir daha sökeceğim bakalım ne olacak.Eğer tekrar montajda bir sıkıntı yoksa termal macunu ya çok ya da az sürmüşsün demektir.
Kendi gamebookumda başıma geldi. Alışmışım eskiden masaüstünde Intel'in kıytırık fan soğutucusunun altında hazır termal macun olmasına, değiştirmemiştim. Gamebook'ta işler öyle yürümüyor tabii. İlk denediğimde çok sürmüşüm, boşta çalışırken 46 47 derece derece olması gereken değerlerim 55 derecenin altına inmedi. Sonra tekrar açıp bu sefer az sürmüşüm 60 derecenin altına inmedi boşta çalışırken. En sonunda orta yolu buldum 47 48 derecelerde çalışıyor artık.
Özetle diğer her şey sorunsuz ve donanımsal değişiklik yapmadıysan termal macunu ya az ya da çok sürmüşsün demektir.
Arka planda sıkıntı yok hocam bugun yenileyeceğim bakalım ne olacak.Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar işlemciyi kullanıyor olabilir. Onu bir kontrol edin. Termal macunu fazla sürmüş olabilirsiniz. Soğutucuyu tam oturtamamış olabilirsiniz. Bunları bir kontrol edin.
Dogru taktım.Soğutucuyu tam taktığınızdan emin misiniz?
Arkadaşlar boşta ısı değerleri aşağıda. Termal macunu 2 gün önce değiştirdim. Neden böyle oldu? Eki Görüntüle 302700
BIOS ayarına girin ve fan ayarını hızlandırın ''Full Speed'' olarak.
Size sesi gelmez, en azından bende çıt ses yok.
İşlemci | i7 4790
İşlemci soğutucu | Akasa Venom Atto
İşlemci macunu | Cooler Master: MasterGel
İşlemci soğutucusu sizin 1328 RPM çalışırken... Benim işlemci soğutucu 2510 RPM de çalışıyor 21 derece şuan. BIOS ayarından fan hızını ''Full Speed'' olarak ayarladım. Kolay gelsin.
Hangi yazılım ile kontrol ediyorsun sıcaklıkları? Bu konudaki testi yapıp paylaşır mısın? AIDA64 Stability Test RehberiBIOS ayarına girin ve fan ayarını hızlandırın ''Full Speed'' olarak.
Size sesi gelmez, en azından bende çıt ses yok.
İşlemci | i7 4790
İşlemci soğutucu | Akasa Venom Atto
İşlemci macunu | Cooler Master: MasterGel
İşlemci soğutucusu sizin 1328 RPM çalışırken... Benim işlemci soğutucu 2510 RPM de çalışıyor 21 derece şuan. BIOS ayarından fan hızını ''Full Speed'' olarak ayarladım. Kolay gelsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.