Creatin ve protein tozu 14 yaşındaki birey için uygun mudur?

Çınar Yangır

Decapat
Daha fazla  
14 yaşında bir kardeşim var. Kendisi 182, 75 kilo. Bayağı spor salonuna da gidiyor. Annemler almıyor diye geldi benden istiyor. BCA Creatin ve Whey Protein almalı mıyım? Ona çok bir zararı olur mu? (İyi bir abi olmaya çalışıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
14 yaşında bir kardeşim var. Kendisi 182, 75 kilo. Bayağı spor salonuna da gidiyor. Annemler almıyor diye geldi benden istiyor. BCA Creatin ve Whey Protein almalı mıyım? Ona çok bir zararı olur mu? (İyi bir abi olmaya çalışıyorum.)
İyi bir abi olmaya çalışıyorsan alma 😊

Pek zararlı değil fakat ihtiyacı yok, gelişme çağında olduğu için yediği et/tavuk vesaire zaten içtiği o protein tozundan daha etkili gelecektir.

14 yaşındaki çocuk neden böyle bir şeye ihtiyaç duyar? Kullandırtmayın, spor yapsın tamam da bunları kullanmasına gerek yok daha yaşı küçük ileride isterse kullanır.

Tamamdır teşekkür ederim.

Zararlıdan çok ihtiyacı yok. Protein tozu gerekli bir şey değil artı olarak tavuktan daha pahalıya geliyor. Günlük kilosunun 1.5 2 katı proteinini alsın yeter. Tavuk bonfile en çok tercih edilen protein kaynağıdır.

Tavuğa alerjisi var hindi yiyor o yüzden.

Zararlı tabiikide almayın.

Değil, nedenini soylesene?

Tamamdır teşekkür ederim.

Hocam 6-7 aydır spor yapıyorsa ve böbrek hastalıgı yoksa kreatin cogu zaman güvenlidir.
BCAA gereksiz bir ürün, protein tozu yerine göre mantıklı.

Zararlıdan çok ihtiyacı yok. Protein tozu gerekli bir şey değil artı olarak tavuktan daha pahalıya geliyor. Günlük kilosunun 1.5 2 katı proteinini alsın yeter. Tavuk bonfile en çok tercih edilen protein kaynağıdır.

Protein tozu yakın fiyatta ve avantajı hız, nötr bir takviye.

14 yaşındaki çocuk neden böyle bir şeye ihtiyaç duyar? Kullandırtmayın, spor yapsın tamam da bunları kullanmasına gerek yok daha yaşı küçük ileride isterse kullanır.

Bunlar doğal ürünler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı