CRC Hatası sorun yaratır mı?

Shinrai

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
1.015
Makaleler
1
Çözümler
6
Yer
İzmir
Bir süredir bağlantı sorunları yaşıyorum. Son iki gündür sorunum azaldı. Normal DSL bağlantım en fazla 2 saat dayanırdı. Şimdilik iki gündür direniyor. İç tesisatı yeniledim. Sanırım sonuç verdi. Ama sürekli artan CRC hatalarına anlam veremiyorum. Bu hatalar neden kaynaklanıyor olabilir? Bağlantı sorunları ile alakası var mı?


CRC Hatası.png


CRC.png

@Cleante
 
Çözüm
Bu tip durumlarda genelde Default Gateway adresine 300-500 kadar ping atarız tek komutla; ICMP protokolü içerisinde de 16Bit CRC alanı bulunuyor yanılmıyorsam; kayıp veya hatalı gönderimde modemin arayüzüne işleyecektir kayıtlar. SNR veya zayıflama değerlerin gayet güzel, bir problem görünmüyor; buna karşılık 2 resim arası 3 saatlik zaman diliminde 600-700CRC işlenmiş arayüze.

Wi-Fi adaptörün - dahili Wireless ağ adaptörün varsa kablosuz olarak bağlanıp CRC değerlerini öyle kontrol et. Ona göre telefon hattı veya ISP altyapısından şüphelenmeye başlayabilirsin. Gateway'e kadar olan yol temiz mi anlamış olursun.
Problemin kaynağını anlamak adına sorduğum; "Kopukluktan, ilgili ağa bağlı diğer kablolu ve kablosuz cihazlar etkileniyor mu?" veya "Komşu ve diğer binalarda kopukluk yaşanıyor mu?" gibi soruların cevapları, cihazda problem olabileceği tezini destekliyor ne yalan söyleyeyim. Önceden bu problem yokken, cihazı almanızla beraber problem yaşamaya başlamanız da tesadüf değildir, öyle zannediyorum ki.
 
Izdırap kaldığı yerden devam ediyor. Bugun yine 2-3 saat arayla tonlarca kopma yaşadım. Söylediğiniz komutları bir kesinti esnasında denedim.
Sorunun modemden kaynaklı olduğu belli ise Servise yollamayı düşünüyorum. Bir sonuç çıkmazsa başka bir modem ile deneyeceğim.
@BilgisayarKurdu

Adsız.png
 
İlk kısımda yönlendirici ile iletişime geçememiş o an. Aldığın hata genelde; "Gönderici adresi ile - Alıcı adresi aynı network içerisinde olmadığı veya bağlantıda problem olduğu zaman meydana gelir.
ASDL modem ile birlikte bu ürünü kullanıyorsun anladığım kadarıyla. Sana tavsiyem yalnızca modem ile 1-2 gün kullanman. Sorun yaşamazsan ürünü servise gönder.
 
Modem VDSL olmasına rağmen ilk internet kurulumu yaptığım zaman ADSL olarak algılamıştı. Bu yüzden sorun yaşadım. Bir süre sonra düzeldi. Eski ADSL Altyapımdan beri telefon için Splitter kullanıyorum. Sorunla alakası olabilir mi?
IMG_20190502_202633.jpg
 
Sanmıyorum DSL Splitter ile alakalı olsun. Basit bir paralel çoklayıcı - hiçbir özelliği olmayan bir alet çünkü. Giriş portunda problem olsa hem PC hem Telefon hattı tamamen kopar veya yalnızca PC veya yalnızca Tel portunda problem olsa yalnızca ilgili kanaldan bilgi aktarımı sağlayan cihazlar kalıcı kopukluk yaşardı.

Kopukluk anında yönlendiriciye ulaşamaman normal bir durum değildi zaten, ulaşabilmen gerekirdi. Ben hala modem - router tarafındayım. Kopukluğun 802.11 ile bağlantı kuran kablosuz cihazları da etkilemesi bunu destekliyor.
 
Roman niteliğinde olan açıklama ile birlikte ürünü hazırladım. Kargonun almasını bekliyorum. Konuyu ileride sonuca göre güncellerim. Ürünü yaklaşık altı aydır kullanıyorum. Ürünü aldığım ilk zamanlarda ufak takılmalar dışında bir sorun yoktu. Bu yüzden iade hakkımı kullanmadım. Ufak takılmalar bağlantı kopmalarına dönüştü. Sonradan Wi-Fi performansının yetersiz olduğunu gözlemledim. Kanal ayarlarını düzgün bir şekilde yapsam bile ağa bağlanan harici cihazların bağlantısı ana bilgisayar üzerinde kesinti olmadığı halde sürekli olarak kopuyordu. Bu sorunu Yazılım Güncellemesi ya da denediğim ayarlar çözemedim. Bundan sonra Ana bilgisayarı etkileyen düzenli bağlantı kopma sorunları yaşamaya başladım. Ürüne güvendiğim için öncelikle bunun internet sağlayıcısından kaynaklandığını düşündüm. Aylardır Port değişimi ve Saha dolabı devresinin değişmesi gibi işlemler yapıldı. Saha dolabına 50 Metre uzaklıkta olduğum için hat değerlerim iyi durumdadır. Bu yönden bir sorun yok. Bundan sonra iç tesisatımda bir sorun olacağını düşündüm. Ve tesisatı yaklaşık üç kez yeniledim. Ama sorun devam ediyordu. İnternet altyapım yeni olmasına iç tesisat ve internet bağlantımda bir sorun olmamasına rağmen düzenli olarak kopma sorunum var. Kopukluk Esnasında ilgili ağa bağlı diğer kablolu ve kablosuz cihazlar etkileniyor ve Komşu ve diğer binalarda kopukluk yaşanmıyor. Kopukluk esnasında yönlendirici ulaşamıyorum. Ürünü kullanan başka kullanıcılarında benzer sorunları yaşadığını Teknoloji forumlarında ve İnternet Satış sitelerindeki yorumlarda gözlemlediğim için ürün değişiminin sorunu çözeceğini düşünmüyorum. Kopukluk anında
ping 192.168.1.1 -n 100 CMD komutunu kullandığımda Request Time Out yanıtını aldım. Bu sorunun modemden kaynaklı olduğunu yazılımsal olarak kanıtladı. Bunla yetinmeyip farklı bir ağ ile denediğimde benzer sorunları yaşadım.
Bu sorunlar kronik olduğu için düzelmeyecektir. Altı aydır sabır ile Yazılım Güncellemelerinin sorunları çözmesini umut ettim. Aynı ürün ile değişim yapılırsa Aynı sorunları yaşayacağım için Üst Model ile değişim ya da iade talep ediyorum.
 
Telefon hattını makas ile kes at, yine de "Tracert Default Gateway" komutu sorunsuz biçimde çalışır ve "Trace Complete" yanıtını geri döndürür, ilgili kapıları gösterdikten sonra. Yani cihazla alakalı bir sıkıntı olduğu belli, servis ilgilenmezse THH ile hakkını almana yardımcı oluruz merak etme :) Kopukluk eş zamanlı diğer cihazları da etkilediği için "NIC" veya "Kablo" faktörlerini de görmezden gelebiliriz zaten.
 
Son düzenleme:
ASUS servisi umarım sorun çıkartmaz. Ürünü aldığım ilk zamanlar yaşadığım bir sorun vardı. DSL bağlantısı olmasına rağmen ağa bağlanan Kablosuz cihazların bağlantısı kesiliyordu. O sorunu tekrar yaşamaya başladım. Bu sorunun modemden kaynaklandığını gösteriyor.
@BilgisayarKurdu
 
Yönlendirici olmadan test et demiştim çünkü iki cihaz arasında mantıksal ayrım yapamıyorsun bilgisayar ortamında. Bunu da test ederek anlayabilirsin. Problemler N16 sonrası başladıysa farklı - N16 öncesinde de varsa farklı anlam ifade eder. Diğer cihazın model neydi bu arada?
 
Altı ay önce ADSL altyapım vardı. Huawei HG531s V1 kullanıyordum. Kullandığım süreç boyunca hiç kopma sorunu yaşamadım. VDSL geçiş yaptıktan sonra ilk iki ay sorun yoktu. Ondan sonra ağa bağlanan diğer cihazlarda sıkıntılar ve ara sıra takılma sorunları yaşamaya başladım. En son takılmalar kesintiye dönüştü. Ve bunlar gün içinde sıkça tekrarlanmaya başladı.
@BilgisayarKurdu Asus ile görüştüm. Ürün çalıştığı için değişim olmayacağını söylediler. Güncelleme dışında teknik ekip başka bir işlem yapamazmış. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorlar. Ama son sürümü kullanıyorum. Sonuca göre THH şikayeti açabilirim.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı