CS:GO Ani FPS Düşüşü

İlk olarak Windows update üzerinden güncellemeleri denetle.

Bağlantılardaki sürücüleri güncelle.
Intel Chipset Sürücüsü - INF Update Utility
Intel Rapid Storage Technology (RST)
Intel Management Engine Interface

Ekran kartı kullanımın düşük seviyelerde yazılım tutarsızlığından olabilecek sorunları ortadan kaldırmak için DDU rehberine göre Intel ve Nvidia ekran kartını kaldırıp tekrar yükle.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi

Windows 10 Oyun DVR ayarını kapat.
Başlat>Ayarlar>Oyun>Oyun DVR>Ben oyun oynarken arka planda kaydet: Kapalı olarak değiştir.
Screenshot_1.png
Windows 10 İçin En İyi Gizlilik Ayarları - Technopat

SSD Firmware güncellemesini kontrol edin.
http://ssd.skhynix.com/ssd/download/product/easykit/EasyKit_WindowsInstaller_x64.exe
SSD için yapılacak tüm ayarlar

McAfee virüs programı ile ilgili olan tüm yazılımları kaldırın. Bu yazılımı kullanmamanızı öneririm.
Anti virüs önerisi istiyorsanız, Kaspersky ya da Norton Anti virüsleri öneririm.

Nvidia denetim masası/ 3D ayarları yönetilmesi/ Program ayarlarından csgo.exe'yi bulup tercih edilen grafik işlemciyi Nvidia olarak seçebilir misiniz? GPU kullanımı %10-40 arasında gidip geliyor. Bir de güç yönetimi modunu da yüksek performans olarak ayarlayın.
Bilgisayar zaten performans modunda. Varsayılan ekran kartı da GTX 1050.
B
İlk olarak Windows update üzerinden güncellemeleri denetle.

Bağlantılardaki sürücüleri güncelle.
Intel Chipset Sürücüsü - INF Update Utility
Intel Rapid Storage Technology (RST)
Intel Management Engine Interface

Ekran kartı kullanımın düşük seviyelerde yazılım tutarsızlığından olabilecek sorunları ortadan kaldırmak için DDU rehberine göre Intel ve Nvidia ekran kartını kaldırıp tekrar yükle.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi

Windows 10 Oyun DVR ayarını kapat.
Başlat>Ayarlar>Oyun>Oyun DVR>Ben oyun oynarken arka planda kaydet: Kapalı olarak değiştir.
Windows 10 İçin En İyi Gizlilik Ayarları - Technopat

SSD Firmware güncellemesini kontrol edin.
http://ssd.skhynix.com/ssd/download/product/easykit/EasyKit_WindowsInstaller_x64.exe
SSD için yapılacak tüm ayarlar

McAfee virüs programı ile ilgili olan tüm yazılımları kaldırın. Bu yazılımı kullanmamanızı öneririm.
Anti virüs önerisi istiyorsanız, Kaspersky ya da Norton Anti virüsleri öneririm.
Bütün sürücüler ve Windows güncel. McAfee ile taradım, virüs yok. Ayrıca Norton ve Eset'i de denedim.

Arkadaşların söyledikleri yaptıysanız ve hala aynıysa, bağlantınız Wifi ise sürücüsünü kontrol etmenizi öneriyorum. Benim takılma sebebi bu yüzdenmiş öyle çözmüştüm.

Hocam, soru mu bu? :D SSD'siz sistem kaldı mı? M.2 SSD var olursa ? :)

Hocam düşme aniden olmuyor. Yani hep düşük. Görev Yöneticisi'nden izlediğim kadarıyla ekran kartı kullanımı %30 civarında kalıyor. Sıcaklık 65-70C arası.

Soru tabi hala SSD'siz sistemler toplanıyor maalesef :)

Açıkçası SSD'yi aşırı lazım olarak görmüyorum. Bütçe varsa tabii ki alınır ancak sırf SSD için zorlamaya gerek yok bence. SSD gereksiz demiyorum ancak bütçeye göre sistem toplanıp daha ileri zamanlarda da alınabilir.

Arkadaşların söyledikleri yaptıysanız ve hala aynıysa, bağlantınız Wifi ise sürücüsünü kontrol etmenizi öneriyorum. Benim takılma sebebi bu yüzdenmiş öyle çözmüştüm.
Bağlantım ethernet. Ayrıca dediğim gibi ping problemi değil. FPS sorunu. Video atmıştım.

Bağlantım ethernet. Ayrıca dediğim gibi ping problemi değil. FPS sorunu. Video atmıştım.
Eğer mümkünse sisteme win 7 yükleyip denemenizi tavsiye ederim.
Açıkçası SSD'yi aşırı lazım olarak görmüyorum. Bütçe varsa tabii ki alınır ancak sırf SSD için zorlamaya gerek yok bence. SSD gereksiz demiyorum ancak bütçeye göre sistem toplanıp daha ileri zamanlarda da alınabilir.
Şuan 120Gb ssd fiyatı 170TL aslında bütçeyi pek zorlamaz. Yararlarını gördükten sonra iyiki almışım diyeceksin zaten.

Şuan 120Gb ssd fiyatı 170TL aslında bütçeyi pek zorlamaz. Yararlarını gördükten sonra iyiki almışım diyeceksin zaten.
Hocam, Win 7 yüklersem, daha da kötü olabilir. Sebebi, DirectX gibi API'lerin desteğinin ve sürücü desteğinin artık daha çok Win 10'a yöneltilmiş olması.

SSD nin yararlarini biliyorum imkan varsa en basta alinmali tabii ki. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı