Cyberpunk 2077 Atatürk Göndermesi

Ben çeviriyi beğendim, 2077'deki bir punk grubuna bulunabilecek en iyi Türkçe isimlerden biri bu, tonla benzer isimli punk grubu var zaten dünyada, çok da takmamak lazım.

Bu olaydan haberim var. Türkçe çeviriyi yapan ekip Instagram adresi üzerinden yanlışlık ve yanlış anlaşılma yüzünden özür diledi. Linkini atacaktım ama bulamadım.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-13_185730.png
    resim_2020-12-13_185730.png
    60,8 KB · Görüntüleme: 67
Oyunu oynayan bir arkadaşımın karşılaştığı durum. Hayretler içerisinde kaldım. Ne düşünüyorsunuz?

(Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sözündeki "Gök", T ile yazılmış. Dikkatli bakalım.)

Eki Görüntüle 776080

Eki Görüntüle 776059
Kimsenin Dünya çapında saygı duyulan bir lidere böyle bir şey yapmak isteyeceğini düşünmüyorum. Ayrıca böyle bir şey yapılması için bir neden de yok. Sonuç olarak çeviri ekibi de Türk. Büyük ihtimalle çeviren arkadaş komik olacağını sandı ancak olmadı. Zaten saniyesinde de özür dilediler.

Çeviri yapan ekip özür diledi, isteyerek yapmamışlar zaten. Kendilerine zarar vermiş olurlar ki yabancılar bile Atatürk'e saygı duyuyor, ben onlara kızgın değilim. Kötü bir niyetle yapıldığını da düşünmüyorum ama bu hata hem kendilerine zarar oldu, hem de belli bir kitlenin nefretini kazandılar.

ya bence orda şirketçiler en üstün olarak kabul edildiği için "istikbal, götlerin elinde" anlamında söylediklerini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı