Crucial C9bjz RAM'e overclock

SS at, milletin zamanlamaları derken?
Attığım link amd ram oc leaderboardı ordakilerin zamanlamalarınından bakmıştım. Ss değil de yazarak örnek veriyim.
1. kişi
trc1 570
trc2 570
trc4 570
olarak kullanıyo

2. kişi
trc1 560
trc2 192
trc4 132 olarak kullanıyo

3. kişi
trc1 570
trc2 423
trc4 260 olarak kullanıyo

hangisi daha verimli ve doğru neye göre veriliyor bu kısaca anlatımı var mıdır?

Attığım link amd ram oc leaderboardı ordakilerin zamanlamalarınından bakmıştım. Ss değil de yazarak örnek veriyim.
1. kişi
trc1 570
trc2 570
trc4 570
olarak kullanıyo

2. kişi
trc1 560
trc2 192
trc4 132 olarak kullanıyo

3. kişi
trc1 570
trc2 423
trc4 260 olarak kullanıyo

hangisi daha verimli ve doğru neye göre veriliyor bu kısaca anlatımı var mıdır?
tRFC 2 ve tRFC4 eğer RAM sıcak çalışırsa yedek olarak sistem tarafından etkinleştirilen bir zamanlama. Genelde bu sıcaklık +80 derecedir çoğu RAM'de o yüzden kafana takmana gerek yok.

tRFC 2 ve tRFC4 eğer RAM sıcak çalışırsa yedek olarak sistem tarafından etkinleştirilen bir zamanlama. Genelde bu sıcaklık +80 derecedir çoğu RAM'de o yüzden kafana takmana gerek yok.
Müsait olduğunda bakar mısın? Sence neden 1T yapamıyorum voltajdan felan mı? TRCDRD 20 aşağısı yemiyo, tRC 58 altı yemiyo, TRC 560da sistem açılmıyo direk. Aida memory latencyde maks 56.5 görebildim. @BerkayZ87 sende bakarsan sevinirim. Yabancı kaynaklarda yurt dışında alım gücü yüksek olduğu için hep samsung b die var :D

Dosya Ekleri

• 9v8.png
    9v8.png
    49,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Müsait olduğunda bakar mısın? Sence neden 1T yapamıyorum voltajdan felan mı? TRCDRD 20 aşağısı yemiyo, tRC 58 altı yemiyo, TRC 560da sistem açılmıyo direk. Aida memory latencyde maks 56.5 görebildim. @BerkayZ87 sende bakarsan sevinirim. Yabancı kaynaklarda alım gücü yüksek olduğu için hep samsung b die var :D
Yemez çünkü Voltajda scale olabilen değerler değil. Uğraşman lazım işte ben C9BLM çipi ile en iyi 54Ns civarı görebiliyordum. Öte yandan B die ile 49NS'lere kadar düşebildim 1.7V ile :D.

Yemez çünkü Voltajda scale olabilen değerler değil. Uğraşman lazım işte ben C9BLM çipi ile en iyi 54Ns civarı görebiliyordum. Öte yandan B die ile 49NS'lere kadar düşebildim 1.7V ile :D.
Ns düşürmek için daha hangi ayarlarla oynayabilirim sence dediklerim daha aşağısı yemiyor çünkü. C9BLM C9BJZden daha iyi sanırım.

Zen RAM OC Leaderboards burda da zen 3 ile kullanılabilir voltajda micron e diede maks 54.2 görmüşler zaten

Ns düşürmek için daha hangi ayarlarla oynayabilirim sence dediklerim daha aşağısı yemiyor çünkü. C9BLM C9BJZden daha iyi sanırım.

Zen RAM OC Leaderboards burda da zen 3 ile kullanılabilir voltajda micron e diede maks 54.2 görmüşler zaten
Deneme yanılma ile yapacaksın işte. Ben o çipe sahip bir RAM kullanmadığım için bilmiyorum. Her çipin karakteristiği farklı. Ben sadece çok sıkı olmayan bir zamanlama tablosu verdim sana.

Deneme yanılma ile yapacaksın işte. Ben o çipe sahip bir RAM kullanmadığım için bilmiyorum. Her çipin karakteristiği farklı. Ben sadece çok sıkı olmayan bir zamanlama tablosu verdim sana.
Sırasıyla hangi değerler Ns ve performansa daha çok etki ediyor demek istemiştim. Aşırı etkilemeyen sub timingslerle uğraşmayım.

Onları zaten daha aşağı çekemiyorum :(

Senin 54ns gördüğün değerlerin zentimingsi var mı bide? Sadece neler farklı onlara bakmak istiyorum.
Var tabi atarım. Ama aklında bulunsun benim aşağıya atacağım değerler 4x8 RAM için o yüzden bazı zamanlamalar yüksek. 2x8 kullansaydım bu değerler şöyle olacaktı ;

tRDRDSCL 2
tWRWRSCL 2
tWRRD 1
tRP 12
tRAS 21
tWR 12
tRTP 6
tRWDWR 8

Ve bu değerlerin hepsi 1 olacaktı.

1673625767754.png

1673625707882.png

Technopat Haberler