CS:GO düşük GPU kullanımı

Aze

Hectopat
Merhaba. Geçen hafta oyunu 60FPS stabil oynarken şimdi çok kasıyor. Oyun ekran kartını 100% kullanmıyor. Ekran kartı 20-30% en fazla 50% kullanılıyor. Ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi denedim olmadı. Sorunu nasıl çözebilirim?

Masaüstü olarakta o modele sahip var, iki şekilde de desteğini göremedim ben.
Yahu masaüstü olsun olmasın ekran kartına bakıp nasıl Windows desteğine karar veriyorsunuz? İşlemcisi ddr1 olsa ve 10 GB lik HDD olsa Windows 10 yüklenmez falan desen ona evet diyebilirim ama bu aşırı saçma bir yargıdır. Bu tarz laptoplar zaten 5-10 sn de masaüstüne gelebiliyor. Ek olarak adamın FPS degerlerinden Windows nasıl cevirdiniz konuyu?

Yahu masaüstü olsun olmasın ekran kartına bakıp nasıl Windows desteğine karar veriyorsunuz? İşlemcisi ddr1 olsa ve 10 GB lik HDD olsa Windows 10 yüklenmez falan desen ona evet diyebilirim ama bu aşırı saçma bir yargıdır. Bu tarz laptoplar zaten 5-10 sn de masaüstüne gelebiliyor. Ek olarak adamın FPS degerlerinden Windows nasıl cevirdiniz konuyu?
Yargı yapmıyorum ki yanlış anlaşmışsınızdır, alakam yok.. Güncellemesi için destek olmadığını belirttim. Bulamadığını belirttiği için. AMD üzerinden driverlara baktım. Yani öncesinde yüklediyse eğer belki 7 veya 8 işletim sistemine kurmuş olabilir, en kötü ihtimal ise windows 10 otomatik update üzerinden kurmuş olabilir ya da uyumluluk modunda kurmuştur.

Ekran kartı sürücüsünü indirirken sorun yaşamıştım. Catalyst Pro Control Center açılmıyordu. Sürücüyü Windows 7 olarak çalıştırdım sürücü sorunsuz çalıştı.
Panelin içindeki ayarları yüksek performansa dayalı yaparsanız belki bir ihtimal sorununuz çözülür. Harici ise oyunda fps limiti veya panelde dikey senkronizasyona dayalı birşey varsa eğer kapatıp deneyebilir misiniz? Ekran kartınızı tam kullanması için açmayı deneyebilirsiniz.

Panelin içindeki ayarları yüksek performansa dayalı yaparsanız belki bir ihtimal sorununuz çözülür. Harici ise oyunda fps limiti veya panelde dikey senkronizasyona dayalı birşey varsa eğer kapatıp deneyebilir misiniz? Ekran kartınızı tam kullanması için açmayı deneyebilirsiniz.
@CorkedWine arkadaşın dediği gibi grafikleri artırdım. Ekran kartı 100% kullanıldı. Ama performans aynı. Oyun çok takılıyor, FPS çok düşüyor. Ben oyun oynadığımda her zaman Catalyst Pro açıyorum. Umarım oyun bu sorunu çözer

Selam, ısınma sorunu sorunu yok değil mi? Oyun ayarlarınızı ekran kartınızın seviyesine göre tam yükseltmeyi deneyin. Eğer varsa FPS limitini açın tam kullanması için. Sabit FPS yapmayın. Çözmüyorsa sorun işlemci ve RAM kullanımı yetersizliğinden dolayı düşürüyor olabilir kontrol edin. Tekrar sorun olmadığını düşünüyorsanız eğer, DDU ile ekran kartınızı kaldırıp AMD veya NVIDIA hangisini kullanıyorsanız kendi sitesinden grafik kartınızı indirip güncelleyin. Doğru modeli seçtiğinizden emin olun.

Konsola yazılmış ayarların hepsini sıfırlamanın bir yolu var mı? Zamanında çok şey denedim ama hangilerinin aktif olduğunu hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı