İnceleme Creative Aurvana Live SE kullanıcı yorumları

Herkese merhaba.

Creative aurvana live SE kulaklığı için görüşlerimi yazmak istiyorum. Yazıya başlamadan önce ses ve müzik ile ilgili tecrübemi belirteyim. Uzun zamandır müzikle içli dışlı olan birisiyim. Gitar çalıyorum. Ancak ses kayıt tekniği ve Hi-Fi konusunda yeterli bilgi ve ekipmanım yok. O yüzden bir inceleme yazısından ziyade sadece izlenimlerimi yazacağım.

Dinlemelerimi 2 ayrı cihazla yaptım. Birincisi telefonum Samsung Galaxy S8. diğeri de Monster marka laptop. İçerisinde Dolby Access yazılımı yüklü. Dolby'nin müziğe yaptığı küçük müdahaleler genellikle hoşuma gidiyor.

Bu kulaklık öncesinde çeşitli kulak içi ve kafa üstü kulaklıkları kullanma fırsatım oldu. Halihazırda elimde Sennheiser HD450 var. Kıyaslamalarımın büyük çoğunluğunu bu kulaklığa göre yapacağım.

1. Ses kalitesi:

Creativeaurvana Live SE, herhangi bir DAC amfi kullanmamış olmama rağmen inanılmaz bir ses kalitesine sahip. İlk defa müziğin içerisindeki bütün enstrumanları yeterince duyabildiğimi hissettiğim bir kulaklık kullandım. Yer yer bu müzikte bu da mı varmış şaşkınlığı yaşattı :D. Bu durumun kulaklığın sahip olduğu geniş dinamik aralığın bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Sennheiser kulaklığımı kullanırken özellikle alt frekanslardaki seslerin net olmadığını düşündüğüm zamanlar olmuştu. Bu kulaklıkta böyle bir problemle karşılaşmadım.

2. Enstrüman ile deneme:

Bir diğer denemem de bu kulaklığı gitarıma bağlamamla oldu. Ibanez GRG170 gitarı boss GT-8 prosesöre basit bir 3.5Mm'den 6.3Mm'ye dönüştürücü ile bağlayarak kullanmayı denedim. Burada kulaklığın yeterliliğiyle ilgili yorum yapamayacağım. Ancak amfi ile çalmayı konfor açısından tercih ederim. Deneme süreci boyunca birbiri ile ses şiddeti olarak uyumsuz presetlerle uğraştım. Bir de doğrudan prosesörden ses çıkışı aldığım için kulaklığın kablosunun kısa kalması da konforumu etkiledi.

3. Podcastler:

Kulaklığın sesi konusunda değinmek istediğim son konu da bu ürünü kullanırken dinlediğim podcastlerde oldu. Özellikle izlediğim bazı yayınlarda Sennheiser kulaklıkla duymadığım dip gürültülerini de duydum. Bunun sebebi podcast kayıtlarının alındığı ortam ya da kullanılan ses kayıt tekniği ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü dinlediğim hiçbir müzikte böyle bir durumla karşılaşmadım.

4. Konfor ve estetik:

Son olarak değinmek istediğim konu da kulaklığın kullanım sırasındaki konforu. Uzun bir süre kablosuz kulaklık kullanmamın ardından kablolu kulaklığa dönmek biraz uğraştırdı. Kablolarla uğraşmanın nasıl olduğunu unutmuşum. Creative kulaklık, Sennheiser olan kulaklığa göre daha rahat olsa da yine de aradan biraz zaman geçtikten sonra rahatız etmeye başlıyor. Ses seviyesini yaklaşık %40'ın üzerine çıkardığımda kulaklık dışarıya ses vermeye başladı. Ürün dış görünüş olarak çok da albenili bir ürün değil. Buna da değinmeden geçmeyeyim.

Sonsöz.

Son sözüm olarak da şunları söylemek istiyorum. Creative aurvana live SE, ses kalitesi olarak fiyatına göre oldukça iyi bir konumda. Müzik dinlemek amacıyla kullanılacaksa bu konuda mükemmel bir iş çıkarmakta.

Faydalı linkler:

İnceleme: Creative aurvana live! SE inceleme

Elektronik: Creative Aurvana Live SE 399₺!

Aurvana Live! SE //detaylı bir inceleme.

Aurvana Live! SE //ürünün resmi sayfası.

Bu ürünü önerdiği için @Shuichi Tatsuo'ya teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam değerli incelemeniz için teşekkürler, QCY T5 kullanıyordum uzun zamandır çok kaliteli, ancak yeni modele geçmenin zamanı geldi sanırım. Uzun süre kulak içi kulaklık kullanımı da kulağı etkiliyor baya. Bu arada İTÜ makine öğrencisi olduğunuzu okudum, lise son sınıf öğrencisi olarak size bir konuda danışmak istedim. Geçen senenin İTÜ makine sıralaması 9900 civarı kapattı ondan önceki sene 13K civarıydı. Bu farkın sebebi ne ve bu sene de sıralama çok değişir mi, değişimin nedenini merak ettim. Cevaplandırabilirseniz çok memnun olurum.
 
@bmw e60 yorumunuz için teşekkür ederim. Ses kalitesi ve ses seviyesi açısından bu kulaklıkla yarışabilecek giris seviyesi bit BT kulaklık olduğunu düşünmüyorum.
İTÜ makine konusunda da kısaca cevap vereyim. Tıp bölümlerinin düşen puanı makinenin sıralamasını etkiledi. Ama normalde de bölüm, geniş bir siralama araliginda ogrenci alıyor. Mesela ben 10k ile girmistim ama 6k ile girenler de vardı 12k ile de. Daha detaylı konuşmak isterseniz beni etiketleyerek yeni konu açabilirsiniz.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı