Custom klavye modları nasıl yapılmalı?

Gpl 205 G0 ile hem stab hem de Switch lube yapılabiliyor dogru mu anladım?
Evet.
Bir de Türkiye'de muadili var mı bu ürünlerin? Gümrük vs sorunları olabiliyormuş kimyasal ürünlerde. Sorun yaşayan da yaşamayan da var.
Direkt olarak stabilizerlere uygulanabilecek, Türkiye'de satılan bir ürün benim bildiğim kadarıyla yok. Ancak stabilizerlerdeki metal çubukların uçlarını yağlamak için bunu kullanabilirsiniz.

Clipping modunu da araştırabilirsiniz ayrıca. Stabilizerlerler de rahatsız edici sesler çıkaran ufak bir parça bulunur, onu kestiğiniz zaman daha iyi bir ses elde edersiniz.

Evet.

Direkt olarak stabilizerlere uygulanabilecek, Türkiye'de satılan bir ürün benim bildiğim kadarıyla yok. Ancak stabilizerlerdeki metal çubukların uçlarını yağlamak için bunu kullanabilirsiniz.

Clipping modunu da araştırabilirsiniz ayrıca. Stabilizerlerler de rahatsız edici sesler çıkaran ufak bir parça bulunur, onu kestiğiniz zaman daha iyi bir ses elde edersiniz.

Clippin, band Air, eva foam, stab ucu gres modlarıyla sizce iş görür mü peki?

Stabler ve switch lube disinda ses icin en ucuz ve kolay mode tempest tape mod + pe foam ve ikisi de oldukca ucuz, max50₺ ya tutar ya tutmaz. Stabilizerler icin kullanacagin yagin kivami yuksek olmasi gerekiyor. Dielektrik gres yada super lube gayet yeterli bunun icin.

Stabler ve Switch lube disinda ses icin en ucuz ve kolay mode tempest tape mod + pe foam ve ikisi de oldukca ucuz, Max50₺ ya tutar ya tutmaz. Stabilizerler icin kullanacagin yagin kivami yuksek olmasi gerekiyor. Dielektrik gres ya da super lube gayet yeterli bunun icin.

Pe yerine eva kullanmak istiyordum. Sizce sorun olur mu? Bir de dielektirk gresi yapı marketlerde bulabilir miyim?

Bir de plate ve PCB arasına da daha iyi akustik elde edebilmek için ince bir eva foam atmayı düşünyordum. Switch yuvalarını keserek plate ve PCB arasına kolaylıkla böyle bir katman atabilirim. İşe yarar mı?

Son düzenleme:
Pe vs eva arasindaki farki cok guzel anlatan bir video var YouTube'da keybored kanalinda. Cok ucuz bir malzeme zaten pe foam. Alip deneyebilirsin ikisini de. Ama tape mod cok daha fazla etkiliyor sesi.

Plate ve PCB arasina her klavye icin mumkun degil maalesef. Mount sekli vs etkiliyor bayağı.

Benim klavye modlamak icin tavsiyem su sira ile olur:

1- stabilizerler (en onemlisi bu, kotu space tusun varsa diger modlarin hiç onemi yok bence)
2- tape mod (uygulamasi cok basit ve etkisi cok yuksek)
3- Switch lube ( bu aslinda 2. sirada da olabilir ama zahmetli bir is biraz da olsa)
4- dampening foam (bunun da etkisi var ama yukaridakiler daha etkili ve onemlin bence. Malzeme olarak kullanilan cok cesit var, pe/eva/sorbathane/neopren/silikon hangisini tercih edersen artik)

Pe vs eva arasindaki farki cok guzel anlatan bir video var YouTube'da keybored kanalinda. Cok ucuz bir malzeme zaten pe foam. Alip deneyebilirsin ikisini de. Ama tape mod cok daha fazla etkiliyor sesi.

Plate ve PCB arasina her klavye icin mumkun degil maalesef. Mount sekli vs etkiliyor bayağı.

Benim klavye modlamak icin tavsiyem su sira ile olur:

1- stabilizerler (en onemlisi bu, kotu space tusun varsa diger modlarin hiç onemi yok bence)
2- tape mod (uygulamasi cok basit ve etkisi cok yuksek)
3- Switch lube ( bu aslinda 2. sirada da olabilir ama zahmetli bir is biraz da olsa)
4- dampening foam (bunun da etkisi var ama yukaridakiler daha etkili ve onemlin bence. Malzeme olarak kullanilan cok cesit var, pe/eva/sorbathane/neopren/silikon hangisini tercih edersen artik)

İlginiz için teşekkürler. Tape mod için standar kağıt türevi maske bandı mı kullanmalıyım? Medical tape çeşitleri kullanlarında olduğunu gördüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı