CS:GO için AMD vs Intel

i7-8700K vs R5 3600X normalde çekirdek/izlek bandında saf güç olarak birbirinin muadili seviyesinde işlemciler, ama ne hikmetse başta CS:GO gibi tek çekirdek gücünün ön planda olduğu oyunlar olmak üzere diğer oyunlarda da 1080P çözünürlük seviyesinde genel olarak çok daha yüksek performans sunabiliyor, OC potansiyelinden bahsetmeye bile gerek yok bence.

1080P değil. 1024 768 çözünürlükten bahsediyorum. 1080P CS:GO oynayan adam amaçsız oynar zaten.

1080P değil. 1024 768 çözünürlükten bahsediyorum. 1080P CS:GO oynayan adam amaçsız oynar zaten.

1080p olsun olmasın, daha alt çözünürlüklerde de her halükarda dediğim şeyi doğruluyor zaten. CS:GO'yu isteyen istediği şekilde de oynar, tercih meselesi.

Ben 1920x1080
Diğer ayarlar hepsi low hocam. Fps drop olmadan ısınmadan oyun oynamak isiyorum. Ryzen 3600 sorun yaşatmadan beni götürür değil mi?

Ben 1920X1080.
Diğer ayarlar hepsi Low hocam. FPS düşmesi olmadan ısınmadan oyun oynamak isiyorum. Ryzen 3600 sorun yaşatmadan beni götürür değil mi?

Hocam Intel'den AMD'ye yeni geçmiş biri olarak şöyle söyleyim i7 6700 GTX 1070 sistemimde sadece işlemciyi R5 3600'e güncelledim oyunlardaki performans ve renderdaki performans inanılmaz arttı ancak stok soğutucuyla değil de kule tipi bir soğutucuyla kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben 1920x1080
Diğer ayarlar hepsi low hocam. Fps drop olmadan ısınmadan oyun oynamak isiyorum. Ryzen 3600 sorun yaşatmadan beni götürür değil mi?

Rahat götürür fakat kasanız iyi hava almıyorsa bence şimdiden stok soğutucuyu değiştirme planları yapın.
Bahsettiğim konu çözünürlük düştükçe işlemcinin ne olduğu ortaya çıkıyor. 1024X768 çözünürlükte ne yaptıkları önemli sadece CS:GO özelinde.

O konuda haklısınız işlemcinin marifeti düşük çözünürlükte ve oyunun en hareketli anlarında ortaya çıkıyor. Sağa sola bakınırken 300 FPS verse ne olur sisin içinden çıkan herife tararken aldığım FPS değeri önemli olan şey.

Son düzenleme:
Arkadaşlar o kadar çok yorum okudum ki en sonunda konu açmaya karar verdim. AMD Ryzen ısınıyor, Intel kadar performans sunmuyor. O kadar akıcı değil gibi yorumlar okudum. Intel ileride darboğaz yapar yorumu da okudum. Bilgili arkadaşlarım beni bilgilendirebilir mi? Özellikle CS:GO, FIFA ve MK11 ağırlıklı oyun oynuyorum. Teşekkürler şimdiden.

Hocam iyi bayramlar işlemciyi almadı iseniz kesinlikle AMD tarafında 3600 almayın CS:GO'da %0.1 frametime bayağı düşüyor bu da droplara sebebp veriyor. 3600X veya 3700X almanızı öneririm. 3600XT deneme şansım olmadı ama araştırın isterseniz 4. nesilde yolda zaten sonu yok bu işlerin ama 8. 9. 10. nesil Intel pişmanlıktır. Bunu söyleyebilirim.

Hocam sistemi aldım, imzamda mevcut. AMD'ye bir türlü ısınamadım küçüklüğümden beri tercihimi hazır MSI sistemden yana kullandım. İndirimle 6.100 TL'ye aldım, 8GB Ram alacağım sistemden memnunum şu an için.

Hocam sistemi aldım, imzamda mevcut. AMD'ye bir türlü ısınamadım küçüklüğümden beri tercihimi hazır MSI sistemden yana kullandım. İndirimle 6.100 TL'ye aldım, 8 GB RAM alacağım sistemden memnunum şu an için.

Hayırlısı olsun hocam Intel mi AMD mi sisteminiz işlemci anakart modeli nedir . Bende 3600 kullandım sırf CS:GO'da FPS düşmesi ve %0.1 frame cok düşük oldugundan komple kasayı sattım tilt oldum sonra araştırdım 3600Ü satıp 3600X alsam durum düzelecekmiş pire için yorgan yakmışım 🤣 size tavsiyem işlemciyi upgrade yapabiliyorsanız 3600X veya 3600XT alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı