Creality Ender 2 Pro X Eksen teker bloğu vida yuvaları kırık

epaprat

Femtopat
Daha fazla  
Selam,

Soğutma bloğunu sökerken çok ince olan ve X eksen teker bloğuna ait vida yuvaları kırıldı.

Yedek parça olarak teker bloğunu bulamadım. Japon, sıcak silikon ve İran yapıştırıcısı (ikiz tüp olan) ile yapıştırmayı denedim olmadı.

Çözüm önerisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_6005.jpg
    IMG_6005.jpg
    166,1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_6004.jpg
    IMG_6004.jpg
    121,2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_6001.jpg
    IMG_6001.jpg
    89,5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_6002.jpg
    IMG_6002.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Cevap için çok teşekkürler. Son denememde braket üstündeki yuvaları biraz genişletip kopan parçaları içine girecek hale getirdim. Japon yapıştırıcısı bu sefer tuttu gibi birkaç test baskısı da aldım. Tam soğutma bloğuna denk geldiği için bu kez Japon yapıştırıcı sıcaktan dolayı çözülmedi sanırım. Denemelere devam edeceğim.

Braketin arkasında profile kadar bir miktar pay var. Ama hem o vidaya hem de o aralığa uyacak bir somun bulabilir miyim bakacağım. Sonuçları tekrar yazacağım.

Rica ederim.

Dişi-dişi spacer kullanılırsa braketin arkasından düz başlı bir vida ile oradan spacer sabitlenebilir, diğer uca da heat sinkin kendi vidaları yetişmezse yeni vida alınabilir.

Ya da arkadan düz başlı uzun vida sokulur, diğer tarafa gereken miktarda boşluğu yaratacak parça basar ya da çok sayıda pul koyarsın, vida onların içinden ve bloktan geçer, somunları heatsink tarafında ön yüzde takabilirsin. Nalburluk iş, olur gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı