Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Herkese iyi günler. Ben ve arkadaşım Counter-Strike 1.6 da Hamachi'den server kurmak istiyoruz, önceden kurmayı denedik fakat başaramadık. Detaylı bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim iyi günler.
Serveri başarılı bir şekilde açtıkdan sonra işraretleyin ilk yazdım mesajı işretliyebilirsiniz ama açtıkdan sonra ışaretleyin. Sorun filan çıkarsa yazın yardımcı olacağım.
Portu uygulmaya yazıyorsunuz sonra sana IP veriyor bu kadar her şeyde çalışır Minecraft da yerel ağda paylaş de orada port veriyor o port ile aç gene çalışır.
Hocam portu girdim (ngrok tcp 27015) sayfa açıldı ama ne oyundaki IP ile ne de NGROK' taki kodlar ile bir yere bağlanamıyor arkadaşlarım. Başka bir adım daha var mı acaba?
Hocam portu girdim (ngrok tcp 27015) sayfa açıldı ama ne oyundaki IP ile ne de NGROK' taki kodlar ile bir yere bağlanamıyor arkadaşlarım. Başka bir adım daha var mı acaba?
Tamamdır. Yapmanız gereken Download adresinden her 2 cihaza da zerotieri kurmak. Sonra ZeroTier Central adresinden hesap açmanız lazım.
Google hesabınız var ise hızlıca açabilirsiniz. Sonrasında "create network"e tıklayarak bir adet ağ oluşturmanız lazım.
Ağ oluşturduktan sonra üzerine tıklayıp "Access control" kısmını public yapmanız lazım. Bu karşı tarafın ağa bağlanmasında sorun çıkmasına engel olur.
Fotoğraftaki gibi üst kısımda "network id" var. Onu kopyalayıp karşı tarafa gönderin.
Yapmanız gereken zerotieri kurduktan sonra system tray olarak bir simge belirecek. System tray ne derseniz sağ altta saatin yanında beliren minik uygulama simgelerine verilen isimdir.
Zerotierin sarı renkli system trayına sağ tıklayıp "join network" diyerek az önce kopyaladığımız ID'i oraya yapıştırıp "join"e basın.
Bu anlattığım windows içindi. Eğer Linux veya BSD kullanıyorsanız şu komutları kullanın;
sudo zerotier-one -d
sudo zerotier-cli join <network-id>
Artık tek yapmanız gereken Zerotier'in size atadığı IP adresinizi öğrenmek.
Bunun birçok yolu var;
1- Komut istemini açıp "ipconfig" yazdıktan sonra Zerotier başlığına sahip ağ arayüzünün IP adresini bulmak.
2-
Windows tuşu + R kombinasyonu ile çaılan pencereye "ncpa.cpl" yazıp ağ yönetim arayüzüne erişin. Sonra Zerotier adlı ağ arayüzüne sağ tıklayıp "özellikler"e basın. Sonra "İnternnet protokolü sürüm 4 (IPv4)" yazan seçeneğe çift tıklayın. Karşınıza ip adresi çıkacaktır.
Diğer bir yol ise Zerotier'in system trayını kullanarak gerçekleştireceğiz.
System traya sağ tıklayıp giriş yaptığınız ağın üzerine gelip "managed adresses" kısmına basarak görebilirsiniz.
Artık yapmanız gereken şey bu adımları kullanarak her 2 bilgisayarın veyahut 3 kişi oynayacaksanız 3 bilgisayarın hepsine zerotieri kurmak. Sunucu yapacağınız bilgisayarın IP adresini öğrenmeniz yeterli olur. Sunucuyu açtıktan sonra sunucunun açık olduğu bilgisayarın IP adresini kullanarak beraber oynayabilirsiniz.
Oyun içi komutu kullanarak daha rahat girebilirsiniz: CS konsoluna connect ip-adresi:port şeklinde yazarak giriş yapabilirsiniz.
Bu zerotier için bir anlatımdı. Boş bir vaktimde playit.gg'yi de anlatırım. İyi günler.