CS:GO için G-sync kullanmak mi? 144 HZ sabit kullanmak mı?

guruL

Hectopat
Katılım
16 Mayıs 2019
Mesajlar
265
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
G-Sync, alınan FPS değerini monitör frekansı olarak ayarladığını biliyorum. Yani 100 FPS alıyorsam, monitörüm anlık 100 HZ olarak çalışacak. Fakat monitörümde G-Sync açarsam sadece 1 MS tepki süresinden yararlanamıyorum. Diğer yandan ise 300 FPS aldığım oyunda, G-Sync açmazsam oyunda arada sırada gerçekleşen FPS düşmesinden dolayı ekranda saliselik donmalar oluyor. İnternette bakmama rağmen G-Sync ve 1 MS tepki süresini birlikte kullanabileceğime dair bir şey bulamadım. Orta yolu bulmam için tavsiyesi olan var mı?
 
Sanırım ASUS monitörlerde ELMB veya G-Sync mi diye soruyorsunuz. FPS oyunlarında genelde giriş gecikmesinden ötürü G-Sync açmıyorlar. MOBA vb. oyunlarda G-Sync açılıyor.
 
FPS değerim 144'ün altına inmiyor. 300-200 arasında değişiyor ama bu değişimde, sanki ekranda küçük bir takılma var. Bu takılma da sanırsam saliselik gözle görülmeyen çok büyük bir FPS düşüklüğü oluyor . G-sync açınca bu takılmaya benzer sıkıntı yaşamıyorum fakat G-sync'te 1 ms tepkime süresi etkinleştirilmiyor. Kısaca G-sync açsam 1 MS'ten yararlanamıyorum ki bu da oyunlarda bir dezavantaj, açmaz isem ekranda küçük takılmalar oluyor. Ne yapabilirim? Bu takılmanın nedeni ne?
 
FPS değerim 144'ün altına inmiyor. 300-200 arasında değişiyor ama bu değişimde, sanki ekranda küçük bir takılma var. Bu takılma da sanırsam saliselik gözle görülmeyen çok büyük bir FPS düşüklüğü oluyor. G-Sync açınca bu takılmaya benzer sıkıntı yaşamıyorum fakat G-Sync'te 1 ms tepkime süresi etkinleştirilmiyor. Kısaca G-Sync açsam 1 Ms'ten yararlanamıyorum ki bu da oyunlarda bir dezavantaj, açmaz isem ekranda küçük takılmalar oluyor. Ne yapabilirim? Bu takılmanın nedeni ne?

Yırtılma efektinden mi bahsediyorsunuz? Böyle ekran çizgi çizgi olup biri geriden diğeri önden falan mı gidiyor?
 
Yırtılma efektinden mi bahsediyorsunuz? Böyle ekran çizgi çizgi olup biri geriden diğeri önden falan mı gidiyor?
Yırtılma tabii ki değil. Ufak tefek takılmalar oluyor. Sistem sanki yetmiyor gibi fakat FPS değerine baktığımda 300-200 FPS değerleri arasında değişip bu değerlerin altına inmiyor. RTX 2060 + Ryzen 5 2600 sistemimin olmasına rağmen bilgisayarda donmalar, takılmalar mevcut. CS:GO'yu 1280x1080 olan kendime has, özel bir çözünürlük ayarında oynuyorum ve bu takılma ve donma "Acaba bundan dolayı mı oluyor?" diye düşünüyorum.
 
Yırtılma tabii ki değil. Ufak tefek takılmalar oluyor. Sistem sanki yetmiyor gibi fakat FPS değerine baktığımda 300-200 FPS değerleri arasında değişip bu değerlerin altına inmiyor. RTX 2060 + Ryzen 5 2600 sistemimin olmasına rağmen bilgisayarda donmalar, takılmalar mevcut. CS:GO'yu 1280X1080 olan kendime has, özel bir çözünürlük ayarında oynuyorum ve bu takılma ve donma "acaba bundan dolayı mı oluyor?" Diye düşünüyorum.

Hocam o RAM'lerle ya da HDD, SSD nizle bile ilgili olabilir ama emin değilim biliyorsunuz bazı diskler performans için değil o yüzden ani düşüşler olabilir.
 
Konu bayağı eski fakat şöyle bir durum var fps_max 400 yapınca 300 400 FPS arası oluyor fakat fps_max 144 yapınca FPS'im 130'lara düşüyor. Ve takılma yapıyor. Yani arkadaş haklı arada FPS çok düşüyor.
 

Geri
Yukarı