Çözüldü Creamapı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, bugün Cities Skylines en alınası DLC'ler ne? Diye Google'da ararken, sosyalde bir konuya denk geldim. Creamapi önermiş birisi. Nette araştırdım pek bir şey bulamadım. Yani ne işe yaradığını anladım ama yasal mıdır? Güvenli midir? Bazı yerlerde yasal yazmışlar. Steam ban atmıyor falan yazmışlar. Kullanan varsa fikirlerini öğrenmek istiyorum.

Çözüm
Hesabınızda bulunan oyunları (Steam) DLC'lerini beleşe (korsan) açmanızı sağlayan bir tool. Ayrıca AutoCreamApi diye bir aracı daha vardır, o da oyununuzu Creamapi'ye otomatik olarak ayarlar.
Ben bir Linux kullanıcısıyım bende açıkçası creamapi uygulamasını gördüm açık kaynak olması açısından benim de dikkatimi çekti açıkası ben bu uygulamayı Paradox oyunları için kullanmayı düşünüyorum maalesef adamların her DLC'si oyunun kendisi kadar o younlarda denemek mantıklı mı arkadaşımda bu uygulamanın bir benzerini yani creaminstaller'ı kullanıyor bir sorun çıkmadığını söyllemişti. Ama tereddütteyim açıkçası.
Muhtemelen çıkmaz, hele ki single oyunlarda. Ben de görmedim/duymadım sorun çıktığını. Zaten bir sorun çıkarsa bu güvenlik probleminden ziyade tespit edilme durumu olur. Tespit edilmesi durumunda sadece kullandığınız oyunu mu etkiler yoksa komple Steam/Epic hesaplarınızı mı etkiler orası soru işareti.

Benim şahsi korkum böyle bir uygulama yüzünden çok emek verdiğim Steam/Epic hesaplarımı kaybetmek olur. Bu yüzden tavsiye etmem size de.

Ki Linux kullanıcısıyım demişsiniz. Muhtemelen benden çok daha fazla bilginiz vardır işletim sistemi ve güvenlik konusunda. Güvenlik problemi oluşsa bile bu Linux'u çok daha az etkiler, önlem almanız da daha kolay olur zaten.

Muhtemelen çıkmaz, hele ki Single oyunlarda. Ben de görmedim/duymadım sorun çıktığını. Zaten bir sorun çıkarsa bu güvenlik probleminden ziyade tespit edilme durumu olur. Tespit edilmesi durumunda sadece kullandığınız oyunu mu etkiler yoksa komple Steam/Epic hesaplarınızı mı etkiler orası soru işareti.

Benim şahsi korkum böyle bir uygulama yüzünden çok emek verdiğim Steam/Epic hesaplarımı kaybetmek olur. Bu yüzden tavsiye etmem size de.

Ki Linux kullanıcısıyım demişsiniz. Muhtemelen benden çok daha fazla bilginiz vardır işletim sistemi ve güvenlik konusunda. Güvenlik problemi oluşsa bile bu Linux'u çok daha az etkiler, önlem almanız da daha kolay olur zaten.

Benim bildiğim kadarıyla cream API açık kaynak kodlu bir yazılım gpl lisansı var bu onun kodlarıın açılıp incelenebileceği anlamına geliyor bu yüzden güvenlik konusunda muhtemelen çoğu kişi sorun yaşamayacaktır. Açık kaynak ve kimin gelşiştirdiği belli olduğu için çoğu kişi böyle şeyler yapmıyor. Tespit edilirse işte o zaman sadece oyundan mı ban yersin yoksa Steam hesabı da cuuuuuuuuuu olur mu orasını bende bilemiyorum. Tabii ben kullanmaktan vazgeçtim Steam hesabını bir Türk genci olarak indirimle diziyoruz zaten şu anlık gerek yok yan hesap açıp oyunu orada denerim öbür türlü şu an kimse beni ikna edemez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı