Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

Merhabalar ömcelikle böyle güzel bir konu açıp elinizden geldiği kadar herkese yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.
Yaklaşık 10 aydır mini itx sistem kullanıyorum.
Kasamı değiştirdim şimdi ise aklımda custom yapmak var.
Sistem Özellikleri
Cpu: 6700k
Gpu:Gtx 1080 Evga Founders Edition
Kasa: Nzxt Manta
Anakart: Asus Z170l Pro Gaming
Ram: Corsair Lpx 2x8 3200mhz
Ssd: 850 Evo 500 gb ve m2 crucial 275 gb
Hdd: Wd blue 3 tb
Şuan işlemcimi Corsair H100i Gtx ile soğutuyorum. Custom sistem kurup hem işlemcimi hemde ekran kartımı soğutmak istiyorum. Aynı kasa ve bileşenler ile bir abim ekwb nin 240lık hazır soğutucusunu alıp çok memnun kaldı bende sizlere danışmak istedim. Hangi parçaları almalıyım neden o parçaları tercih etmeliyim yardımlarınızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Söylemeyi unutmuşum akrilik olmayacak.

Herkese merhaba bende sivi sogutma almak istiyorum 2 aydir internetten arastiriyorum ama hala ne birşey yapamadım tl bazında butcem 1500 tl kasamı aldım örnek bir foto atıcam böyle bır sıvı sogutma ısttıyorum yardımcı olursanız cok memnun olurum

eski kasamda bulunan cooler master sıvı sogutma 240 bulunmakta o yeni kasamda islemciye yetişmşyor onu cıkarıcam .. makinam 2 aylıktır

SİSTEM ( SYSTEM )
ASUS ROG STRIX NVİDİA GEFORCE GTX 1070
Intel Core i7 6700K 4.0GHz
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz
PHILIPS 27 inc 144Hz 1MS FULL HD GAMING MONİTOR
ASUS MAXIMUS VIII RANGER ANAKART
WİNDOWS 8.1 PRO
PSU : Thermaltake 850W Zero Fan 80 PLUS BRONZE RİNG

Dosya Ekleri

• 9e159726b82ae42e4da1b76480215fef.jpg
    15,7 KB · Görüntüleme: 271
@er36po Merhaba usta bi kaç gündür kafamı kurcalayan bişey var bu resimde arkadaş ek 360 xtx nin 63mm kalınlığındaki radyatörleri typhoon marka 63cfm fanlarıyla ters yönde takmış. Bu şekilde 2 gpu 1 cpu soğutuyor bu şekilde çok zor soğumaz mı radyatör ?

Sa dostum 1500tl ile işlemcine gayet iyi soğutma yaparsın fakat asıl mesele değer mi cevabı bence hayır ekran kartını soğutmadıktan sonra customun pek bi espirisi kalmıyor kapalı devre soğutmalar özellikle 240mm ise işlemciyi çok rahat soğutur

@berkay1638, o şekilde de normal hava soğütmadan daha iyi soğutur. Fakat hem GPU'lara hem de CPU'ya OC yapıldığında sıvı (su) kaynama noktasına bile gelebilir, bu sefer de belirttiğiniz gibi, çok zor suğutacaktır.
Ama başta da belirttiğim gibi, normal şartlarda hava soğutmadan çok daha iyidir yine de.

Merhaba @er36po açtığınız konu çok faydalı olmuş. Bende bir yotube kanalı ile ufaktan tanıtımlara başladım. Daha akrilik boru ile custom sıvı soğutma yapmadım ama yakın zamanda kendime bir tane yapacağım şöyle uygun bütçeli. Bu arada İstanbulda bu işler için yardım almak isteyen arakadaşlar olursa her zaman beklerim. Beni DH'den BatPC olarak tanırsınız belki. Artık bu forumu daha aktif kullanıyorum. Oradaki hesabımı dondurdum bir kaç kişi ile sürtüşmem oldu. Burada daha elit insanlar var sanki veya eğitim düzeyi daha yüksek Bu arada @arg-ist artık bu forumda yok mu kendisi de bu işi çok iyi yapar. Neyse mevzuyu çok uzattım İyi forumlar herkese.

BAT MOD

@er36po hocam buralardamısınız.
Öncelikle konuya şöyle başlayayım. Bundan 7 8 ay önce Çin'den aldığım radyatör pompa vs. ile kendi başıma Dark N10 marka kasaya kurduğum sıvı soğutmayı çöpe atıp. Yen'i bir kasaya "Thermaltake Core X71 FullTower" geçtim. Takdir edersinizki yumuşak boruyu bir kenara bırakıp akrilik geçme kararı aldım. Şuan için gpu düşünmüyorum. Nedeni halen 1080 özel sıvı bloklumu alayım yoksa 1080ti mi karar verememem. Şuan için sadece işlemci düşünüyorum. Bütçe olarak 2000-2500 arası düşünüyorum. Kafamda çok soru var. Akrilik için ayrı rekor almak gerekirmi, çünkü yumuşak hortum için tonla rekor duruyor . Neyse lafı uzatmayalım kafamdaki soru işaretleri kasayıda göz önünde bulundurursak çünkü kasa muazzam büyük çok hoşuma gitti 67cm den fazla yüksekliği var. Ne gibi bir ürün tavsiyeniz olur. İlerde gpu chipset vs. de soğutacağımızı baz alaraktan. Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar..

Dipnot; bütçe duruma göre genişletilebilir..

@rainbox, ben donanım önerisinde bulunmuyorum. Ama "Sıvı bloklu 1080 mi yoksa 1080 Ti mi" sorusuna şöyle yanıt vereyim. Bütcem dahilinde, ben olsam 1080 Ti alıp ona ayrı sıvı bloğu alırdım. Bu durumda tamamen isteğinize ve bütçenize bırakıyorum.

Hayır, yumuşak hortum rakorları sert (akrilik) hortumlarla uyumlu değil maalesef. Akrilik yapacaksanız uyumlu tip rakor almanız gerekecek.

Bama tam olarak na yapacağinızı ve hangi barcaları soğutacağinizi belirtin. Bir de elinizde olan olmayan malzemeleri de belirtin.

@er36po hocam tam olarak istediğim başlangıç olarak işlemci soğutmak. Ekran kartını netleştirdiniz zaman tekrar size danışıp bir gpu blok alıp güncelleme yaparız olmadı sizden istediğim. Akrilik konusunda tecrubesizim. Parça olarak ne almam lazım işlemci bloğu radyatör, pompa-rezervuar vs. ne almam gerektiğini soruyorum. Yani Çin'den aldığım parçalar duruyor fakat iş görmez sanırım. Kaliteli marka olsun istiyorum siz isterseniz yinede atarım resimlerini. 360mm lik radyatör 300mm lik rezervuar, pompa işlemci bloğu duruyor mevcutta resimlerini atarım buraya iftardan sonra

Piyasada pek de kolay bulunmayan parçaların linkini dakikalarca arayıp bulmak+ konuya eklemek ve sonra boşuna olduğunu düşünmek. Ama sizinki boşuna değildir düşüncesiyle topladım gerekli parçaları

Sadece CPU'yu soğutmak için:
  1. CPU bloğu (Linkten bakıp beğenmediyseniz farklı modellere de bakabilirsiniz.)
  2. 10/12 çapında rakor (Sadece CPU'yu soğutmak için size bu rakorlardan 6 adet lazım. Ama kıvrımlarda veya köşelerde de kullanacaksanız, kasanızdan bakarak nerelerden kaç kıvrım vereceğinizi hesaplayarak rakor sayısını kendiniz artırabilirsiniz.)
  3. 90 derece rakor (Bunlardan normal şartlarda 4 adet veya daha fazlası lazım olur ancak siz kıvrım vermeden direk pompadan radyatöre veya CPU bloğuna geçiş sağlayabilirseniz gerek kalmaz bunlara.)
  4. Linkini verdiğim rakorlara uyumlu olan 10/12 çapında akrilik boru (Sadece CPU'yu soğutmak için size 2 metre fazlasıyla yeterli olacaktır. Linkteki bir boru 1 metre boyundadır.)
  5. 360'lık radyatör ( İsteğinize veya bütçenize bağlı olarak, isterseniz 240'lık olanı ister daha büyüğünü de alabilirsiniz.)
  6. Rezerfuar + Pompa (Bu model hoşunuza gitmediyse yada pahalı geldiyse başka sitelerden de bakabilirsiniz.)
  7. Bükme Kordonu (Bu parça akrilik boruların içinden geçirerek ısı tabanca yardımıyla ısıtarak boruları bükmek içindir.)
  8. Isı Tabancası (Bu akrilik boruları ısıtarak istenilen yöne bükülmesini sağlıyor.)
  9. Ve son olarak, akrilik borular nasıl bükülür vedeosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…