CS:GO Rank olayı

LeBruhMoment

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2015
Mesajlar
29
Uzatmadan, lafı dolandırmadan konuya gireceğim. Bu rank olayı nedir? Nasıl atlanır? Lütfen birisi anlatsın.

İlk önce başımdan geçen bir olayı anlatayım. Arkadaşımın 3 tane smurf'ü vardı. 2 Tanesi ban yemişti ve nova 4'e boostlatmış hesabıyla girmek zorunda kaldık. Öbür takım full nova 4'ken bizim takımda 1 silver master elite bir nova 4 ve 3 tane unranked vardı. 27 Kill'le 6 Edo ve 2 ace'yle oyunu güzel güzel taşıdıktan sonra yendik. 10 kazanmamda beni silver 4 yaptı. Oyuna yeni başlamış unranked bir arkadaşım var. 9 kazanması oldu. Çocukla hep dalga geçerdim unranked diye. Çocukla 3-4 saat önce maç attık ve 7 kill 0 edo ve 0 ace'yle takımın sonuncusu olarak oynadı ve nova 4 oldu. Adalet mi bu şimdi?! Bende gaza geldim nova 1 olmaya çalıştım. 5 el attım.1 yenilme 4 yenme ve vardı. Fakat hala rank atlamadım. Benim rank atlamak için ne yapmam lazım? Kafayı yiyecem artık. Lütfen ama lütfen birisi anlatsın.
 
Hocam bende yeni başladım, 10 maç attım ki günde 2 maç kazanabiliyorsun en fazla ondan sonra rekabetçi bekleme süresi diye bir şey geliyor 20 saat.
10 maç kazandıktan sonra ki kaç tane kaybettim hatırlamıyorum ama bir kaç tane ağır bozgun oldu (16-1 gibi) beni de altın nova 3 diye bir seviyeye verdi. Ama o 10 tane maçı atana kadar karşıma gelen adamların rankları çok yüksek oyuncular geldi ve kazanana kadar gerçekten çok zorlandım.
Detaylı bilgi için bu yazıyı okuyabilirsin.
https://teknofiber.net/2015/03/csgoda-rutbeler-neye-gore-hesaplaniyor.html
 
-İlk olarak 10 maç atılıyor. İlk maç en önemli maçın o maçtaki peformansına göre seni diğer maçta kartal liginde veya daha üstündeki kişilerle bile aynı maça koyabilir ve performansını koruyabilirsen 10 maçın sonunda iyi bir ranka sahip olursun.
-Arkadaşına gelicek olursak önceki maçlarında senden daha iyi oynamıştır ve nova 4'e çıkmıştır.
-Evet rank atlamak için önemli olan oyunu kazanabilmek fakat kazandığın oyunu iyi bir istatistikle bitirmen gerekiyor.
 
Her maçta favori bir takım belirleniyor. Ona göre yenen/ yenilen takıma xp tarzı birşey veriyor fakat sen onu göremiyorsun. Tahminimce sen arkadaşınla beraber girdiğin için o da nova 4 olduğu için takımı ona göre dağıttı. Daha yüksek rütbeli biriyle oyuna girip 10 win yapsaydın daha yüksek bir rütbeyle başlardın. Mesela benim arkadaşlarım keleş ve çift keleş iken ben 10 winde nova 3 ten başlamıştım. Nova 4' e yükselmem de çok sürmemişti. Art arda win yapmak önemli. Bir de düşük rütbeli arkadaşlarınla beraber girince dediğim gibi ona göre karşına rakip çıkartıyor ve rütbe atlaman zorlaşıyor. (Ben sanıyorum 8-9 win arka arkaya yapıp supreme' den global' e atlamıştım) Gerisini sen düşün. Aceleci olma zevkini çıkar :)
 
Ben 14 maçın 10 tanesini yenmiştim arkadaşım ile. O da unranked idi, ikimizi de Gold Nova Master rütbesine atmıştı. Bence oyun içi KDA ile de alakalı olmalı bu durum. 1 ve 2. sıraları hep biz alıyorduk oyunda.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı