CS:GO 4:3 vs 16:9

Keşke bütün özellikler bir çözünürlükte olsaydı çünkü 16:9'un 4:3'e, 4:3'ün 16:9'a karşı avantajları var fakat şunu bilin ki neredeyse bütün e-sporcular(büyük bir çoğunluğu) 4:3 oynuyor. Bana soracak olursanız alıştığım için 4:3 daha iyi.
 
4:3 1280x1024 fullscreen oynuyorum. Alisirsan en iyi çözünürlük diyebilirim. Çoğu çözünürlüğü denedim, bayağı akıcı oluyor.
 
Gözle görülür bayağı bir FPS artışı oluyor bende ama kenarlar siyah kalıyor onu da çözümü vardır bakarım. Senin olayı bilmiyorum vallahi.

Onun çözümü kolay. Eğer NVIDIA kullanıyorsan yazılım uygulamasını açıyorsun (ana ekranda sağ tıklarsan karşına NVIDIA kontrol paneli diye çıkar zaten) uygulamayı açtıktan sonra "boyut ve pozisyon" yazısına tıklıyorsun ve karşına 3 seçenek çıkıyor;
1- Aspect ratio
2- Full screen
3- No scaling

Sen Full screen olanı seçeceksin sonra yaptığın ayarları uygulaya basacaksın. Sonra da oyununa girip tadını çıkarabilirsin :)
 
Daha geniş görüş açısı için 16:9, adamlar daha şişman olsun daha rahat vurayım diyorsan 4:3.
 
Reis hangisi kolayına geliyorsa onu yap bu oyun 4K'da da oynanır, herhangi bir oyun formatında da, ister 16:10 ister 16:9 vesaire, profesyonel oyuncuların 4:3 oynaması herkes için uygun olmayabilir, evet avantajları var ama kendi yeteneğini daha doğrusu oynama alışkanlığını bilmeyen adam belki farklı görüntü formatında oynamaya yatkınken birilerini örnek alıp alışkın olmadığı bir şeye alışmak kendisi için sıkıntı olabilir, mesela ben küçükken de oynarken 4:3'ten nefret ederdim görüntü bozulması olduğundan dolayı (doğal gibi gelmezdi bana o yüzden) bu yüzden hep tam ekran veya 16:9 oynuyorum, kısacası kendinin deneyip test etmen lazım, tıpkı fare hassasiyetini kişinin kendi kapasitesine göre ayarlaması gibi.
 
Merhaba arkadaşlar oyunda rankım kartal. Monitörüm Curved sizce 16:9 devam mı etmeliyim? Geçenlerde 4.3 çektim kenarlar siyah oluyor boş oluyor ama ekran kartı ayarlarıyla dolduruluyor diye biliyorum. Her neyse 4:3 çekince gözle görülür bir FPS artışı var ve adamlar büyüyor. 4:3 çekince kullandığım cross çok büyük gibi geliyor 16:9 çekince küçük gibi gözüküyor. Biraz algıladım ya da tam tersi idi sizce hangisi?
Tamamen nasıl rahat ettiğinle alakalı bir durum bu. İki seçenek arasında deneme yap ve hangisinde daha iyi hissediyorsan onu dene. 1440x1080 4:3 candır✋
 

Yeni konular

Geri
Yukarı