CS:GO'nun mu Valorant'ın mı aim sistemi daha zor?

İkisini de aktif oynuyorum. Bence CS:GO daha zor. Valorant koşarak adam vurulan yani sekmesi olmayan bir oyun bana göre.

Bu kişiden kişiye ve yeteneklerine göre değişir. Ben de yıllarca CS ve Wolfteam oynamış biri olarak, Valorant'ı zor buluyorum. Aslında aim gidiyor da, sanki spray'de bir sıkıntı var gibi duruyor. Bazen durduğum yerde full aim almama rağmen tek tek sıkarken, adamın kafasına isabet etmiyor mermi. Bir de tepki verme süren milisaniyelik olmalı, yoksa direkt yiyorsun Onetap'i. Ama onca insan oynuyor ve oyun çıkalı 3 yıl oldu. Ne oynayan bu kadar şikâyet ediyor, ne de oyun bunun için bir aksiyon alıyor.

Ha bu arada Valorant'ı zor bulan ben, CS'de herhangi bir Death Match'de en az 50 kill falan alıyorum yani. Kısacası ortalığın içinden geçiyorum. Ama bu sayı Valorant'ta maksimum 20-25 falan oluyor. Hatta bazen doğru dürüst kill bile alamıyorum. Artık sıkıntı oyunda mı, yoksa benim yeteneklerde mi onu bilemiyorum.

CS:GO'yu 2017'den beri ve Valorantı da çıktığından beri oynayan biri olarak:

Bence CS:GO daha zor, Valorant'ta ilk mermilerinizin hedefe gitme oranı çok yüksek ve hareket ederken de ateş ederseniz hedefi vurmanız yada tutturmanız çok muhtemel. CS:GO'da hareket etmek silahın mermilerinin gideceği yerleri daha geniş yerlere yayıyor ve daha da rastgele hâle getiriyor. Ayrıca Operator silahında ateş ettikten sonra hedefi tutturmak için daha az beklemeniz gerekiyor. CS:GO'da AWP ile art arda atışlar yapınca mermiler gerçekten hedeflediğiniz yer ile çok alakasız yerlere gidiyor bu da işi bence baya zorlaştırıyor.

Vandalı geç guardianın sağ tıkının ilk mermi kesinliği yüzde yüz. AWP mi bu %100 olsun?
Usta CS'de de AUG ile scope oynarken çoğu zaman mermi kesinliği %100 oluyor. Yani aim'i düzgün alırsan o da %100 isabet ediyor. Ayrıca guardian yapısı gereği uzak mesafe ve onetap baz alınarak kullanılan silah.

CS:GO'yu 2017'den beri ve Valorantı da çıktığından beri oynayan biri olarak:

Bence CS:GO daha zor, Valorant'ta ilk mermilerinizin hedefe gitme oranı çok yüksek ve hareket ederken de ateş ederseniz hedefi vurmanız yada tutturmanız çok muhtemel. CS:GO'da hareket etmek silahın mermilerinin gideceği yerleri daha geniş yerlere yayıyor ve daha da rastgele hâle getiriyor. Ayrıca Operator silahında ateş ettikten sonra hedefi tutturmak için daha az beklemeniz gerekiyor. CS:GO'da AWP ile art arda atışlar yapınca mermiler gerçekten hedeflediğiniz yer ile çok alakasız yerlere gidiyor bu da işi bence baya zorlaştırıyor.
Bunu da ben Valorant'ta yaşıyorum. Özellikle Vandal. Herkesin kendi yeteneği muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı