Oyunun büyük bir kemik kitlesi var, CS dışında oyun oynamayan ciddi bir kitle var, türünün en iyisi olduğunu sananlar var. Dolayısıyla CS GO oyuncu kaybeder ama asla dibi görmez.
''Güvenlik faktörün yüksekse, seçkinsen hiç hile yok.'' diye savunmaya çalışanlar var, öyle bir şey yok. Oyunda deli gibi hile var, güvenlik faktörüm yüksek ve seçkinim ama oyunda manyak derecede hileli oyuncu var. Şuan oyunu ayakta tutan oyuncu sayısının çoğu oyunun kemik kitlesi.
Kitlesinde de çok muhafazakar bir kesim var, oynadığı her oyunu CS ile karşılaştıran bir kitle mesela.
Çok kişiyi CS çöpünden sıyırdım ve daha az çöp olan R6'ya başlattım, hepsinin ağzından düşmeyen tek bir cümleye başlama şekli var ''CS'de böyle....'' şeklinde cümleye başlıyorlar ve oyunu sürekli CS ile karşılaştırdıkları için oyunu oynamıyor, CS'yi düşünüyorlar resmen. Bu yüzden de asla CS dışında oyuna yönelemiyorlar.
CS hakkında kendi yorumumu söyleyeyim :
Gördüğüm en yüzeysel, en kalitesiz, en beyin istemeyen oyunlardan birisi. FPS türünün aşığı olmama rağmen CS benim için her zaman türünün yüz karalarından birisi oldu. Benim gibi arkadaşları ile oynadığı en çöp oyunda eğlenen bir insanın bile yer yer deli gibi sıkılmasına sebep olacak kadar leş bir oyun. Lütfen gelip bana ''Ama öyle değil böyle.'' şeklinde şeyler söylemeyin çünkü bu benim kendi yorumum ve kendi düşüncem.
Ekleyeyim ki Valve'nin oyuncuları gram umursadığı yok, CS'ye güncelleme gelmesinin tek sebebi oyunun pazarındaki komisyonlar ile manyak kar etmeleri, yani size iyi bir oyun deneyimi sunmak gibi bir dertleri yok, gerçi oyunu 30 saniye oynayınca yüzünüze vuruyorlar bunu.