Cyberpunk 2077 Atatürk Göndermesi

Hocam açıkça söylemek gerekirse. Bildiğiniz gibi bu bir RPG oyunu yani metin sayısı inanılmaz fazla. Ben bile ilk önce okurken göklerdedir diye okudum. Bence çok fazla tepki verildi.

Benim karşıma çıksa gülüp geçerdim, hakaret ve aşağılama şeklinde algılamadım. Ama çevirmen olsam bunu yapmam çünkü insanlar hassas ve patlamaya yer arıyor. Bir de çok ciddi bir iş bu yılın en beklenen oyunu, öyle arkadaş arasında espri yapmaya benzemez onu oraya eklemek. Ucuz olmuş. Yaz oraya "istikbal göklerdedir" diye insanların yüzünde bir gülümseme olsun. Ne gerek var bunlara.

Ulan ne gereksiz bir konu abartıldı yine. Adamların isi gücü yok ama Türklerle zoru var. Üstüne gıcık olduğu Türklere çeviri yapıyor öyle mi? Bariz belli bi' çeviri hatası ya da bi' ifadeyi yanlıs anlatma durumu var. Bazıları bilerek yapmıs diyor ne gülünç. Firmanın ne suçu var ingilizcesini oku bi' ondan sonra yorum yap. Ki arkadasımızın attığı mesajlar doğru ise dediklerimi doğrular nitelikte. En kısa zamanda durumu düzelteceklerdir. Eğlenmenize bakın.

Söylentilere göre ... Adında bir 23 studios çalışanı çevirmiş o bölümü. Bir açıklama yaparsa iyi olacak konuyla ilgili.

Hocam rica etsem arkadaşın ismi geçtiği bütün konuşmaları ve fotoğrafları kaldırır mısınız? Şayet bir tanıdığıyla ben görüştüm çünkü kendisi gerici bir insan değil sanıldığı gibi hiç değil fakat benim bir hatam yüzümden (ismi sansürlemedim) olay tamamen adı geçen arkadaşa kaldı. Kendisi proje yöneticisi ve grup olarak özür dilediler zaten. Şu an benim yüzümden linç yiyiyor kaldırırsanız sevinirim.

Mutlaka dediğiniz doğru olabilir ya da doğrudur. Merak ettiğim konu sadece merak, harfi bilinçli bir müzik grubuna ithafen o şekilde yapması ( yapan kişi bu ya da şu bilmiyorum ) sırasında acaba yanlış anlaşılmaya müsait bu diye akıllarda dolanmadı mı? Bir kaç saniye de olsa bu imajı bırakması aklından geçmedi mi ? Geçtiyse de bu şekilde toparlamanın kolay olmayacağını düşünmedi mi acaba gerek diye merakımı ve soru işaretlerimi dile getirmemde mahsur yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…