Cyber-Warrior.Org Yayın Hayatına Son Verdi

Türk internetinin en eski ve büyük bilişim forumlarından "Cyber-Warrior.Org" dün itibariyle 21 yıllık yayın hayatına son verdi.

İllaki bir şekilde herkesin yolunun düştüğü, felsefesi, misyonu ve vizyonuyla bilinen, bugün tanıdığınız birçok siber güvenlikçi ve bilişimcinin yetiştiği, birçok bilgisayar meraklısının ilk heyecanı ve çoşkuyu aldığı çınar devrildi. Koca bir devir kapandı.

Emeği geçen bütün herkesten Allah razı olsun, çok farklı bir ortamdı. Kattıklarınla, o güzel insanlar ve anılarla hatırlanacaksın...

misyon.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayyıldız Tim de “siber dünyaya veda” edeceklerini duyurmuştu. Onların kapanmasını beklerken bunların gitmesine şaşırdım. Sanırım herkes aynı sebeple gidiyor. ABD´de son yıllarda siber suç işleyen kişilere karşı çok sert yasal yaptırımları da içeren düzenlemeler çıktı. Dünya dijitalleştikçe veri güvenliğinin önemi ve alınan tedbirler de arttırılıyor.

FBI kurumu “Türkiye lehine siber casusluk” yaptıkları iddiasıyla Ayyıldız Tim hakkında soruşturma başlatmış. İşin sonu nereye varacak belirsiz ancak durumun ciddi olduğu her şekilde belli oluyor.

Zaten şu anda kullandığımız internet de TCP/IP protokolleri üzerine kurulu. Eski ve açık yapısı yüzünden hiçbir zaman %100 anonim olamazsınız. İnternetin yeni ve anonimliği kolaylaştıran protokollere geçmesi gerekiyor. Kısacası yeni bir internet gerekiyor ancak bu iş hem teknik açıdan kolay değil, hem de insanları daha kolay bulabilmek devletlerin işlerine yarıyor.

Ayyıldız Tim 2016'dan belli hep öyle zaten... Yok veda ediyoruz, yok dava açıldı, yok tutuklanma riskimiz var, yok şu yok bu. Eski hackledikleri siteleri de önümüze pişirip pişirip koyuyor yeni yapmışlar gibi. CW bugüne kadar kaç zorluk çekti maddi olarak, haberiniz var mı? Hangi medya kuruluşu bugün CW'yi konuşuyor? Ayyıldız Tim yazarı haberlere çıkıp orada burada konuşmasını iyi bilir. Ayyıldız Timin elinde bulundurduğu maddi gücün belki 4 de 1'i CW de vardır. CW Bugüne kadar hep gönüllü kişilerce ayakta kaldı. Aile ortamı kurulmaya çalışıldı, CW de kaç tane ben komutanım diye gezen 15 yaşında çocuk gördünüz? AYT kaç yıl geçerse geçsin kapanmaz, o maddi güç ellerindeyken asla kapanmazlar. FBI dava/soruşturma açmış falan, hocam geçin oraları FBI dava açacaklar fakat yayınlarına devam edecek Ayyıldız Tim öyle mi? Güldürmeyin beni Allah aşkına :) Biraz sert dille yazmış olabilirim sertliğim size değil yıllardır kapanıyoruz, ABD baskısı altındayız diyerek milletimizi kendine çekenleredir.
 
Onların kapanmasını beklerken bunların gitmesine şaşırdım. Sanırım herkes aynı sebeple gidiyor.
Aslında CW uzun bir zamandır yasal bir platform olarak yayın hayatını sürdürüyordu. Aynı soruşturmaların benzeri bir röportajdan okuduğum kadarıyla zamanında CW'nin başından da geçti, bir sıkıntı olmadı.


Kapanma sebebinin bu nedenle diğer devletlerce soruşturma kaygısı olduğunu sanmıyorum. Artık forum yönetmek eskiye kıyasla çok zorlaştı, insanlar iş güç sahibi oldu ve zaman ayıramaz hale geldiler. Bu da kapanmayı kaçınılmaz hale getirdi CW için. Genç kesimin de forumlara ilgisi çok olmayınca kendisini daha fazla devam ettiremedi. Oysa kıymeti bilinmedi.
 
2009 yılında Yarbay olup yönetimden bir kaç kişiyle tartıştığım için banlanmıştım. Çok sonrasından AKP partizanı ve badem bıyıklıların yönetimi olduğunu fark ettim. Her şeye rağmen güzel zamanlardı ve internet dünyası ile ilgili birçok şeyi orada öğrendiğim.
 

Geri
Yukarı