Cyberpunk 2077 Amazon Prime veya Epic Games'in yılbaşı hediyesi olabilir mi?

Sen 10 dolara TR de alıyorsun, Amerikalı 30 dolar veriyor.

Hayır dostum genel söyledim. 10 doların altına indi. Twitter'da da bayağı paylaşıldı kendim de inanmayıp baktım 9.90 dolara satılmış.
Oyunu beğenmemişsin ama beleş istiyorsun. :D 125 TL'ye hangi oyun Cyberpunk gibi? Evet sorunlu çıktı ama ben 3 kere oynadım oyunu. İlk çıktığı zaman ile şu anki oyun arasında çok fark var. Ek olarak oyunun beleş verilme ihtimali çok az. Bu zamana kadar verilse Witcher 3 de verilirdi. Kaç yil geçti oyunun üstünden niye verilmedi? Cyberpunk 1 yılını yeni doldurdu. Hediye verilmesini beklemeyin. GTA 5 bile 7 sene sonra verildi yani. Zaten CDPR'ın 2 tane sağlam oyunu var hadi 3 olsun. Witcher 2, Witcher 3, Cyberpunk 2077. bunu beleş verirse bu adam ne kazanacak?

Yukarıda arkadaşa da söyledim oyunu beğendim bu arada 249 lira iken aldım oynadım. 100+ saat geçirdim. Benim bedava demem bize bedava oyunu GOG'dan CDPR vermeyecek zaten Amazon aynı Epic Games gibi anlaşmalı pr amaçlı verebilir dedim. Sonuçta para kazanıyor firma her şekilde EA oyunlarını hayrına mı veriyor Prime mesela adamların belli ki bir planı var. Ben de indirimde bu kadar ucuzlayabilmiş bir oyunun (global olarak) onca dramın üzerine hala isimden reklam için kullanması çok muhtemel olduğunu düşündüğümü söyledim.
 
Son düzenleme:
Ücretsizden kastım bize ücretsiz olacak GTA V için Epic Games milyonlar ödemiştir mesela yoksa Rockstar kendi mağazasında bedava verirdi. Kısaca yapımcı toplu ödeme alarak kazanıyor. Oyuncu Prime alarak Epic Games hesabı kullanarak Launcher indirerek zaten karşı tarafa bir şey veriyor. Mesela Amazon durduk yere aylardır. Çok iyi oyunlar vermiyor illa bir plan vardır. Keza Epic Games'in derdi daha fazla kullanıcıya sahip olmak zamanla kazanç istiyorlar. Mesela kendimden örnek vereyim Epic Games bedava oyunlar için girip 500 liradan fazla da indirimlerde alım yapmıştım. Sadece bedava kap olarak kalmadı.
Atladığınız büyük bir husus var. GTA 5, 2013 çıkışlı karakter yaratma olayını ise Online tabanına yaymış bir oyun. Her ne kadar Epic Games üzerinden ücretsiz sunulsa bile oyunda gelişmek için satım alımlar üzerinden kazanç sağlayacak bir yapıya sahip. Zaten Rockstar bu oyundaki satışlardan ve ödemelerden ciddi bir para kazandığı için Epic Games ile ortaklaşa karar vererek ücretsiz yapma konusunda anlaştılar. Aynı zamanda Rockstar, Red Dead Redemption 2 gibi ciddi oranda satmış bir oyuna da sahip ki aynı Online yapı GTA 5 kadar olmasa da mevcut. Yani Rockstar'ın kazanç kapısı 1 adet değil.

CD Projekt ise Cyberpunk 2077 gelene kadar asıl kazancını Witcher serisi ve en çok son oyunla elde etmiş bir firmaydı. Her türlü imkanlarını da Cyberpunk 2077 için harcadılar. Ama şöyle ama böyle oyun çıktı ve çıkalı 1 sene oldu. Bu Online tarafı olmayan bir RPG oyunu. Henüz DLC'ler ise sunulmadı. Şimdi siz kalkıp bu oyunu ücretsiz sunarsanız bu saatten sonra DLC gelse bile kazanç falan elde edemezsiniz. Cyberpunk 2077'nin öncelikle kazanç noktasında CD Projekt'i doyurması lazım. He bunca seneden sonra Witcher 3'yi bile ücretsiz yapmayan bir firmanın kalkıp Cyberpunk 2077'yi de ücretsiz yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü bu oyunlarda gelişmenizi gerektirecek bir yapı yok. Hikaye tabanlı istediğiniz şekilde oynayarak deneyim elde ediyorsunuz. İster 1 kere ister 10 kere bile olsa oynarsınız ve kenara koyarsınız.

Kısacası GTA 5 ile CP2077, temel itibarıyla birbirlerinden ayrılar. O oyun ücretsiz oldu, bu oyunu da ücretsiz olur diye düşünmek saydığım nedenlerden ötürü mantıklı değildir.
 
Ayrıca şöyle bir nokta var, oyunu yapımcı firma ücretsiz olarak büyük ihtimalle vermez. Epic Games, kendi reklamı doğrultusunda Rockstar ile anlaşıp, oyunu (GTA 5) kendi sistemi üzerinde ücretsiz yaptı. Yani, bunu yapmak için Rockstar ile bir sözleşme imzaladılar ve firmaya yüklü bir para ödediler. Amazon veya Epic Games CP2077 için böyle bir girişimde bulunabilir mi dersek bana göre pekala bulunabilir. Fakat reklam, kâr zarar dengesini göz önüne alırsak bu firmalar için çok yüksek meblağlar çıkabilir. Sonuçta CD Projekt bu oyundan para kazanmak isteyecektir ve böyle bir teklif gelirse (cazip) geri çevirmez diye düşünüyorum. Eğer ki oyunun ek paketlerine harcayabilecekleri sıcak paraya sahiplerse, acil yüklü bir girişe ihtiyaçları yoksa, uzun zamanda kazançları onların lehine olacaksa böyle bir işe kalkışmayacaklardır.
 
@kino imkansıza yakın. Ama olursa benim gibi satın alanlara haksızlık olur. Ama düzgün bir oyuna asla hayır demeyiz.

Diğer oyunları alanlara haksızlık olmuyor mu? Saysız ücretsiz oyun verdiler bugüne kadar GTA V online için Rockstar'a geri dönüşü daha iyi oldu. RDR2'nin de online seçeneği bulunurken daha fazla oyuncu toplamak için onlara da iyi gelir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı