Creality Ender 3 V3 SE filament tablaya yapışmıyor

Yer
Hatay/Antakya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 LAPTOP GPU i7-13650HX CPU 16GB 4800MHZ DDR5 RAM 512GB NVMe M.2 SSD
Merhaba 4-5 gündür yazıcıyı açmadım. Dün elas3D'nin indirimli PETG sinin almıştım ve o gelince deneme amaçlı açtım.

Filament tablaya yapışmadı. Sonrasında ayarları bilmediğim için olmamıştır dedim ve almam gereken bir baskı olduğu için pla ya döndüm ve pla da yapışmadı. Aşağıda bıraktığım görseldeki gibi Nozzle'a yapışıyor.

Cihaz V3 SE ve oto kalibrasyon bulunuyor. Ayarlar kaçmış olabilir PETG dönünce ve hala sorunu çözemedim. @Siyah Martı hocam sizin bir öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240708_215358.jpg
    IMG_20240708_215358.jpg
    116,8 KB · Görüntüleme: 69
Soldaki başlangıç çizgisi normal duruyor. Tablayı sıcak su ve bulaşık deterjanı ile temizleyip baskıyı izlerek bir deneme yapabilirsin.

Evet, ayar da kaçmış olabilir.

Düzelmezse yazarsın, dilimlenmiş model görseliyle.

Hocam hallettim sorunu daha önce de yaşadım ama çözümü bilmiyorum yazıcının tablasındaki 1 köşedeki vidayı tam sıkınca kalibrasyon hatası veriyor. Dediğiniz gibi tablayı da temizledim şu an baskıyı alıyorum bitince tam inceler size dönerim

@Siyah Martı hocam baskıda sorun yok ama ipliklenme fazla o hangi ayar ile çözülüyor.

Son düzenleme:
İpliklenme, geri çekme, fan ve sıcaklık ayarlarından özellikle etkilenir.

Aynı tür malzeme farklı markalarda farklı karakter gösterebiliyor.. Ayrıca model çok fazla travel yapılan bir modelse mesela kale suru gibi, hem birbirlerine yakın hem de sık olduklarından daha bu ipliklenmeyi arttırır.

Elinin altında pürmüz bulundurmanı tavsiye ederim, en kolay temizleme yöntemi o şekilde. X bir örnek:https://www.hepsiburada.com/orcamp-pratik-cakmakli-purmuz-set-227-gr-pm-HBC00000M09KQ

Ana sorununla ilgiliyi hangi vidayı niye sıktığını da belirtirsen başkaları için de yardımcı olabilir.

İpliklenme, geri çekme, fan ve sıcaklık ayarlarından özellikle etkilenir.

Aynı tür malzeme farklı markalarda farklı karakter gösterebiliyor. Ayrıca model çok fazla travel yapılan bir modelse mesela kale suru gibi, hem birbirlerine yakın hem de sık olduklarından daha bu ipliklenmeyi arttırır.

Elinin altında pürmüz bulundurmanı tavsiye ederim, en kolay temizleme yöntemi o şekilde. X bir örnek:https://www.hepsiburada.com/orcamp-pratik-cakmakli-purmuz-set-227-gr-pm-HBC00000M09KQ

Ana sorununla ilgiliyi hangi vidayı niye sıktığını da belirtirsen başkaları için de yardımcı olabilir.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Sorun ise tablada sağ alttaki vidayı tam sıkınca tesviye de hata veriyor onu hafif gevşek bırakınca sorun çözülüyor böyle bir şeye denk gelen olur ise bunu bir denesin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı