CS:GO için AMD vs Intel işlemci

İncehesap'tan alabilirsem R5 3600'lü bir PC alabilirim. Fakat Vatan'dan alırsam malum fiyatları daha yüksek olduğu için i5 9400F tercih edeceğim
Vatan iyi mağaza fakat şu sıralar epey fiyatları uçurdular, sinerjiden almanızı tavsiye ederim.
Ryzen 7 2700X ile R5 3600 CS:GO bazında çok fark var mı ?
2700 ler oyun konusunda 3600 lardan geri kalıyor yani fark olucaktır.

Yazın başında CS:GO ağırlıklı bir PC toplayacağım. GTX 1660S yanına i5 9400F mi almalıyım yoksa Ryzen 2600X mi? CS GO'nun işlemci ağırlıklı olduğunu herkes biliyor. Intel'in tekli çekirdek performansı da daha iyi. Galiba i5 9400F alacağım ama görüşlerinizi bekliyorum.
2. nesil Ryzen işlemciler CS:GO için iyi olmaz. R5 3600 CS:GO testinde 9600K modelini bile geçiyor. Mümkünse onu al.

Mümkün değilse de 9400F modelinden biraz daha iyi olan ve OC yapılabilen R5 3500X modeli var. Onu alabilirsin.

Haklısın yazın başına kadar yeni nesil işlemciler gelebilir fakat o fiyata upgrade etmem çok zor. Sadece r5 2600x ve i5 9400f fiyatları yakın olduğu için tavsiye istemiştim
Bazı haberlerde gördüğüm kadarıyla intel 10. Nesiller için pek ucuz olmayacağını söylemişti. 2600x ve 9400f olması şart ise 9400f alın daha iyi oyun performansı sağlayacaktır.

Fiyat performans ürünü için her türlü Ryzen öneriyorum. R5 3600 ile single ve dual core performanslarında da ciddi bir iyileşme ile Intel'in daha pahalı olan ürünü ile yarışır hale geldiler. Multicore performansını katmıyorum bile. AMD inanılmaz bir piyasaya sahip şu an.

Konum burada, daha toplamadım hoçam bütçem 4.800 civarı. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı