Custom Sıvı Soğutma Maliyeti

Evet, aynen öyle. ''Göze hoş gelecek- yaptım, değdi'' diyebileceğimiz bir custom soğutmanın ortalama fiyatı an itibariyle 3-4 bin TL civarında tutar. (Bu, tabi CPU, GPU'yu soğutmak ve 2 adet 240- 360'lık radyatörlü custum için. )
Ama, Aliexpress gibi bir sitede Çin malı olup ancak fiyatını hak ettiğini düşündüğüm bazı ürünler alıp bu maliyet biraz daha düşürmek mümkündür.
Diğer seçenek ise; 2. elden almak.

@Ahmet Akbulut, ne gibi sakatlık? Sıvı sızdırma olayını diyorsanız, saf sıvının sakatlığını hiç görmedim. Anakartımı sistemdeki sıvıyı boşaltırken, baktım sıvı çok güzel görünüyor ve anakart da çok tozlanmış, dedim ki dur hazır elimde saf su var iken şu anakartı da bi güzel yıkayayım deyip yıkadım, valla ilk günkü haline döndü anakartım. Zaten zarar görebilecek donanım en başta anakarttır.

Kesinlikle çok iyi. Tabi oda sıcaklığı da önemli... Kalkıp da buradan karşılaştırma yaparsak bu büyük bir yanlışlık olur. (Örneğin, senin oda sıcaklığın 25 derecedir, bi başkasının ise 30'dur. O yüzden uzaktan karşılaştırma olmaz.
Ama şunu bilin ki: İyi bir Custom soğutma ile h100i v2 arasında çokta büyük farklar yok normal kullanımda. Ancak OC yaparken, bu fark ortaya çıkar... Mesela, sen aynı ortamda, aynı sıcaklıkta 4.7 yaparsın bir diğeri (Üst seviye custom soğutma) 4.8- 4.9 yapar. Tabi aynı işlemci ve aynı OC kapasitesine sahip olanlar için söylüyorum. OC'da 1-2 GHz fark yabana atılmaz.

@er36po
Akvaryum tipi sistem yapmayı hiç düşündünüz mü? Hem tozlanma sorunu da olmaz. Saf suyu akvaryumun içine döksek sistemi de uzay montaj akvaryumun içinde yapsak olmaz mı? Maliyet daha az olur diye düşünüyorum. Saf su litresi 2 liradan 300 litre 600 lira iyi yani akvaryumu da 250 liraya, 200 liraya da normal hava soğutucu ile güzel olmaz mı? :D

Sadece taşınabilir olmaz o kadar. Ama taşımaya da lüzumu olmaz temizlemeye gerek yok taşınma durumu olmadığı sürece sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı