Crusader Kings III 4 milyon satışı geride bıraktı

333365

Yottapat!
Katkıda Bulunan
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
1 Eylül 2020'de çıkışını yapan, yapımcısı Paradox olan Crusader Kings III; 4 milyon satışı geride bırakmış. Bir Paradox klasiği olmasaydı bence daha fazla satabilirdi. 5 yıllık oyun için satış miktarı az. Oyunun ana fiyatı ucuz da değil. 29.99 USD ana fiyatı ve oyundan keyif almak istiyorsanız da oyunun DLC'leri de 137.25 USD. Paradox'un her zaman izlediği politikalardan birisi. Oyunun ana fiyatını DLC'ye göre bir tık düşük tutar ve DLC üzerinden kazanmaya çalışır. DLC'siz oyunun tadının çıkmaması şeklinde ayarlamayı da ihmal etmez. İnsanları DLC almaya iter. Böyle olunca da insanın ne ana oyunu ne de DLC'yi alası geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paradox'u bahsettiğin DLC mevzusundan ötürü sevmiyorum, bu sebepten HOI ve EU oyunlarını oynamak istemiş olsam bile hiçbir zaman satın almadım. Ha zamanında Epic Games ücretsiz vermişti ama onda da gerçekten DLC eksikliğini hissetmiştim.

Oyun yeni yeni dolu hissettirmeye basladi. Ilk ciktiginda almistim 337 saatim var, dolara gectikten sonra DLC'leri alamadim asiri pahali oluyor. Simdi Chapter IV'u tanittilar 4 tane DLC iceriyor, iyi gibi de gorunuyor ama o fiyata ben Baldurs Gate III aliyorum arkadas el insaf yani. Avrupa'da, ABD'de vs. yasayan adam icin cerez parasi tabi bunlar.

@Görkem Say, aslında Avrupa açısından düşünecek olursak da bu oyun için bu fiyat fazla. Millet gidip Baldur's Gate 3 oynar. Paradox, yurt dışında da pek sevilen firma değil.

@Görkem Say, aslında Avrupa açısından düşünecek olursak da bu oyun için bu fiyat fazla. Millet gidip Baldur's Gate 3 oynar. Paradox, yurt dışında da pek sevilen firma değil.

Bir oyuna yillarca icerik cikarabilmek kolay is degil ya. Cikan iceriklerin hepsi mi iyi dersen orasi ayri tabi, vanilla oyunda olmasi gereken icerikleri de DLC olarak cikardiklari dogru ama neticede oyunu seviyorsan surekli bir icerik geliyor, yenileniyor ve kendisini binlerce saat tekrar tekrar oynatiyor. Fornite, FC25, Valorant, LoL gibi oyunlara harcanan paralara gore cok daha mantikli bence en azindan oyun icerigini buyuk oranda degistiriyor bu DLC'ler. Simdi bu adam 4 yilda kat ettigi gelistirmeyi tekte oyunu ilk cikarisiyla birlikte verse bile muhtemelen bundan cok daha buyuk satis rakamlarina ulasamayacak zaten. Cunku strateji sevenleri gectim bu tarz grand strateji seven insan sayisi dunya genelinde cok degil. Oyunlarin ogrenme egrisi de yuksek. E yeni nesil de ekstra meragi yoksa bu tarz ogrenme egrisi oyunlara cok da yonelmiyor.

@Görkem Say, içerikleri kötü demiyorum da DLC'ler oyun firmalarını tembelliğe itiyor. Yeni oyun çıkarmıyorlar çünkü ihtiyaçları yok. DLC'lerden sağlam para geliyor nasıl olsa. En büyük örneği SCS Software oyunlarıdır.

@Görkem Say, içerikleri kötü demiyorum da DLC'ler oyun firmalarını tembelliğe itiyor. Yeni oyun çıkarmıyorlar çünkü ihtiyaçları yok. DLC'lerden sağlam para geliyor nasıl olsa. En büyük örneği SCS Software oyunlarıdır.

FM, FIFA vs. bunlar her yil cikariyor da ne oluyor ki ayni oyunu isitip isitip suruyorlar. Paradox'un zaten kemik 4 serisi var HOI, CK, EU ve Vic. Surekli oyun cikaramazsin ki zaten bunlarla alakali Total War oyunlari bile kac yilda bir cikiyor. Three Kingdoms'i disarida birakalim dogru duzgun bir tarihi oyun cikaramadilar Attila'dan beri ve CA gittikce o sasali gunlerinden uzaklasiyor maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı