CS2 öldü mü?

Eskisi gibi maçlarima Türk oyuncu gelmiyor.
CS2'nin en sevdiğim yanı, mümkünse gelmesin zaten.

CS:GO çıktığında kusursuz çıkmış gibi yorum yapılıyor biraz zaman verin. Oyunda her ne kadar sorunlar olsa da oynanış hissiyatı bana GO'dan çok daha iyi ve zevkli geliyor.

Aşırı hile var diyenleri görüyorum sürekli, boş hesapla falan mı giriyorlar anlamadım bir bana gelmiyor herhalde.
 
CS 2'nin zamanla düzeleceğine inanıyorum.
 
Bir kere CS ölmez. Yılların oyunudur ve kitlesi hala çoktur. CS geldim CS devam ediyorum. Valorant oynar mıyım bilmiyorum.
CS2'nin en sevdiğim yanı, mümkünse gelmesin zaten.

CS:GO çıktığında kusursuz çıkmış gibi yorum yapılıyor biraz zaman verin. Oyunda her ne kadar sorunlar olsa da oynanış hissiyatı bana GO'dan çok daha iyi ve zevkli geliyor.

Aşırı hile var diyenleri görüyorum sürekli, boş hesapla falan mı giriyorlar anlamadım bir bana gelmiyor herhalde.

Sadece ben beğenmişim sanıyordum oyunu. Ki bu kişilerin birçoğundan daha fazla FPS ve Lag sorunu yaşadığımı düşünüyorum. Açıkçası hesabımda henüz seçkinim yok. Oyunda yalnızca 1 bilemedin 2 hile denk geldi. CS:GO da ise bu sayı kat kat fazla idi.
 
900k sayidan ibaret hocam. Eskisi gibi maçlarima Türk oyuncu gelmiyor. Pazar fiyatlari çok düşük üstelik satilmiyor.
Ben hala kasa satıyorum ve kısa sürede satılıyor. İstediği kadar kötü olsun oyun, ortada bir para dönüyor. Her türlü oynarlar.

Aşırı hile var diyenleri görüyorum sürekli, boş hesapla falan mı giriyorlar anlamadım bir bana gelmiyor herhalde.
Bende hiç denk gelmedim.
 
Evet başlik çok saçma hiçbir oyun ölmez ama popüleritesini gittikçe kaybediyor gibi. Pazar fiyatlari çok düştü, oyuncu sayisi azaldi. CS2 için Event veya görev sistemi gelmedi. Herkes operasyon bekledi o da yok.

Oyunu bitirdiler gibi hissediyorum.
GO'ya kıyasla evet öldü. Zamanında CS'ye uzun süre mesai harcayan biri olarak söylüyorum; aktif en iyi FPS oyunu Valorant'tır. Önümüzdeki 5 yıl içinde de durum değişmeyecek gibi gözüküyor.
 
Birisi bana CS:GO ile CS2 arasında çok fark ne var söyleyebilir mi?

Skinler neredeyse aynı. Maplar daha aydınlık. Smoke falan daha değişik. Başka değişiklik ne varmış ciddi soruyorum?

Bence fark çok az. Sadece daha yüksek sistem istiyor artık.
 
Ben uzun bir aradan sonra, düzgün bir bilgisayar aldığımda 2019 sonu, 2020 başlarında CS:GO'ya tekrar başladım. Daha öncesinde CS 1.3-1.6 aralığından beri nadiren de olsa oynardım. 2016-2017 arasında da CS:GO oynamıştım. Neyse ikinci kez CS:GO'ya döndüğümde dedim ki bu oyun iki sene içinde ölür. Herkese bunu anlatmaya çalıştım. Çünkü zaten berbat olan VAC sistemi oyunun tamamen bedava oynanıp 21 level kasılarak seçkin statüye erişilebilmesi üzerine tüy dikti. Teknik olarak da artık ilkel kalmaya başlamış ve basit harita rework işleri veya ara sıra gelen silah meta değişiklikleri kesmemişti. Hydra ve sonrasında gelen operasyonlarla katılan yenilikler biraz canlandırdı ama artık operasyonlar da biraz tekrara düştü ve heyecan yaratan yenilik sunmadı. Çoğu kişi sadece eşya elde edip satarak kar elde etme aracı olarak gördü.

Tabi bu olumsuzluklara rağmen çok eskilerden beri gelen CS bağım yüzünden oynamayı bırakmadım. Bu türün en güzel örneklerinden olmayı sürdürmeyi başardı. Buna bağımlı olan ve aşırı seven bazı kitleler benim gibilerin bu oyunun geleceği konusundaki karamsar görüşlerine aşağılarcasına karşı çıktı. Eşya pazarından para kazanma durumu ve pandemide eve tıkılan insanların doğal olarak -bilhassa beleş- oyunlara sarması yüzünden artan anlık oyuncu sayısı gibi istatistikleri öne sürüp "bu mu ölen oyun?" dediler. Aslında çok iddialı konuştuğumu kabul ediyorum. En azından zaman konusunda. 2 yılda olmasa da bu oyun ölüyor/ölecek. Sadece ertelemeye çalıştılar. Aynı oyuna pek de iyi sayılmayan bir makyaj yaparak sanki yeni bir oyun gibi ortaya sürdüler. Counter Strike adı(veya markası) ölmeyebilir ama CS:GO ve onun prematüre doğan evladı CS2 uzun ömürlü olmayacak gibi duruyor. Bunu ayaktan tutan en önemli unsurlardan birisi olan eşya pazarında da hemen hemen her şeyin değer kaybettiğini ben de görüyorum. Hileciler hala durdurulamıyor. Sadece oyunun tamamen ücretli olup indirime falan girmemesi şeklinde yapılan değişiklik sonrası hilecilerde hissedilir azalma olmuştu.

Keşke sil baştan bir Counter Strike yapılsa(ydı). Mevcut oyun CS2'yi canlandırıp sürdürmek de onların elinde. Onu da zaman gösterecek.
 
Son düzenleme:
CS2 ölmedi de, geliştiriciler billur geçiyor gibi. Saçma sapan tek satırlık güncellemeler falan yayınlıyorlar. Neymiş Vertigo'da bir yerdeki boşluğu kapatmışlar. Yakında büyük bir fix + operasyon güncellemesi gelse iyi olurdu. Çoğu kişinin haftalık eşya dropları için oynadığına eminim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı