Custom klavye modları nasıl yapılmalı?

öxgür

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda royal kludge RK84 brown Switch klavye satın aldım. Henüz elime ulaşmadı ancak videolardan duydum kadarıyla tuş sesleri pek hoşuma gitmedi. Farklı tercihler sebebiyle bu klavyeyi aldım ama ses meselesi oldukça sinir bozucu. Custom klavyelerdeki bazı modlarla çözebilir miyim diye merak ediyorum. Sorun da bu noktada başlıyor.
Az çok bazı modlama şekillerini inceledim. Ancak gerek Türkiye koşullarında gerekli ürünleri bulmakta zorlanmam gerek yüksek maliyeti sebebiyle nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Sorum da şu: Tuş basım hissiyatı önemli değil. Sadece Custom klavye videolarında duyulan thocc sesini az da olsa alabilmek için hangi modları yapmam gerekiyor?

Buradaki konuya bir göz atın derim.

Tüm mesajları okudum. Ama konu güncel değil ne yazık ki. Günümüz koşulları malum. İlgili tarihte ucuz olan modlar bile pahalı hale geldi. Üstelik bazı materyallere ulaşmakta sorun artık.

Cotton Mod yapabilirsiniz. Türkiye şartlarında en uygulanabilir modlardan bir tanesi. Basitçe, klavyenin alt kasasındaki boşlukları pamuk ile dolduruyorsunuz. Bu kadar.

Güzel bir ses yaltımı sağlıyor ve thocc sesine yaklaşmış oluyorsunuz. Biraz daha iyi bir sonuç almak için internetten 2-3mm kalınlığında ses yalıtım süngeri alabilirsiniz. Ama en az masrafla yapmak istiyorsanız pamuk ideal bir çözüm.

Cotton Mod yapabilirsiniz. Türkiye şartlarında en uygulanabilir modlardan bir tanesi. Basitçe, klavyenin alt kasasındaki boşlukları pamuk ile dolduruyorsunuz. Bu kadar.

Güzel bir ses yaltımı sağlıyor ve thocc sesine yaklaşmış oluyorsunuz. Biraz daha iyi bir sonuç almak için internetten 2-3mm kalınlığında ses yalıtım süngeri alabilirsiniz. Ama en az masrafla yapmak istiyorsanız pamuk ideal bir çözüm.

Ben halıflex, karton, sünger her şeyden koydum. Çok olmasa da işe yarıyor. :)

Cotton mod yapabilirsiniz. Türkiye şartlarında en uygulanabilir modlardan bir tanesi. Basitçe, klavyenin alt kasasındaki boşlukları pamuk ile dolduruyorsunuz. Bu kadar.

PCB altı eva kaplamayı düşünüyordum. Bunun dışında stabilizer yağlamak, stab-plate arasına band Air yapmak gibi uygulamalar yapmalı mıyım sizce? Eğer gerekirse hangi yağı kullanmalıyım?

Az da olsa bir bütçe ayırabilirim. Gerekli materyali Türkiye'den temin edebildiğim sürece tabii ki

PCB altı eva kaplamayı düşünüyordum. Bunun dışında stabilizer yağlamak, stab-plate arasına band Air yapmak gibi uygulamalar yapmalı mıyım sizce? Eğer gerekirse hangi yağı kullanmalıyım?
Stabları yağlamak oldukça fark yaratacaktır. Linkteki satıcıdan GPL205 G0 alabilirsiniz. GPL105 katı yağ, GPL205 ise sıvı yağdır. GPL 205 G0 bu ikisinin 1:1 oranında karıştırılmış halidir. Stablar için genelde bu karışım kullanılıyor. Switchler için de kullanmanız da bir sakınca yok.

Band Aid modunu da öneririm aynı şekilde. Çok sinir bozucu olan rattle dediğimiz sorunu ortadan kaldırır. Cotton Mod gibi ucuz bir modlamadır ayrıca.

Stabları yağlamak oldukça fark yaratacaktır. Linkteki satıcıdan GPL205 G0 alabilirsiniz. GPL105 katı yağ, GPL205 ise sıvı yağdır. Gpl 205 G0 bu ikisinin 1:1 oranında karıştırılmış halidir. Stablar için genelde bu karışım kullanılıyor. Switch'ler için de kullanmanız da bir sakınca yok.

Band aid modunu da öneririm aynı şekilde. Çok sinir bozucu olan rattle dediğimiz sorunu ortadan kaldırır. Cotton mod gibi ucuz bir modlamadır ayrıca.

Gpl 205 G0 ile hem stab hem de Switch lube yapılabiliyor dogru mu anladım? Bir de Türkiye'de muadili var mı bu ürünlerin? Gümrük vs sorunları olabiliyormuş kimyasal ürünlerde. Sorun yaşayan da yaşamayan da var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı