CS:GO'da ani CPU kullanımı yükselmesi

e7ツ

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Resimde gördüğünüz gibi yer yer CPU kullanımı %98'e çıkıyor. Arka plan uygulamalarını ayarlardan kapattım. Oyunda iken arka planda çalışan herhangi bir program da yok. Buna sebep olan durum ne olabilir? Oyunda takılma, donma hissetmiyorum gayet akıcı ama bu yükselmenin sebebini merak ettim.
CPU Yükselmesi.png

İşlemcinin termal macununu yenileyin.
BIOS, Ekran kartı v.b güncellemelerini kontrol et.
Intel Chipset Sürücüsü - INF Update Utility

Oyun içinde Çoklu cpu kullanımı ayarını açık tut. Ayriyeten CPU binen yükü azaltmak için grafik ayarlarını yükselt.

Başlat>Ayarlar>Oyun>Oyun DVR sekmesini aç.
Ben oyun oynarken arka planda kaydet seçeneğini kapalı yap.

Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak.
Screenshot_1.png

Bakım yönergelerini uygula.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Hocam 98 derece olduğunu söylüyor? Ben afterburner'a pek güvenmedim. Çünki aynı şekilde benim de işlemcimi 99 derece olduğunu gösterdi. Ertesi gün kasaya bakım yaptım. hiç bir şekilde ısınma olmaması gerektiği durumda bu sefer 100 derece olarak gösterdi. Kullanım miktarı da o kadar yükselmiyordur ama programdaki sorun yüzünden yükselmiş gibi gösteriyor olabilir

Kardes kusuruma bakma mobilden imza gorunmedi simdi gordum. Islemci kullaniminin 100 e ulasmasi normal bi durum. CS:GO zaten islemciye yuklenen bi oyun. Ozellikle kalabalik catisma alanlarinda islemci kullanimi yukselir. Ki sen muhtemelen FPS sınırı da koymuyosun bilgisayara oda var gucuyle sana FPS vermeye calisiyor. Ben sahsen fps_max 100 komutu ile oynuyorum oyunu. Zaten monitorum 60 hz oldugundan cok fazlasi pek bi anlam ifade etmeyecek benim icin.

Tekrar bir ayarları gözden geçireyim derken ''Arka Plan Uygulamaları''nı kapatmama rağmen açık olduğunu gördüm. Bunlar mı arkada CPU u kullanıyor?
arka plan uygulamaları.png

O uygulamalar arka planda önbellekte bekliyor. Uygulamayı açmadığın sürece CPU ve GPU kullanmaz. Sadece bellek kullanır. O bellekte 5-6 MB geçmez. Senin sorunun oyundan kaynaklı dediğimiz ayarları yaparsan biraz olsun azalacaktır.

Ayriyeten BIOS ve diğer sürücü güncellemelerini kontrol et.
H110M-K BIOS & Firmware | Anakart | ASUS Türkiye

BIOS, ekran kartı yonga seti güncel.
Düzeltme yapayım. Takılma, donma rahatsız edici şekilde yok ama yinede var. Benim düşüncem arka planda başka bir uygulamanın CPU'yu kullandığı yönünde. Bunun nasıl kontrol edebilirim?
[Çözüm] Windows 10 Fall Creators Update Oyunlarda ve Tam ekranda sorunlar
Bu konudaki bahsi geçen ''Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırak'' işaretliydi. Bu tiki kaldırdım CPU şimdi daha stabil çalışıyor, oyun daha akıcı. İlginçtir ki birçok arkadaş bu yönetim işe yaradığını yazmış konunun altına.
tam ekran kapalı.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı