CS:GO vs Battlefield 4

CS ile ilgili ayrı bir forum açılmalı mı?

• Evet olabilir.

Oy: 35 71,4%
  • Hayır gereksiz.

Oy: 14 28,6%

• Oy verenlerin toplamı
    49
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
52 saat falan CS oynadım arkadaşlar çağırdıkça ama her seferinde 'Sırf siz istediniz diye BF varken geldik CS oynuyoruz. Hani ne var şu saçma FPS mekaniklerinde?' diye soru sorarken buluyorum kendimi. Olmuyor yani. CS benim için hiçbir zaman taktiksel oyun olmadı olmayacak. Spray mekaniğine en iyi adapte olmuş oyuncu kimse bütün eli taşıyor arkadaş. Ama BF'de 1 LvL adam gelip 100 LvL'i öldürebilir çünkü iş taktik oluyor piyade savaşlarında. Dog Fight ve tank savaşları da var ama onlar bambaşka bir konu. Mesela gerçekte öküz gibi tepen P90 CS'de hiç tepmiyor ama BF'de tepiyor.
Not: Olay BF veya CS değil. Şuan en gerçekçi savaş deneyimi BF'de var o yüzden BF diyorum. 2 sene sonra başka oyun çıkar onu sever, savunurum.

Bu arada: CS:GO Bölümü Açılması

• Beğen
İfadeler: Tim
52 saat falan CS oynadım arkadaşlar çağırdıkça ama her seferinde 'Sırf siz istediniz diye BF varken geldik CS oynuyoruz. Hani ne var şu saçma FPS mekaniklerinde?' diye soru sorarken buluyorum kendimi. Olmuyor yani. CS benim için hiçbir zaman taktiksel oyun olmadı olmayacak. Spray mekaniğine en iyi adapte olmuş oyuncu kimse bütün eli taşıyor arkadaş. Ama BF'de 1 LvL adam gelip 100 LvL'i öldürebilir çünkü iş taktik oluyor piyade savaşlarında. Dog Fight ve tank savaşları da var ama onlar bambaşka bir konu. Mesela gerçekte öküz gibi tepen P90 CS'de hiç tepmiyor ama BF'de tepiyor.

En azından denedin. BF ile Cs Mekanikleri çok farklı. Alışmışsın sen bir kere yürüyerek ateş etmeye. Bana dog bilmem neyi farklı geliyorsa sana da recoil, sprey farklı geliyor. Eğleniyorsan devam et Bf ye. Tek amaç eğlenmek.

Cs cok farkli bir oyun, diger fps ler ile kiyaslamak dogru olmaz. Dediginiz sey dogru, 5 saat bf oynayan adam 500 saatlik adami yenebilir fakat cs de bu iki seviyedeki insanlar ayni macta bulunmaz bile. Yuksek derecede tecrube gerektiren asiri rekabetci ve en buyuk e-spor dallarindan biri olan bir oyunu bf ile kiyaslamak dogru degil. Son olarak cs'nin her turlu sistemde oynanabildigini hatirlatmak gerek, valve'nin oyunu cok daha ileri seviyelere tasima imkani var fakat daha cok sistem gereksinimi daha az potansiyel oyuncu dolayisiyla daha az rekabetci bir oyun deneyimi demek.

Origin: İssavron12. Ekleyin hocam bakalım BF oynarken bilek istiyor mu istemiyor mu? Dog Fight'ta 10 saniyeden fazla dayanın size CS'de item atayım o kadar diyorum :) Neyse Spray mekaniğinden nefret ediyorum zaten. Ben kısaca ayağına sık HS yesin diye tabir ediyorum. Bunu bütün CS oynayanlarda kabul ediyor zaten. Yok Spray kontrol falan demeye gerek yok. İşin özeti bu. Bunu seven CS oynuyor sevmeyip daha gerçekçilik arayan oynamıyor. FPS oyununda ki olay zaten FPS mekanikleri olduğu için ne kadar gerçekçi olmaktan uzak o kadar kötü mantığıyla bakıyorum. O yüzden COD'dan veya Hardline'den de nefret ediyorum mesela.
Not: Dediğiniz oyunlar 2006-2010 yılında çıkan bütün oyunlar gibi Dünya Savaşı dolu olmasaydı oynardım ama insan o zaman içinde onlarca Dünya Savaşı konu alan FPS oynayınca gına geliyor.

@Burak GÖK adlı arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Oyuna alışmaya bile çalışmamışsınız. (Ben kesinlikle Battlefield serisini kötülemiyorum, çok sevdiğim bir seridir. Ama CSGO kadar bilek istemez.)

Düzenleme: 50 saat oynadım demişsiniz. 50 saat CSGO için çok az bir süre. En az 250 saat gerekir adam gibi oynamak için. Ve evet kesinlikle Battlefield daha gerçekçi. O kesin bir şey. Zaten asıl amaç eğlenmek. Sen BF'de eğleniyorsundur, ben CS'de. Ama CS taktiksel bir oyun. Bunuda unutmamak lazım.

Battlefield bilek istiyor... Adamın ayağına sık HS yesin değil, ona spray control deniyor. Her silahı ayrı bir spray pattern'i vardır. Siz sanırım CS serisini sadece 5 dakika falan oynamışsınız. Eğer gerçekçi FPS oynamak istiyorsanız Insurgency, Red Orchestra gibi oyunlara bakabilirsiniz ;)
Adamın ayağına HS değil ayağına sıkıyorsun seken kurşunlar kafasına denk geliyor .

Adamın ayağına HS değil ayağına sıkıyorsun seken kurşunlar kafasına denk geliyor .
İşin özeti diyorum. Bende biliyorum spray mekaniğinden dolayı olduğunu. Ama gerçekte spray diye bir olay olmadığı için sürekli 'Bu nasıl mekanik ya? Bu mekanikleri yapan kişi nasıl yaptı ki bunu?' deyip duruyorum. Kısaca benim için oyunda ki olmayan gerçeklik ve hissetmediğim vuruş hissiyatı oyundan zevk almamı engelliyor.

İşin özeti diyorum. Bende biliyorum spray mekaniğinden dolayı olduğunu. Ama gerçekte spray diye bir olay olmadığı için sürekli 'Bu nasıl mekanik ya? Bu mekanikleri yapan kişi nasıl yaptı ki bunu?' deyip duruyorum. Kısaca benim için oyunda ki olmayan gerçeklik ve hissetmediğim vuruş hissiyatı oyundan zevk almamı engelliyor.
Valla ben çok fazla BF oynamadım. TeamDeathmatch girdiğim zaman "Bunlar nasıl oyuncu?" derdim. Silah konusunda oyun benim için çok kolaydı fakat kimse doğru düzgün silah kullanamıyordu. Ayrıca gerçekte silahın sekmediğini sen nerden çıkardın ? Silah kullandınmı ? Ben kullanmadım, bilmiyorum. Ama eline bir keleş aldığın vakit silahın geri tepmesini kontrol etmezsen o silah sonuç olarak seker.

Valla ben çok fazla BF oynamadım. TeamDeathmatch girdiğim zaman "Bunlar nasıl oyuncu?" derdim. Silah konusunda oyun benim için çok kolaydı fakat kimse doğru düzgün silah kullanamıyordu. Ayrıca gerçekte silahın sekmediğini sen nerden çıkardın ? Silah kullandınmı ? Ben kullanmadım, bilmiyorum. Ama eline bir keleş aldığın vakit silahın geri tepmesini kontrol etmezsen o silah sonuç olarak seker.
Fazla oynamadıysanız normal. Yeni başlayanlar genelde 1-25 LvL arası oyuncular ile eşleştirilir. Sizde sizin gibi yeni başlayanlar ile oynadınız sanırım. Ayrıca gerçekten kullanmaya gerek yok. Google amcaya FN P90 Details yazınca her şeyi çıkıyor. Silahın kurşunun nereye gidebileceği, kaç mm kurşun kullandığı, kaç metrede ne kadar sektiği gibi gibi...

Bu "spray mekaniği " dediğiniz olay aralıksız ateşte mermilerin yukarı ve aşağı dağılması ise o gerçek bir şey arkadaşlar. Bazılarınız gerçekte yok falan demişte.
Bir LMG'yi alalım mesela. 100 mermili olsun ve dakika da 800 mermi atsın. Bu arkadaş 100 mermiyi atarken silah yukarı doğru tepecek ve bir eklenti takılmadıysa silaha bağlı olarak sağa-sola mermiler saçılacaktır. Ancak bu LMG'yi birden bire aşağı indirirseniz mermi anında 2 metre yukarı gitmez. Ama CS:GO'da gidiyor. O yüzden sevmiyorum oyunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı