Crackli oyunlarda neden virüs var?

gurecumut

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2019
Mesajlar
722
Çözümler
5
Şimdi geçip de korsana destek vermiyoruz demeyin. Bu forumda korsana destek vermiyoruz diyen adamlar bile korsan oyun oynamıştır.

Konuya gelecek olursak, crackli oyunlarda trojan, trojangen 2 gibi virüslerin olma nedenini hep merak etmişimdir. Acaba gercekten virüs mü yoksa antivirüs yazılımlarının bir önlemi mi? Crackli bir oyun indirdim ve direkt Norton steam_api64.dll'de trojan buldu.

Bir program ile DLL dosyasının içini açtım ve incelemeye başladım orijinal oyunlardaki DLL ile karşılaştırdım ne fark var diye. Aslında tek fark yapımcı firma olarak Valve, Electronic Arts yerine indirdiğiniz crackin "*!Reloaded!*" olması ve orijinal oyunlarda Steam ile direkt bağlantı kuran Steam Client API isminin crackli oyunlarda Steam API olması. Crack olarak indirdiğim DLL'deki Reloaded yazısı yerine herhangi bir firma ismi yazıp DLL'yi kaydettim ve taramaya aldım. Sonuç VirusTotal'de de görünecek zaten. Bu dediğim .dll dosyaları için geçerli, .exe olarak eğer virüs bulursa antivirüs onu kullanmayın. Çünkü cidden de içine, .exe'lere trojan yerleştirilmiş. Uzaktaki bir sunucuya direkt bağlantı kuran bir kod vardı içinde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı süper zekalar kendilerini büyük crack grupları gibi gösterip, oyuncuların PC’lerine malware atıyor. Korsan oyuna olan talep dünyanın neredeyse her yerinde olduğu için de bir, iki de olsa sonuç alacaklarını biliyorlar. Yoksa ben belli bir yaşıma kadar korsan kullandım, (mecbur kalırsam yine kullanırım) güvenli yerden indirdiğim hiç PC’m pert olmadı. False positiveler tabiki oldu ama bir etkisi olmadı onların da.

Piratebay tarzı yerlerden indirmemek lazım korsan indirilecekse de. Düzgün bir yer bulup ordan indirmek gerekiyor. Şansımıza, Türk sitelerinde ben çok rastlamadım bu duruma.
 
Eskisi kadar güvenli değil(miş) çünkü. İnsanlar pek memnun değil. Ben indireceksem dosya listelemeli yerler yerine spesifik olarak o dosyayı ayrı sayfada sunan bir siteye yönelirdim. Siz sorun yaşamadıysanız ne mutlu. Fakat internet bu siteden şikayetlerle dolup taşıyor.
 
Hocam hepsi virüslü değil fakat şöyle bir şey var, zaten crackli olunca oyunu antivirüsler zararlı yazılım olarak görebiliyor, böyle olunca içine virüs yerleştirmek çok akıllıca oluyor, çünkü indiren adam oyunun sadece crackli olduğu için virüs olarak görüldüğünü düşünüp yüklemeye devam eder genelde ve virüs kolayca sisteme yüklenmiş olur arkaplanda.
 
Her crack oyun virüslü değildir. Bilindik grupların crack oyunlarında virüs yok. Anti-virüsünüzü crack oyun yüklerken kapatmayın. Mesela Kaspersky açıkken bir kere korsan oyun yüklemiştim. Bana mısın demedi. False-positive oranı çok yüksek olan Anti-Virüs'ler genelde 3. parti yazılımları virüs olarak görür.

Kaspersky'i o yüzden de biraz bıraktım net olarak kendi yazdığım virüsü bile sorunsuz gösterdi. Norton kullanıyorum şimdi miss gibi.
 
Torrent oyun bile indirmedim hatta Torrent kullanmadım bile hayatımda Crack olarak sadece Club kullandım zaten orayı bilmiyorum.
 
Ne yani? Şaka mısınız siz? Gerçekten babasının hayrına oyun kırdıklarını mı sanıyorsunuz? 😆

Bir şey almak istiyorsan her zaman bir şey verirsin. O çok güvendiğiniz crack gruplarının genelde dosyalara zararlı yazılım eklememesinin sebebi bağışlar ve reklam gelirleri.

Ölesiye savunmayın şimdi bana, bağışları kesildiği anda miner'ları basıyorlar. Aklınızın bir köşesinde dursun; bu bir hobi değil, sizin üzerinizden bir gelir kaynağı.
 
Artı -2 Eksi

Yeni konular

Geri
Yukarı