Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

• Konuyu başlatan er36po
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 68.939
Merhabalar ömcelikle böyle güzel bir konu açıp elinizden geldiği kadar herkese yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.
Yaklaşık 10 aydır mini itx sistem kullanıyorum.
Kasamı değiştirdim şimdi ise aklımda custom yapmak var.
Sistem Özellikleri
Cpu: 6700k
Gpu:Gtx 1080 Evga Founders Edition
Kasa: Nzxt Manta
Anakart: Asus Z170l Pro Gaming
Ram: Corsair Lpx 2x8 3200mhz
Ssd: 850 Evo 500 gb ve m2 crucial 275 gb
Hdd: Wd blue 3 tb
Şuan işlemcimi Corsair H100i Gtx ile soğutuyorum. Custom sistem kurup hem işlemcimi hemde ekran kartımı soğutmak istiyorum. Aynı kasa ve bileşenler ile bir abim ekwb nin 240lık hazır soğutucusunu alıp çok memnun kaldı bende sizlere danışmak istedim. Hangi parçaları almalıyım neden o parçaları tercih etmeliyim yardımlarınızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Söylemeyi unutmuşum akrilik olmayacak.

Herkese merhaba bende sivi sogutma almak istiyorum 2 aydir internetten arastiriyorum ama hala ne birşey yapamadım tl bazında butcem 1500 tl kasamı aldım örnek bir foto atıcam böyle bır sıvı sogutma ısttıyorum yardımcı olursanız cok memnun olurum

eski kasamda bulunan cooler master sıvı sogutma 240 bulunmakta o yeni kasamda islemciye yetişmşyor onu cıkarıcam .. makinam 2 aylıktır

SİSTEM ( SYSTEM )
ASUS ROG STRIX NVİDİA GEFORCE GTX 1070
Intel Core i7 6700K 4.0GHz
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz
PHILIPS 27 inc 144Hz 1MS FULL HD GAMING MONİTOR
ASUS MAXIMUS VIII RANGER ANAKART
WİNDOWS 8.1 PRO
PSU : Thermaltake 850W Zero Fan 80 PLUS BRONZE RİNG

Dosya Ekleri

• 9e159726b82ae42e4da1b76480215fef.jpg
    9e159726b82ae42e4da1b76480215fef.jpg
    15,7 KB · Görüntüleme: 271
@er36po Merhaba usta bi kaç gündür kafamı kurcalayan bişey var bu resimde arkadaş ek 360 xtx nin 63mm kalınlığındaki radyatörleri typhoon marka 63cfm fanlarıyla ters yönde takmış. Bu şekilde 2 gpu 1 cpu soğutuyor bu şekilde çok zor soğumaz mı radyatör ?

gulf_porsche_9z9k_EK_XTX_360_radiator_cooler_master_mastercase_gaming_pc_case_mod_mnpctech.jpg

Herkese merhaba bende sivi sogutma almak istiyorum 2 aydir internetten arastiriyorum ama hala ne birşey yapamadım tl bazında butcem 1500 tl kasamı aldım örnek bir foto atıcam böyle bır sıvı sogutma ısttıyorum yardımcı olursanız cok memnun olurum

eski kasamda bulunan cooler master sıvı sogutma 240 bulunmakta o yeni kasamda islemciye yetişmşyor onu cıkarıcam .. makinam 2 aylıktır

SİSTEM ( SYSTEM )
ASUS ROG STRIX NVİDİA GEFORCE GTX 1070
Intel Core i7 6700K 4.0GHz
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz
PHILIPS 27 inc 144Hz 1MS FULL HD GAMING MONİTOR
ASUS MAXIMUS VIII RANGER ANAKART
WİNDOWS 8.1 PRO
PSU : Thermaltake 850W Zero Fan 80 PLUS BRONZE RİNG
Sa dostum 1500tl ile işlemcine gayet iyi soğutma yaparsın fakat asıl mesele değer mi cevabı bence hayır ekran kartını soğutmadıktan sonra customun pek bi espirisi kalmıyor kapalı devre soğutmalar özellikle 240mm ise işlemciyi çok rahat soğutur

@berkay1638, o şekilde de normal hava soğütmadan daha iyi soğutur. Fakat hem GPU'lara hem de CPU'ya OC yapıldığında sıvı (su) kaynama noktasına bile gelebilir, bu sefer de belirttiğiniz gibi, çok zor suğutacaktır.
Ama başta da belirttiğim gibi, normal şartlarda hava soğutmadan çok daha iyidir yine de.

Merhaba,
Arkadaşlar düşündüm de Technopat Sosyal 'de neden ''Custom Sıvı Soğutma Yardımlaşma ve Dayanışma'' konusu olmasın diyerek böyle bir yola başvurdum. Umarım birbirimize yardımlaşmada geri kalmayız.

Arkadaşlar, buradaki asıl amaç; Sıvı Soğutma ile ilgili sağlam bilgilere sahip olmak… İlle de Sıvı soğutma yapmak için konuda soru sormak/ yardım almak şart değil, dediğim gibi asıl amaç ''bilgilenme ve bilgilendirme''.
Hem bu konuda benim de eksiklerim var, bu vesileyle ben de bilgimi geliştirmiş olurum.:)

Öncelikle Custom Sıvı Soğutma'da gereken bazı ürünleri kendimce tanıtmak istiyorum.
Pompa + Rezervuarlar:
Eki Görüntüle 43282 Eki Görüntüle 43283 Eki Görüntüle 43284 Eki Görüntüle 43285 Eki Görüntüle 43286 Eki Görüntüle 43287 Eki Görüntüle 43288

CPU Blokları
:
Eki Görüntüle 43290 Eki Görüntüle 43291 Eki Görüntüle 43293 Eki Görüntüle 43294 Eki Görüntüle 43295

GPU Blokları:
Eki Görüntüle 43296 Eki Görüntüle 43297 Eki Görüntüle 43298 Eki Görüntüle 43299 Eki Görüntüle 43300

Ram Blokları:
Eki Görüntüle 43314 Eki Görüntüle 43315 Eki Görüntüle 43316

Radyatörler:
Eki Görüntüle 43301 Eki Görüntüle 43302 Eki Görüntüle 43306 Eki Görüntüle 43307

Fanlar:
Eki Görüntüle 43341 Eki Görüntüle 43343 Eki Görüntüle 43344 Eki Görüntüle 43345

Yumuşak hortum Rekorlar:
Eki Görüntüle 43311 Eki Görüntüle 43312 Eki Görüntüle 43313
Yumuşak borular:
Eki Görüntüle 43317 Eki Görüntüle 43318 Eki Görüntüle 43319

Sıvılar: (Renklendiriciler)
Eki Görüntüle 43321 Eki Görüntüle 43322 Eki Görüntüle 43323 Eki Görüntüle 43325 Eki Görüntüle 43327

Akrilik Buru Rekorları:
Eki Görüntüle 43329

Akrilik Borular:
Eki Görüntüle 43330

Akrilik çalışması için gerekli Malzemeler: (Bükme ve Isıtma seti)
Eki Görüntüle 43332 Eki Görüntüle 43331
Aslında Sıvı soğutma ürünlerinde daha bir sürü seçenek var ancak bu eklediklerim göstermelik olduğundan yeter diye düşünüyorum.

Bu konuda bize desteklerini esirgemeyeceklerine inandığım @Recep Baltaş , @BilgisayarKurdu @Murat5038 ve diğer adlarını şu anda hatırlayamadığım bilgili arkadaşları da konuya davet etmek istiyorum.

Son olarak, Sıvı soğutma denilince aklıma gelen ilk isim olan @arg-ist hocamı da davet ediyorum.
Merhaba @er36po açtığınız konu çok faydalı olmuş. Bende bir yotube kanalı ile ufaktan tanıtımlara başladım. Daha akrilik boru ile custom sıvı soğutma yapmadım ama yakın zamanda kendime bir tane yapacağım şöyle uygun bütçeli. Bu arada İstanbulda bu işler için yardım almak isteyen arakadaşlar olursa her zaman beklerim. Beni DH'den BatPC olarak tanırsınız belki. Artık bu forumu daha aktif kullanıyorum. Oradaki hesabımı dondurdum bir kaç kişi ile sürtüşmem oldu. Burada daha elit insanlar var sanki veya eğitim düzeyi daha yüksek :) Bu arada @arg-ist artık bu forumda yok mu kendisi de bu işi çok iyi yapar. Neyse mevzuyu çok uzattım :) İyi forumlar herkese.

BAT MOD

@er36po hocam buralardamısınız.
Öncelikle konuya şöyle başlayayım. Bundan 7 8 ay önce Çin'den aldığım radyatör pompa vs. ile kendi başıma Dark N10 marka kasaya kurduğum sıvı soğutmayı çöpe atıp. Yen'i bir kasaya "Thermaltake Core X71 FullTower" geçtim. Takdir edersinizki yumuşak boruyu bir kenara bırakıp akrilik geçme kararı aldım. Şuan için gpu düşünmüyorum. Nedeni halen 1080 özel sıvı bloklumu alayım yoksa 1080ti mi karar verememem. Şuan için sadece işlemci düşünüyorum. Bütçe olarak 2000-2500 arası düşünüyorum. Kafamda çok soru var. Akrilik için ayrı rekor almak gerekirmi, çünkü yumuşak hortum için tonla rekor duruyor :D . Neyse lafı uzatmayalım kafamdaki soru işaretleri kasayıda göz önünde bulundurursak çünkü kasa muazzam büyük çok hoşuma gitti 67cm den fazla yüksekliği var. Ne gibi bir ürün tavsiyeniz olur. İlerde gpu chipset vs. de soğutacağımızı baz alaraktan. Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar..

Dipnot; bütçe duruma göre genişletilebilir..

@rainbox, ben donanım önerisinde bulunmuyorum. Ama "Sıvı bloklu 1080 mi yoksa 1080 Ti mi" sorusuna şöyle yanıt vereyim. Bütcem dahilinde, ben olsam 1080 Ti alıp ona ayrı sıvı bloğu alırdım. Bu durumda tamamen isteğinize ve bütçenize bırakıyorum.

Hayır, yumuşak hortum rakorları sert (akrilik) hortumlarla uyumlu değil maalesef. Akrilik yapacaksanız uyumlu tip rakor almanız gerekecek.

Bama tam olarak na yapacağinızı ve hangi barcaları soğutacağinizi belirtin. Bir de elinizde olan olmayan malzemeleri de belirtin.

@er36po hocam tam olarak istediğim başlangıç olarak işlemci soğutmak. Ekran kartını netleştirdiniz zaman tekrar size danışıp bir gpu blok alıp güncelleme yaparız olmadı sizden istediğim. Akrilik konusunda tecrubesizim. Parça olarak ne almam lazım işlemci bloğu radyatör, pompa-rezervuar vs. ne almam gerektiğini soruyorum. Yani Çin'den aldığım parçalar duruyor fakat iş görmez sanırım. Kaliteli marka olsun istiyorum siz isterseniz yinede atarım resimlerini. 360mm lik radyatör 300mm lik rezervuar, pompa işlemci bloğu duruyor mevcutta resimlerini atarım buraya iftardan sonra :D

Piyasada pek de kolay bulunmayan parçaların linkini dakikalarca arayıp bulmak+ konuya eklemek ve sonra boşuna olduğunu düşünmek. Ama sizinki boşuna değildir düşüncesiyle topladım gerekli parçaları :rolleyes:

Sadece CPU'yu soğutmak için:
  1. CPU bloğu (Linkten bakıp beğenmediyseniz farklı modellere de bakabilirsiniz.)
  2. 10/12 çapında rakor (Sadece CPU'yu soğutmak için size bu rakorlardan 6 adet lazım. Ama kıvrımlarda veya köşelerde de kullanacaksanız, kasanızdan bakarak nerelerden kaç kıvrım vereceğinizi hesaplayarak rakor sayısını kendiniz artırabilirsiniz.)
  3. 90 derece rakor (Bunlardan normal şartlarda 4 adet veya daha fazlası lazım olur ancak siz kıvrım vermeden direk pompadan radyatöre veya CPU bloğuna geçiş sağlayabilirseniz gerek kalmaz bunlara.)
  4. Linkini verdiğim rakorlara uyumlu olan 10/12 çapında akrilik boru (Sadece CPU'yu soğutmak için size 2 metre fazlasıyla yeterli olacaktır. Linkteki bir boru 1 metre boyundadır.)
  5. 360'lık radyatör ( İsteğinize veya bütçenize bağlı olarak, isterseniz 240'lık olanı ister daha büyüğünü de alabilirsiniz.)
  6. Rezerfuar + Pompa (Bu model hoşunuza gitmediyse yada pahalı geldiyse başka sitelerden de bakabilirsiniz.)
  7. Bükme Kordonu (Bu parça akrilik boruların içinden geçirerek ısı tabanca yardımıyla ısıtarak boruları bükmek içindir.)
  8. Isı Tabancası (Bu akrilik boruları ısıtarak istenilen yöne bükülmesini sağlıyor.)
  9. Ve son olarak, akrilik borular nasıl bükülür vedeosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı