Critical process died ve unexpected Store exception

İşletim sistemi
Windows 10

Mozzbily

Hectopat
Daha fazla  
Hemen konuya giriyorum PC'mi yaklaşık 1 yıl önce aldım, son 5 gündür mavi ekran yiyorum. Scannow tarzı şeyleri denedim, virüs de yok ve belirli bir oyun oynarken olmuyor hiçbir şey yapmasam dahi yiyorum ve mavi ekrandayken yüzde 0'da kalıp anakart ayarlarına gidiyor. Windows'a dönmüyor Windows'a dönüp düzelmesi için PC'min arkadan gücünü kapatıp açamam gerekiyor. Hemen hemen günde 1-2 defa yiyorum ilk yediğim hatalar critical proccesken son yediklerim unexpected Store exeption ne yazık ki (muhtemelen yüzde 0'da kalıp ana karta ayarlarına attıgı için) minidump dosyamda yok çaresiz bekliyorum, en garibime giden şeyse bilgisayarı 1 sene kullanıp şimdi başlaması. Not: PC experti değilim çok bilgili olmadığımı da bilmenizi istiyorum:) Not2: Windows'u güncelledim driverı mı güncelldim bir tek BIOS'umu güncellemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD biraz sorunlu gibi gözüküyor. Tam emin olamadım ama. Ama aklımızda bulunsun SSD ile ilgili bir durum var.

Tekrar mavi ekran alırsan hata kodunu bana söyle.
bu gün saat 20:30 da yedim ve unexpected storage exception hatası aldım (sadece ilk başta aldığım mavi ekranlar critical process died dı geri kalanı unexpected storage exception) bu sefer garip bir mavi ekran yedim yayın izlerken yarı saydam donmuş bir şekilde google varken yarı saydam şekilde mavi ekran vardı yani iç içelerdi ilk defa böyle oldu Not: anlamadım ama sanki her mavi ekran yiyişimde daha kötüye gidiyor gibi ilk mavi ekranlarımda ana kart ayarlarına falan atardı açılırdı gittikçe güç kesmeden açılmamaya başladı şimdide bu oldu kafam almıyor gerçekten

Minidump dosyası olmadan tahmin etmek çok zor oluyor. Minidump sayesinde en azından hata ile ilgili bir fikir oluşturabiliyordum.

Ben SSD ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Ama hemen karar vermeyelim.

Bir RAM'lerde sorun var mı diye kontrol edelim. Emin olmak için istiyorum.

Memtest86 testi yani RAM testi yapın. BIOS üzerinden XMP özelliğini kapat ve öyle test yap. Sonuçları paylaşırsın.

Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

BIOS üzerinden galiba BIOS sürümün yazıyor. Tam emin değilim. BIOS sürümünü öğrenirsen söyle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI anakarlar ile ilgili bir rehber mevcut. Bu rehberin tam tersini yapacak gibi düşünün.

Bu arada büyük ihtimalle "profil 1" seçeceksiniz.

Rica ederim.

Bu mesajı yazdım çünkü bana bildirim gelsin diye.

İyi geceler.
Ram testini daha yapmadım ama bir güncelleme geçiyim dedim saat 15:05 gibi yine mavi ekran yedim bu sefer yüzde yüz e kadar doldu ama yüzde yüzde takılı kaldı yediğim mavi ekranın görüntüsü:
b715e2bb-99d7-4114-b922-782da38ff7d4.jpg

Sadece son 2 yediğim mavi ekran böyle yarı saydam geri kalanı böyle:
dcfc78b4-af04-4a6e-8ad7-eb4b89bb964c.jpg

ram testlerini yapıp atıcağım
Minidump dosyası olmadan tahmin etmek çok zor oluyor. Minidump sayesinde en azından hata ile ilgili bir fikir oluşturabiliyordum.

Ben SSD ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Ama hemen karar vermeyelim.

Memtest86 testi yani RAM testi yapın. BIOS üzerinden XMP özelliğini kapat ve öyle test yap. Sonuçları paylaşırsın.

BIOS üzerinden galiba BIOS sürümün yazıyor. Tam emin değilim. BIOS sürümünü öğrenirsen söyle.
579e83fc-6c16-4f05-a37a-0f9d241c9bb2.jpg

BİOS sürümü bu fotoğraftaki en üstteki şey olabilir mi ayrıca XMP özelliğinde auto ve profile 1 var zaten profil 1 seçiliymiş ne yapmalıyım kapatmak için

Sonunda Minidump dosyası oluştu ama içeriğine bakamıyorum veya buraya atamıyorum bu dosyayı açmaya yetkiniz yok diyor buraya atınca da Hata! Bir Sorun İle Karşılaştık diyor yardım alabilirmiyim

Yapabildim mi emin değilim 😓😁

Minidump dosyasını göndermeyi denedim yapabildim mi emin değilim 😓😁
Pardon birden fazla göndermişim hepsi aynı
21:30 da mavi ekran yedim bayağıdır critical process error hatası vermemişti mavi ekran vermeden 30 saniye falan önce pcde internet gitti google falan açmıyordu (ne kadar internet gitti göstermesede) ve yine yüzde 0 da kaldığı için minidump dosyam yok

Son düzenleme:
Minidump dosyasında BIOS sürümünü öğrenebilidim. Senin attığında görselden öğrendim. Şu an 3.20 sürümü kullanıyorsunuz. Güncelleyin.

ASRock B450M-HDV R4.0

Eset Securitey kaldırın.

Profil 1 kalsın. Aslında Asrock anakartlarda XMP kapatmayı tam olarak bilmiyorum.

Steelseries ilgili yazılımı kaldır.

"DISM" rehberini uygula.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücünü her zaman güncel tut.

Memtest86 testi yapın. Emin olalım.

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

Minidump dosyasında BIOS sürümünü öğrenebilidim. Senin attığında görselden öğrendim. Şu an 3.20 sürümü kullanıyorsunuz. Güncelleyin.

ASRock B450M-HDV R4.0

Eset Securitey kaldırın.

Profil 1 kalsın. Aslında Asrock anakartlarda XMP kapatmayı tam olarak bilmiyorum.

Steelseries ilgili yazılımı kaldır.

"DISM" rehberini uygula.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücünü her zaman güncel tut.

Memtest86 testi yapın. Emin olalım.

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal
Dediğin gibi programları kaldırdım DİSM rehberini tekrar uyguladım ekran kartı sürücüm güncel memtestide şimdi başlatacağım BİOS sürümünüde memtestten sonra günceliyiceğim bakalım sonuçlar ne olucak bu arada attığım Minidump dosyasına ulaşabildinmi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı