CS2'de kasa açmak haram sayılır mı?

Araba senin faydana bir şey. Skin ise oyun içerisinde kullandığın, gerçek hayatta faydana dokunmayan bir şey. Hevesini alacaksa açsın çıkan skini kullansın.

CS'de kasa açıp skini kullanmak haram diye fetva gelirse dediğiniz doğru olur. Direkt haram demek çok mantıklı mı emin değilim. Amacı kâr etmekse haramdır tabii.

Sonuçta oyunda da kullanıyor, görüntüsünden faydalanıyor, keyif alıyor. İlla maddi olarak dokunmasına gerek yok ürüne, sonuçta para vererek satın alabileceği bir ayrıcalık elde ediyor. Dümdüz kumar. İstese satar, parasını kullanır. Yani ortada gerçekte olmayan hayali bir şey yok gerçekten maddi değeri olan bir ürün var. İster kullan, ister kullanma, istersen bağışla. Konsept olarak kumar dinde haramdır.

Sonuçta oyunda da kullanıyor, görüntüsünden faydalanıyor, keyif alıyor. İlla maddi olarak dokunmasına gerek yok ürüne, sonuçta para vererek satın alabileceği bir ayrıcalık elde ediyor. Dümdüz kumar. İstese satar, parasını kullanır. Yani ortada gerçekte olmayan hayali bir şey yok gerçekten maddi değeri olan bir ürün var. İster kullan, ister kullanma, istersen bağışla. Konsept olarak kumar dinde haramdır.

Bunun kenarda duran bir saatten farkı yok ki örnek olarak. İstediğin an paraya çevirebiliyorsun. Başkasının 10k harcayıp aldığı skini sen 1kya alıyorsan haram oluyor bu. Oyunu gerçeği yok.

Evet arkadaşlar, bir sorum olacak. Açacaktım ama kafama dank etti. Şimdi ben kasa açacağım, anahtarı arkadaş ödeyecek; kasa da benim, yaklaşık 2–3 yıl önce aldığım seçkinden düşen kasalardan. Yani sonuç olarak kasaya para vermiyorum, anahtara para vermiyorum. O yüzden kararsız kaldım, haram sayılır mı sizce? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Evet haram kullanmıyacaksanız ben alabilirim. ☺️

Bunun kenarda duran bir saatten farkı yok ki örnek olarak. İstediğin an paraya çevirebiliyorsun. Başkasının 10k harcayıp aldığı skini sen 1kya alıyorsan haram oluyor bu. Oyunu gerçeği yok.

Aslında olay kaç paraya aldığı da değil, konseptin kendisi. 10k harcayıp 10k ederi olan ürünü de alsa haram sonuçta. Olay kumar ile elde ediyor olması değerinden çok. Benim bildiğim kadarıyla dinde haram olan bir şeyin 1 gramı da 100 gramı da haramdır. Yani diğer arkadaşın dediği gibi ürünü kullanıp kullanmaması, elle tutulup tutulması vb. önemsiz, olay tamamen konseptin kendisi. Bir şey kazanmasan bile kumar dinen haram.

Aslında olay kaç paraya aldığı da değil, konseptin kendisi. 10k harcayıp 10k ederi olan ürünü de alsa haram sonuçta. Olay kumar ile elde ediyor olması değerinden çok. Benim bildiğim kadarıyla dinde haram olan bir şeyin 1 gramı da 100 gramı da haramdır. Yani diğer arkadaşın dediği gibi ürünü kullanıp kullanmaması, elle tutulup tutulması vb. önemsiz, olay tamamen konseptin kendisi. Bir şey kazanmasan bile kumar dinen haram.

Olay hem kaç paraya aldığı hem direkt konsept. İkisi de. Zaten biri 1kya alıp biri 10kya alıyorsa bu şans oyunundan dolayı. İkisi de bağlantılı yani.

O zaman drop sistemi de mi haram? Sonuçta yüzde bir şans ile çok değerli kasa düşüyor, işin içinde şans var. Fiziksel bir emek harcamadan kazanıyorsun bu parayı.

O zaman drop sistemi de mi haram? Sonuçta yüzde bir şans ile çok değerli kasa düşüyor, işin içinde şans var. Fiziksel bir emek harcamadan kazanıyorsun bu parayı.

Drop sistemi konsept olarak kumar değil. Oyunu oynuyorsun, oynadığın süre sonunda ödül alıyorsun. Yani ürünü kazanmak için bir yatırım veya şans oyunu oynamıyorsun. Yanılıyorsam düzeltebilirsiniz ben sadece mantık yürütüyorum.
Ancak kasa açma sisteminde bir anahtar satın alıyorsun ve belirli değerdeki ürünler arasından şans ile ürün kazanıyorsun. Bu şekilde yüksek para da kazanabilirsin zarar da edebilirsin. Dümdüz kumar konsepti. İkisi apayrı şeyler eğer rasyonel şekilde düşünürseniz.

CS oynayıp drop ile zarar etmek diye bir şey var mı? Her türlü kazanıyorsun. Sistem doğrudan kumar değil.

Bu kadar basit şeylere takılmaya gerek yok. Günlük hayatta fark etmeden haram olan çok fazla şey yapıyorsunuz zaten. Kaldı ki buradaki insanlar da kendine göre yorumlayıp cevaplıyor, kimsenin net bir şey bildiği yok. Bu soruyu sormak için burayı seçmeniz de çok garip açıkçası.

Bu kadar basit şeylere takılmaya gerek yok. Günlük hayatta fark etmeden haram olan çok fazla şey yapıyorsunuz zaten. Kaldı ki buradaki insanlar da kendine göre yorumlayıp cevaplıyor, kimsenin net bir şey bildiği yok. Bu soruyu sormak için burayı seçmeniz de çok garip açıkçası.

Net bir şey söylüyoruz neye göre yorumladığımızı söylediniz? Konsept dümdüz kumar ve kumar haramdır. Bu kadar basit.
Günlük hayatta fark etmeden bir sürü haram işleyen birisi fark ederek engelleyebileceği bir haramı engellememeli mi? Bunlar dini kaygıları olan insanlar için ufak hassasiyetler. Hırsızlık yapan birisinin zaten hırsızlık yaptım hadi bir de adam öldüreyim demesi ne kadar saçma ise bu düşünceniz de o kadar saçma. Bir suçu işleyen neden öbüründen kaçmak için çabalamasın?
Sizin için kıymeti az olabilir, bu arkadaşımız için kıymeti büyük. Saygı duymalıyız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı