CS:GO ping sorunu

AB7SS

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2018
Mesajlar
1.458
Çözümler
10
Karantina günlerinden önce böyle bir sorun yoktu. 30-50 ping arası oynuyordum. Şimdi ise 60'dan aşağı düşmüyor. Bazen 300'e kadar çıkıyor. Çok sinir bozucu. Sizde de böyle bir sorun var mı?
 
Yoğunluğa bağlı bazı saatlerde problem olabiliyor. Bende de özellikle 19-22 saatleri arasında dalgalanmalar yaşanıyor.
 
Karantina günlerinden önce böyle bir sorun yoktu. 30-50 ping arası oynuyordum. Şimdi ise 60'dan aşağı düşmüyor. Bazen 300'e kadar çıkıyor. Çok sinir bozucu. Sizde de böyle bir sorun var mı?

Oyunun bizi bağladığı servera ya da o an ki internet kullanım yoğunluğuna göre değişiyor bir maç 63 pingle oynadım ikinci maç 105.
 
Bunun çok fazla sebebi olabilir. Hangi servis sağlayıcı, hangi şehirdesiniz, hangi paketi kullanıyorsunuz? Son zamanlarda Upload hızlarında iyileştirmeler yapılacağı söylendiği için firmalar ayarlarla oynuyor, onlarla alakalı da olabilir. Ama karantinadan sonra tüm oyunlarda ve internet sağlayıcılarında yoğunluk olduğu aşikar, etkisi mutlaka olacaktır. 300 biraz abartı ama. :) Evde başka internet kullanan var mı?
 
Arkadaşlar ben de aynı sorunu yaşıyorum, ama @TheTrickesterGod arkadaşımızın söylediği olay tamamen oyundaki eşleştirme pingi ayarı ile alakalı, eğer bu değer 120 civarındaysa yeri geldiği zaman 60 pingle yeri geldiği zaman da 105 pingle bile oynayabilirsiniz. Ama 300'e kadar hatta 1000'e kadar dalgalanmalar oluyorsa pingde, ki bu karantina sürecinde bizim internette de çok oluyor (D-Smart'ın internetini kullanıyorum ama türk telekomun altyapısını kullanıyorlar.) o zaman bir sorun var demektir. Bu karantina sürecinde 2 günde bir mutlaka aramışımdır bunları, her seferinde yoğunluktan kaynaklandığını ve iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü söylüyorlar. Şunu da eklemem gerekir ki ilk zamanlar çok kötüydü, download hızında 0.30 mbps değerini bile gördüm ama bu son 10 gündür iyileşme olduğunu söyleyebilirim ama yine de oyunlarda inanılmaz bir dalgalanma oluyor pingde.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı