CS2'de kasa açmak haram sayılır mı?

@nekope, ben de anlatamadım. Bana soracak olursanız ben de haram olduğunu düşünüyorum. Ama bakın, bu soru buraya sorularak öğrenilecek bir soru değil. Doğru veya yanlış olsun, mesajları okuyun. Sizin veya benim gibi düşünmeyen çok fazla insan var. Böyle bir soru bu forumda sorulursa sizin de göreceğiniz üzere her taraftan farklı cevaplar geliyor. Böyle olunca da arkadaşın kafası karışabilir. Eleştirdiğim nokta bu sorunun bu forumda sorulması yani.

Ek olarak, kumar oynamanın haram olduğunu ve oynanılmaması gerektiğini ben de savunuyorum. Ancak konu CS olduğunda çok savunamıyorum. Herkes kendi işine baksın fikrimce.

@GoDd1 Zaten CS'den düşen kasalar belli, ahım şahım bir şey yok ortada. Her şeyimiz düzgün bir de bunu düşünmek kalmıştı orası da ayrı ironik. Katı müslümanlar için dert olabilir ancak benim için değil şahsen. İş var para var biz mi kazanmıyoruz? bizi bu dünyada hayatta tutan şey paradır, bunu bir müslüman olarak söylüyorum.
Senin ne düşündüğün önemli değil. Şans oyunuyla para kazanmak = haram.

Şöyle sen o çıkardığın ürünleri satmazsan haram sayılmaz ama bu kasa açma işiyle kazanç elde ediyorsan oturduğun yerden para kazandığından haram sayılıyor.

Oturduğun yerden para kazandığından haram sayılıyor gibi bir durum yok yanlış bilgi hocam.

Oturduğun yerden para kazandığından haram sayılıyor gibi bir durum yok yanlış bilgi hocam.
O manada demiyorum tabikide internet üzerinden ticaret yapmak gibi gerçek anlamda oturduğun yerden para kazanmak haram değil veya yayıncılık. Çaba göstermeden şans oyunuyla para kazanmak haram bunu demeye çalışıyorum.

@nekope, ben de anlatamadım. Bana soracak olursanız ben de haram olduğunu düşünüyorum. Ama bakın, bu soru buraya sorularak öğrenilecek bir soru değil. Doğru veya yanlış olsun, mesajları okuyun. Sizin veya benim gibi düşünmeyen çok fazla insan var. Böyle bir soru bu forumda sorulursa sizin de göreceğiniz üzere her taraftan farklı cevaplar geliyor. Böyle olunca da arkadaşın kafası karışabilir. Eleştirdiğim nokta bu sorunun bu forumda sorulması yani.

Evet, ben bu yüzden mesajımda dini hassasiyeti olmayıp dalga geçecek arkadaşlar gelmeden cevap vereyim dedim. Konunun tonla hurafe, tonla dalga geçici mesajla dolacağını farkındayım. Ancak arkadaşımıza da saygı duyuyorum, inandığı dinde hassasiyeti var, burada sormak istemiş, oyun oynayan insanlar olduğu için bilirler diye düşünmüş. Bana kalırsa konu çoktan kapatılmalı, cevap verildi çünkü.

@GoDd1 Konu dışı olmasını istemiyorum ancak diyelim bu haram peki diğer etkenler ne olacak? mesela Allah, sigara içilmemesini, bunun yanlış olduğunu söylüyor. Sonuçta sigara sağlığa zararlı ve Allah'ın verdiği cana dolaylı yoldan kastediyormuşsun gibi oluyor. Ülkede bunu umursayan kaç kişi vardır? veya bu konu içerisinde? bir şeyi umursarken insanlar diğer şeyi umursamıyor.

@GoDd1 konu dışı olmasını istemiyorum ancak diyelim bu haram peki diğer etkenler ne olacak? Mesela Allah, sigara içilmemesini, bunun yanlış olduğunu söylüyor. Sonuçta sigara sağlığa zararlı ve Allah'ın verdiği cana dolaylı yoldan kastediyormuşsun gibi oluyor. Ülkede bunu umursayan kaç kişi vardır? Veya bu konu içerisinde? Bir şeyi umursarken insanlar diğer şeyi umursamıyor.

Hocam o zaman bu konuda yorum yapabilmek için herkesin önce bir kapsamlı teste girmesi lazım ve hangi düşünceleri savunduğunu detaylı olarak profilinde olmalı bu da grupları zıtlaştırır sadece benim fikrim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı