CS:GO'da dolandırıcıyı nasıl şikayet ederim?

Çatapatkerim

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar. Geçen cuma CS:GO'da skin almak için bir arkadaşı ekledim. Envanterindeki skinleri bana %50 oranla vereceğini söyledi. Alacağım skin AK-47 asimow idi. Bu arkadaşa ilk olarak sonra parayı attım. Sonra bu kişiye bıçak satıyor musun dedim. Oda elindeki skinleri hangi bıçağı istiyorsam dönüştürebileceğini söyledi. (CS. Money adlı siteden) bende tamam dedim haftaya atıyım parayı dedim. 1 hafta para onda kaldı bu cuma 220 daha attım bıçağı bana vermesi için. Ben de adama güvenip attım 220 TL. İşler bundan sonra başlıyor. Çocuğa para attıktan 5 dk sonra beni engelledi. Size iki sorum var. Parayı geri alabilir miyim? Ve bu şahsa dava ve vb. açabilir miyim? Kendisi 15 yaşında. Telefon numarası elimde. Antalya'da oturuyormuş. Bu yaptığının yanına kalmamasını gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşın Steam linki burada https://steamcommunity.com/profiles/76561198972638157/.Mein hesabı da bu: Steam Community :: StNeky Kanıt isterseniz atarım. Ne yapabileceğim hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Davada haklı konuma gelebilmeniz için parayı gönderirken açıklama kısmına parayı neden gönderdiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Örneğin Steam Oyun Platformu üzerinden ............ eşyası için ödenen ücret şeklinde. Bu yüzden ne zaman para göndersem açıklama kısmında belirtirim. Aksi takdirde kendinizi savunacağınız delil sınırlı. Almanız da olası değil.
Eve tebligat gitmesi yeterli. Ailesi arayıp yalvarır.

Çok geçmeden, elinizde ne kadar kanıt varsa hepsini belgele, hepsini topladığından emin olduğunda da suç duyurusunda bulun. Evine tebligat gidiyor diye biliyorum, Ptt'den bir çalışan getirip direkt elden veriyor. İlk öğrenen ailesi olur, gidebildiğin kadar üstüne git, ailesiyle ilk konuşmadan sonra vazgeçme ki zaten genelde avukatlar arasında geçer konuşmalar, taraflar çokça kez iletişim sağlamaz. Ailesien de ders olsun, çocuğa zaten büyük bir ders olur. Çocuk diyip geçme, aynı şekilde ailesi üzülür diyip yine bırakma hemen. Ben neden yapmadım böyle şeyler? Her şey inanışla, vesaire alakalı değil, onlara da bir ders olsun, on beş yılda çocuklarına kavratamamışlar böyle basit bir şeyin kötü olduğunu.

İlk o atacak ki siz parayı atasanız. Şimdi parayı çektikten sonra bir de kartı kapattıysa hiç şaşmam. Link tıkladım gelmedi sizde de aynısı oldu mu? Bunlara inanmanıza gerçekten üzülüyorum. Yaşınız kaçtı? İnşallah paranızı alırsınız alamazsanız kazanmak için uğraşılan emeğe yazık. Bu da hem size hem de bize ders oldu artık biri kanmaz İnşallah. Keşke bunu yapmadan önce aracı tutsaydınız. Bu işler böyle yürür. Ben de Rainbow hesabı alırken birini buldum oyunun en pahalı karakterini almıştı gittim konuştum aracı tuttum satın aldım. Böyle işleri öğrenin hemen yapmayın.

İlk o atacak ki siz parayı atasanız. Şimdi parayı çektikten sonra bir de kartı kapattıysa hiç şaşmam. Link tıkladım gelmedi sizde de aynısı oldu mu? Bunlara inanmanıza gerçekten üzülüyorum. Yaşınız kaçtı? İnşallah paranızı alırsınız alamazsanız kazanmak için uğraşılan emeğe yazık. Bu da hem size hem de bize ders oldu artık biri kanmaz İnşallah. Keşke bunu yapmadan önce aracı tutsaydınız. Bu işler böyle yürür. Ben de Rainbow hesabı alırken birini buldum oyunun en pahalı karakterini almıştı gittim konuştum aracı tuttum satın aldım. Böyle işleri öğrenin hemen yapmayın.
"İlk o atacak ki siz parayı atasanız": Böyle yapınca dolandırıcılık önlenemez maalesef. O zaman ben gidip çocuktan ürünü isterim, parayı vermeden ben uzarım. Bu iş böyle çözülmez. Kartı kapatıp kapatmaması önemli değil, o kartı aktif hale getirip ödeme yapabilmek ya da alabilmek için İninal'ın sitesinden bir hesap oluşturmak ya da bir hesaba kartı eklemek zorunda diye biliyorum. Kapatmış olsa bile İninal'a göndereceği bir maille kişi bilgilerine ulaşabilir. Ona vermeseler bile avukata verilir. Bunun kaçışı olmaz yani. "Bunlara inanmanıza gerçekten üzülüyorum." : Ama o zaman hiçkimse ikinci el araç satın alamaz, telefon, elektronik alet alamaz. Ben defalarca ürün sattım, hem elden, hem de internet ortamından. Herkes böyle düşünürse insanlar arası ticaret durur. Yaşla da alakası yok aslında, kaç keriz sayarım 60 yaşın üzerinde, bunamamış ama buna benzer durumlar yaşayan çok kişi var. İş yaşla da bitmiyor. Bir aracı şart, ben genelde siteleri aracı olarak kullanıyorum. Satın alacak kişiye şöyle bir teklif sunuyorum: Bu ürünü sana 100TL'ye satarım, eğer güvence istersen X market sitesi üzerinden alış-verişi tamamlarız ama fiyat +12 daha fazla olur senin için. Çünkü site %12 komisyon alıyor, ben yine cebime girenin 100TL olmasını isterim, o yüzden siteden halledeceksek fiyat 112TL, site dışında halletmek istersen 100TL. Kabul etmezse bir hafta daha elimde durur ürün, kabul ederse zaten sorun yok. En azından aracı siteler, kişiye bir güvence sağlıyor. Dolandırıcılık olduğu zaman aracı site, satan kişinin TC Kimlik numarası dahil tüm bilgileri alıcıya ulaştırıyor ve kendi avukatları da dava açma konusunda yardımcı oluyor.

Öncelikle geçmiş olsun benim de başıma gelmişti böyle bir olay.Dava açmayı denedim mahkemeye gittim , avukatlara bir sürü para verdim ama en sonunda çocuğa ulaşamadan dava düştü , telefon numarasından ve ininal barkodundan ulaşmıştım ben de ama işe yaramadı,tavsiyem steam üzerinden yada telefonu üzerinden arayıp onu korkutmanız belki eşyaları geri verir.

Parayı geri alma şansınız yok. Anca çocuk geri verirse. Ve dava açma şansınızın olduğunuda sanmıyorum.
Nasıl buna kanabildiniz? İnternette bir sürü aynı olay varken. Bir de çocuk 15 yaşında...
Eğer telefon numarası gerçekse açabilirsiniz. Ama çocuk olduğu için ceza alacağını sanmam. Ama ders vermiş olursunuz. Telefon numarasının elinizde olduğunu görmedim. Dava açın bence.
Çocuklarda ceza alır. Bunun yanı sırasında para cezası.

Öncelikle geçmiş olsun benim de başıma gelmişti böyle bir olay.Dava açmayı denedim mahkemeye gittim , avukatlara bir sürü para verdim ama en sonunda çocuğa ulaşamadan dava düştü , telefon numarasından ve ininal barkodundan ulaşmıştım ben de ama işe yaramadı,tavsiyem steam üzerinden yada telefonu üzerinden arayıp onu korkutmanız belki eşyaları geri verir.
Böyle bir şey mümkün değil. Youtube üzerinden bana küfreden 12 yaşındaki çocuğu savcılığa verdim. Sadece kullanıcı adından adını soyadını yorumu yazdığı telefonu bile buldular. Ailesi yalvar yakar şikayetimi çekmem için uğraştı. İster kartın kapatsın ister bilgisayarını kırsın her şey kayıt altında.

Böyle bir şey mümkün değil. Youtube üzerinden bana küfreden 12 yaşındaki çocuğu savcılığa verdim. Sadece kullanıcı adından adını soyadını yorumu yazdığı telefonu bile buldular. Ailesi yalvar yakar şikayetimi çekmem için uğraştı. İster kartın kapatsın ister bilgisayarını kırsın her şey kayıt altında.
Ben denediğimde olmamıştı avukatlara da kaptırdığım paranın katlarını verdim zaten canım sıkılmıştı daha da kovalamamıştım,avukatlara 5.000 tl ödemek insanın canını sıkıyor hemde bir hiç uğruna.

Ben denediğimde olmamıştı avukatlara da kaptırdığım paranın katlarını verdim zaten canım sıkılmıştı daha da kovalamamıştım,avukatlara 5.000 tl ödemek insanın canını sıkıyor hemde bir hiç uğruna.
Adliye'de çalışan arkadaşım var. Dosya numarasını ver pazartesi bakayım senin davana.
Beni dolandırdığı hesabı silmiş, aklı sıra kaçabileceğini sanıyor.
Çok geç dostum isterse modemi kırsın. Pazartesi ilk iş savcılığa git evine tebligat gitsin yeter salya sümük ağlıyorlar sonra.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı