Curved VA monitör mü Düz IPS mi?

Skyress

Megapat
Yer
Duchy of Toussaint
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar. Düşünmekten kafayı yiyeceğim bir soru soracağım sizlere. Bir monitör alacağım fakat halen daha karar aşamasındayım. Bir tarafım diyor ki Curved olan bu VA monitörü al, bir tarafım da diyor ki bak bunun renkleri canlı ama düz olan bu monitörü al. İnternette bayağı bir karşılaştırma yaptım ve şu an düz olan monitör daha ağır basıyor. Alacağım monitörde her türlü oyun oynayacağım ve film izleyeceğim. Curved olanı VA panel olduğu için pek alasım yok, Curved olduğu için alasım var. Sizce hangisini almalıyım?

Merhabalar arkadaşlar. Düşünmekten kafayı yiyeceğim bir soru soracağım sizlere. Bir monitör alacağım fakat halen daha karar aşamasındayım. Bir tarafım diyor ki Curved olan bu VA monitörü al, bir tarafım da diyor ki bak bunun renkleri canlı ama düz olan bu monitörü al. İnternette bayağı bir karşılaştırma yaptım ve şu an düz olan monitör daha ağır basıyor. Alacağım monitörde her türlü oyun oynayacağım ve film izleyeceğim. Curved olanı VA panel olduğu için pek alasım yok, Curved olduğu için alasım var. Sizce hangisini almalıyım?

Curved kullandım düze göre daha göz yoruyor gibi.

IPS panellerde ışık süzme miydi sızma mıydi o sorundan var ve bu can sıkıcı bir durum. Ve Curved duz ekrandan cok daha iyi ve kullanisli. VA panelde zaten TN ve IPS panelinin birlesimi oldugu icin Curved ve VA panelli monitöru almanizi oneririm. 2K oynanmayacaksa 1080P icin 24" olmasi gereken en yuksek deger. Fakat iki monitörunde stogu bitmis?

@thesunset Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
@Ardaaa11 Bütçem 1.750 lira.
@Arda Y Evet o yüzden de beni çekmiyor kendine. İnternet kafede kullanmıştım uzun süre baktığında baş ağrıları yapıyor düzde böyle bişey yaşamadım.
@272147 Farketmek çok zor diyorlar.
@Cristabol Brown Evet başka sitelerde vardı Sinerji'de falan. Örnek olsun diye attım.

24" 'den küçükler için Curved çok saçma değil mi? Başka konuda da bahsi geçmişti küçücük ekranda neyin kavisi? Onun olayı zaten yanlardan kıvırıp içindeymiş gibi hissettirmek bunun için de panelin boyutunun büyük olması lazım. Bakıyoruz 24" o vakit Curved olan iş görür. Bence alın.

@Elektrikci_Hasan Peki film falan izlersem IPS'e göre ne kadar fark yaşarım? Curved olanda da MSI Optix MAG241CR de iyi sanırım.
Curved olayı özellikle filmlerde etkili zaten. Hani oyunlarda tamam etkisi oluyor lakin filmlerde daha etkili. Monitörün büyüklüğüne göre aradaki mesafeyi iyi ayarlamak lazım. Mesela 27" ekran Curved monitöre dibinden bakamazsın oyun bile oynayamazsın alışman zaman alır. Bir müddet sonra düz ekran gibi oluyor zaten alışınca lakin 24" 'den düşük Curved'ler dediğim gibi lüzumsuz donanım olarak görüyorum. Modele gelince kullanmadığım ürün hakkında yorum yapamam, ürün incelemelerine bakmalısın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı