Cr-6 SE tabla seviyelemesi yanlış

problem27

Yoctopat
Daha fazla  
Cr-6 SE cihazımda genelde hobi amaçlı ya da evdeki ufak tefek tamirat işlerim için hem Porima hem Creality PLA filament kullanıyorum. Büyük baskılarda nozulda tıkanma ve filament kırılması sorunu yaşıyordum.

Teflon boru ile öpüşme sorunu sandım onunla uğraştım bir süre. Tam anlamıyla boşluksuz olsa da işe yaramadı. Teflon boruyu da değiştirdim. Olmadı.

Ekstruder içini kontrol ettiğimde dişlinin bir miktar yıprandığını gördüm. Dişliyi yenisi ile değiştirdim ama besleme sorunu yaşamaya devam ettim. Önce cızt cızt diye sesle ekstruderden filamenti hafif geri tepiyordu. Sonra da iyice tıkanıyor ve hiç besleme yapmadan sürekli cızt cızt tepiyor yada filament kırılıyordu.

Defalarca deneme sonunda tablanın ortasının çökük yanlarının havada olduğunu keşfettim. Otomatik seviyeleme yaptıktan sonra 0,25 yukarı kaldırarak aradan bir A4 kağıdın hafif geçmesini sağlıyorum. Arada kağıt varken nozzle sağa veya sola hareket ettirdiğimde ise önce çok rahat hareket eden kağıt neredeyse yırtılacak kadar eziliyor. Tablada sağ ve sol uçlara gittikçe bu sıkışma artıyor.

Pei tabla kullanıyordum. Yeni tabla ve manyetik sipariş ettim. Yeniden denedim. Yine aynı sonuç.

Bu durum yüzeyi büyük baskılarda ilk katmanın belli bölgelerde ya iplik gibi çok ince ya da çok kalın olmasına sebep oluyor. Yani ilk katman bozuk çıkıyor. Ya da desteğe ihtiyaç duyulan baskılarda bir süre sonra yapışma sorununa dönüşüp destekler kalkıyor. Baskı ip yumağına dönüşüyor.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ufak tefek baskılar dışında kullanamaz oldum. Denemediğim bir tek rulmanlar kaldı. Rulmanlardan olabilir mi? Başka neden olabilir? Örnek bir baskı aşağıdaki gibi oluyor.

WhatsApp Image 2025-12-03 at 12.39.51.jpeg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı