Custom klavye önerisi

Hocam gmk67 nin linkini atabilir misiniz

Üstteki GMK67 %65 boyutunda diyebilirim. Alttaki Akko 5075S %75 boyutunda.

Tabiki dediğim gibi bunlar sadece kit. Yanında ayrı olarak switch ve keycaps almak gerekiyor.

Son düzenleme:

Üstteki gmk67 %65 boyutunda diyebilirim. Alttaki Akko 5075s %75 boyutunda.

Tabii ki dediğim gibi bunlar sadece kit. Yanında ayrı olarak Switch ve keycaps almak gerekiyor.

Hocam bir keycaps buldum görünüş olarak sevdim ama piyasadan da pek haberim yok o yüzden pahalı olup olmadığını bilmiyorum veya özelliklerinde beni rahatsız edebilecek bir şey var mı?

Keycaps PBT 135 Tuşlar Şeffaf Harf Yan ANSI&ISO Düzeni için Kazınmış Özel Tuş Başlıkları Gateron Kailh Cherry MX Anahtarlar Mekanik Klavyeler (Cherry Profile) https://amzn.eu/d/is6ydQN

Hocam 1100TL'ye geliyor. Gereksiz pahalı. Başlıkta double-shot olduğunu da belirtmemişler. Kısacası alınmaz çok pahalı.

Hocam pbt keycapsler, double-shot pbt keycapslere göre daha dayanıksız ve daha az renk seçeneği oluyor. Genelde PBT keycapslerin üzerindeki harf zamanla siliniyor.

PBT ile ABS karistiriyorsun sen silinme konusunda.

Doubleshot kabaca anlatmak gerekirse keycapte kullanilan her iki renk icin de ayri ayri cift katman seklinde plastik kullanilarak uretilme teknigidir. Ornegin tus kirmizi uzerine siyah yazilar/desenler seklinde iki renkliyse, arka plan ve yazi/desen icin ayri ayri farkli renklerde iki kat pbt plastik kullanilir. RGB gecirmesi isteniyorsa (rgb shine through) o katmanlardan yazi/desen icin olani seffaf olur, ama yine cift kat pbt plastik kullanilir.

Ayrica ABS sanildiginin aksine kalitesiz/kotu demek degildir. Malzeme kalitesi ve ureticiye bagli bir durumdur. En unlu ve pahali GMK setler ABS mesela. Standart gelen abs tuslarsan bahsetmiyorum tabiki.

Ek olarak rgb shine through onemli degilse kaliteli pbt dye sub keycapler de gorsel olarak oldukca guzel, malzeme olarak kaliteli ve butce acisindan daha uygun fiyatli olabiliyor.

@Güllaç Hocam sizin dediğiniz GMK67 klavye kitini alsak Switch olarakta Akko V3 Cream yellow alsak önerebileceğiniz ucuz yollu beyaz ya da pembe (rengi çokta fark etmez) klavye ye uygun keycap öneriniz var mı?
Ek olarak OEM Cherry gibi keycap'lerde profilleri oluyomus hangi profilli keycap almak lazım bilmediğimden soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

@Güllaç Hocam sizin dediğiniz GMK67 klavye kitini alsak Switch olarakta Akko V3 Cream yellow alsak önerebileceğiniz ucuz yollu beyaz ya da pembe (rengi çokta fark etmez) klavye ye uygun keycap öneriniz var mı?
Ek olarak OEM Cherry gibi keycap'lerde profilleri oluyomus hangi profilli keycap almak lazım bilmediğimden soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam isteğinize göre oem veya xda profil keycap alabilirsiniz. Bu keycapin şeklini belirtiyor. YouTube'dan ses testlerine bakabilirsiniz. Ayrıca keycapte " for Cherry MX" ibaresi de bulunması gerekiyor. GMK67 ve Switchleri AliExpress'ten alacağınız için keycapleri de oradan kendi zevkinize göre seçmeniz daha iyi olur hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PBT ile ABS karistiriyorsun sen silinme konusunda.

Doubleshot kabaca anlatmak gerekirse keycapte kullanilan her iki renk icin de ayri ayri cift katman seklinde plastik kullanilarak uretilme teknigidir. Ornegin tus kirmizi uzerine siyah yazilar/desenler seklinde iki renkliyse, arka plan ve yazi/desen icin ayri ayri farkli renklerde iki kat pbt plastik kullanilir. RGB gecirmesi isteniyorsa (rgb shine through) o katmanlardan yazi/desen icin olani seffaf olur, ama yine cift kat pbt plastik kullanilir.

Ayrica ABS sanildiginin aksine kalitesiz/kotu demek degildir. Malzeme kalitesi ve ureticiye bagli bir durumdur. En unlu ve pahali GMK setler ABS mesela. Standart gelen abs tuslarsan bahsetmiyorum tabiki.

Ek olarak rgb shine through onemli degilse kaliteli pbt dye sub keycapler de gorsel olarak oldukca guzel, malzeme olarak kaliteli ve butce acisindan daha uygun fiyatli olabiliyor.
Doğrudur hocam. Ben redditte 2-3 tane ünlü klavye delilerinin makalelerine göre yazmıştım.

Bu fotoğrafta da çoğu profiller var.

Hocam pc ye gelebildim sonunda.

hocam yani anlayamadım double shot daha iyi oluyor değil mi?
Ve hocam genelde double-shot daha iyi kabul ediliyor. Ve ses açısından da daha tok bir ses sağlıyor size. Fakat ben kendime alacak olsam Shuriken hocamın da belirttiği gibi dye-sub pbt keycap alırdım. Hem sesin daha tok çıkmasını sağlıyor hem de hissiyatı rahatlatıcı.

Dosya Ekleri

• images-2.png
    images-2.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı