Çürük diş için ne yapılmalı?

@Metola durumunu bilmiyorum şu anda ben. Belki sinirlere çok yakındır, kanal önerebilirler. Erken müdahale önemli diş konusunda.

Sinirlere yakın olsa ağrı olmaz mı?

Kanala gider gibi duruyor sanki fakat tam bilmiyorum. Benim 2 dişim de aynı durumdaydı ağrımıyordu ama gittiğimizde dolgu kurtarmaz diyip kanal yaptılar.
kanal tedavisi nasıl oluyor?
 
Bulunduğun yerde Ağız diş sağlığı merkezi varsa,182 veya MHRS den randevu almaya çalış,maddi durum sorun değilse özele de gidebilirsin..Devlet de Gece nöbette tedavi vs kesin yapılmıyor,gündüz acil de duruma göre tedavi yapılabilir.
Dolgu veya kanal Dr karar verir,röntgen vs göre
Geçmiş olsun..
Görüntü korkutmasın,iğne ile uyuştukdan sonra bi şey hisetmezsin...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kanal tedavisi nasıl oluyor?

Bu arada fazla bilmiyorum benim dişime benzediği için bu şekilde söyledim, yanlış anlamayın. Yarın dişçiyle konuşunca belli olur zaten, en iyi cevabı o verecektir. Geçmiş olsun.

Önce çürüğü temizlerler sonra sinirleri alıp geçici dolgu koyarlar benim bildiğim bu zaten ağrı hissetmiyorsunuz uyuşturdukları için, 3-4 dişime kanal yapıldı oradan az uz biliyorum. :D
 
Çok fazla diş tedavisi gördüm, o diş dolguyla halledilir içiniz rahat olsun.

Sinirlere yakın olsa ağrı olmaz mı?


kanal tedavisi nasıl oluyor?

Kanal tedavisi dişciden dişciye ve diş duruma göre değişiyor, eğer çürük ilerlemişse dişi oyup içine ilaç koyup üzerini geçici dolgu ile kapatıp bir hafta bekletiyorlar, fakat çok derine inmediyse bir günde de hallediliyor. Damağınızı uyuşturduktan sonra dişinizi sinirlere oyuyorlar ve sivri uçlu bir alet sinirleri alıyorlar(bu kısımda ne kadar uyuşursa uyuşsun hissediyorsunuz ve ani bir acı oluyor) sonrasında kök duruma göre oraya dolguyu tutsun diye kök atıyorlar zaten sinirler alınınca uyuşturmaya gerek kalmıyor ağrı varsa direkt gidiyor. Açık dişin içini doldurup dolgu yapıyorlar geçmiş olsun.
 
Saat 3.30 3.40 gibi aldı dişçi saat 5 gibi çıktım şu ana kadar hiçbir şey yemedim dolgu tam otursun sağlam olsun diye. Şu an bayağı açım en son saat 12 de yemek yemiştim. Sizce yarına kadar beklemeli miyim?

(Not: Dişçi baktı sinirleri yakın ama şimdilik dolgu yapalım ağrı olursa gel kanal tedavisi yaparız dedi)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı