Elektronik Creative Sound BlasterX G6 2400TL

Aslında üzerindeki ess chipte kaliteli sayılmaz mobil için diye de düşünebiliriz. Kıyaslamasını merak etmiştim.
Ben olsam G6 tercih ederdim doğrusu.

Tartışmaya bile gerek yok normalde 180 dolarlık bir cihaz indirimle 170 dolara indiriyorlar yurt dışında zaten dümdüz dolarla çarpsanız bile 3200-3300 gibi bir fiyat ediyor, kargosu vergisi derken bu ürünün fiyatı kesinlikle hatalı. Alalı 1 hafta oldu tertemiz fiyattan aldım kullanıyorum 2. eli bile bu fiyata zor.
Hangi kulaklıkla kullanıyorsunuz ve çıkış gücünden memnun musunuz hocam? (Sistem altta falan yazıyorsa mobilde olduğum için göremiyorum nedense.)

Son düzenleme:
Şu an için gayet düşük bir kulaklık kullandığım için tam test etme şansım olamadı ama çıkış gücü kesinlikle fazla fazla yetiyor. Kullandığım kulaklık Cloud Alpha, Beyerdynamic 770 Pro veya 990 Pro almayı düşünüyorum 3-4 aya.
770 ve 990 ile aşırı aşırı memnundu insanlar Reddit'de.

Evet bende araştırdım biraz, açıkçası bass sevdiğim için 770 daha yakın duruyor ama 990 sahne aralığı falan da çok memnun insanlar bilemiyorum.
990 için çok tiz diyorlar ama bence bass ile toparlanır. HD681 için de öyle diyorlardı ben modlamadan bile gayet güzel verim alabilmiştim.

Konuya epey bilgi sahibi arkadaşlar toplanmış, hazır yakalamışken bir sorum var.

Bende bir Fiio Q3 var, taşınabilir DAC/Amp. Uac 1.0 modu olduğu için konsollarda da kullanabiliyorum. Bu G6’nın fiyatı gerçekten uygunmuş, benim Q3’üme göre bir artısı var mı?

Beslediğim kulaklıklar: HD 660S ve HD 599, ileride genişletmeyi düşünüyorum bir Sundara alasım da var.

Konuya epey bilgi sahibi arkadaşlar toplanmış, hazır yakalamışken bir sorum var.

Bende bir Fiio Q3 var, taşınabilir DAC/Amp. Uac 1.0 modu olduğu için konsollarda da kullanabiliyorum. Bu G6’nın fiyatı gerçekten uygunmuş, benim Q3’üme göre bir artısı var mı?
Mikrofon girişi ve optik giriş ile televizyonda kullanabilme imkanı dışında avantajı olduğunu düşünmüyorum. Optik giriş normal 3.5mm gibi görünüyor evet ama kutu içeriğinden TOSLINK to mini-TOSLINK çıkıyor diye biliyorum.
Ayrıca HE400SE'den aşırı memnun kaldım. Sundara'ya bayılacağınızdan eminim.

Mikrofon girişi ve optik giriş ile televizyonda kullanabilme imkanı dışında avantajı olduğunu düşünmüyorum. Optik giriş normal 3.5mm gibi görünüyor evet ama kutu içeriğinden TOSLINK to mini-TOSLINK çıkıyor diye biliyorum.
Ayrıca HE400SE'den aşırı memnun kaldım. Sundara'ya bayılacağınızdan eminim.
Mikrofon girişi benim için önemli değil aslında hocam, optik giriş de kullanmam. Bir iki sene önce PC38X’i kesiyordum ama artan kur ve vergi ile hiç manası kalmadı. Mikrofon ihtiyacım olduğu da Arctis Nova Pro kullanıyorum. DAC kalitesi ve Amp gücü olarak Q3’e kıyasla G6 nasıl performans veriyor acaba? Ya da G6’nın bir ses karakteri var mıdır? Mesela Q3 çok nötr ama nötr olmasını Seviyorum da

Sinema ses sistemini taktığımda ne yaparsam yapayım bassları sömürüyor, subwoofer hiçbir şekilde bass vuramaz hale geliyor. EQ ayarlarını da değiştim, bizzat kendi vericisinden de yükselttim çok ama çok fazla düşürüyor. Ses verimliliği gayet yüksek %50 üstüne çıkamıyorum ama BASSlara gelince çekip emiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı