Çözüldü CS:GO mouse lag sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi akşamlar arkadaşlar. Kısaca sorundan bahsetmem gerekirse: CS:GO ayarlarından v-Sync açtığımda mouse lag sorunu ortaya çıkıyor. Fare geç dönüyor yani. Oyunu o ayarda oynayınca daha akıcı oluyor, en azından bana öyle geliyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Sistemim;

• GTX 1650.
• Intel i5 9300H.
• DDR4 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
V-Sync ve benzeri ayarlar input lag yaratır. Bunun çözümü yok.

Ama şöyle bir şey söyleyebilirim size neden öyle geldiğini anlamadım 60 Hz ekranda bile 60 FPS ve 200 FPS'in farkı oluyor. 200 FPS çok daha akıcı gelecektir. Siz 60 FPS'e kısıtlıyorsunuz. Psikolojik sanırım.
İyi akşamlar arkadaşlar. Kısaca sorundan bahsetmem gerekirse: CS:GO ayarlarından v-Sync açtığımda mouse lag sorunu ortaya çıkıyor. Fare geç dönüyor yani. Oyunu o ayarda oynayınca daha akıcı oluyor, en azından bana öyle geliyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Sistemim;

• GTX 1650.
• Intel i5 9300H.
• DDR4 8 GB RAM.
Aynı şey bende de geçerli normal bir şey diye biliyorum.

Ama şöyle bir şey söyleyebilirim size neden öyle geldiğini anlamadım 60 Hz ekranda bile 60 FPS ve 200 FPS'in farkı oluyor. 200 FPS çok daha akıcı gelecektir. Siz 60 FPS'e kısıtlıyorsunuz. Psikolojik sanırım.

Çözüm
Mouse kablosuz mu? V-Sync açmanıza gerek yok, konsola fps_max 61 yazmanız yeterli fakat monitörünüz kaç Hz ise onun 1 fazlasını yazın mesela 165Hz monitörün var ise fps_max 166 yazın. Umarım açıklayabilmişimdir.

Aynı şey bende de geçerli normal bir şey diye biliyorum.
Ya o ayarı yapınca çok akıcı oluyor. Ama normale alınca işte akıcılık gidiyor. Ondan o ayarda kullanmak istiyorum ama bu sefer de aşırı derecede mouse lag oluyor..

Evet bende de daha akıcı oluyor ama oyuna alışınca farketmiyorsunuz bile onu.
Hocam yakın zamanda bi arkadaşımın ekranından oynadım oyunu. 144 Hz idi. Ona alışınca kendi ekranım (60 Hz.) aşırı dandik geliyor. O ayarı açınca da sanki 144 Hz ile oynuyormuşcasına akıcı oluyor sanki :D Psikolejik bir durum galiba bilmiyorum ama işte durum böyle özetlemek gerekirse.

Akıcılıktan ziyade görüntüde yırtılma ya da FPS'de dengesizlik varsa onu düzeltmeye yarıyor bu yüzden daha akıcı gözüküyor o ayarla.

Akıcılıktan ziyade görüntüde yırtılma ya da FPS'de dengesizlik varsa onu düzeltmeye yarıyor bu yüzden daha akıcı gözüküyor o ayarla.
Sizde haklısınız hocam. Bu noktadan sonra pek yapacak bir şey yok zaten. Fakirlikten 60 Hz. ile alışmaya çalışacağım :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı