Cyberpunk 2077 balon mu?

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Cyberpunk 2077 oyunu birçok yerde reklamı yapılan arkasında Witcher gibi önemli bir seriyi yapmış şirketin oyunu. Bana oyun çok şişiriliyormuş gibi geldi. Bazı oynanış videolarını izlediğimde atmosfer dışında çok bir şey sunmadığını gördüm. Sizce Cyperpunk bir balon mu? Çıktığında beklentileri karşılayabilir mi?

Oyun balon değil, zaten gördüğümüz videolar sadece minik bir kısmını gösteriyor. Evrenini tam göremiyoruz, ancak yapımcı firmayı bilenler nasıl bir oyun olacağını az çok biliyordur. Oyun henüz çıkmadı ve ortada sadece 2-3 video var, yani ister istemez birçok insan acaba beklentileri karşılar mı? Gibi sorular soruyorlar ve haklılar da. Ancak şu da bir gerçek ki, benim gibi bu tür oyunları sevenlerin zirvede tutacağı bir oyun olacaktır. Atmosferi çok farklı olacak, özellikle oyun yetişkin içerik olarak çok üst düzey olacak gibi duruyor. Zaten birçoğumuz bunu istemiyor muyuz? :)
Bence sorunuza en iyi cevap oyun çıkınca verilebilir. Onun haricinde sadece bildiğimiz birtakım bilgiler ile yola çıkabilir ve yorum yapabiliriz. Şunu da belirteyim, RDR2 gibi optimizasyon açısından berbat bir oyun olmayacağı bir gerçek, oyuncuyu saatler boyunca başından kaldırmayacağına da eminim.

Oyun o kadar arşa çıkarıldı ki toplum 2'ye bölünücek bir taraf çöp diyecek bir tarafsa oyunu savuncak benim tek isteğim kendini tekrar eden oyun olmasın her bölümde sürekli farklı mekan görelim hikayesi sarsın yeter

CD Projekt, bu oyun için çalışmalarını özenle yürütüyor. Hikaye, oynanış, grafik gibi konularda kendini ispat etmiş bir firma. Hatta oynanış videolarından konu açılmışken Ubisoft'u hatırlayalım. Bu konuda iyi sükse yapan bir firmadır ama iş gerçeğe dönünce "Bu muydu?" dedik, demeye devam ediyoruz. Şahsen sunulan belirli oynanış videolarında bile geniş bir yelpaze sunduğunu düşünüyorum.

Tabi bir virgül koymak lazım: Her oyunu herkes sevecek diye bir kaide hiçbir zaman olamaz. Cyberpunk 2077 konusunda da durum aynı. Eminim; karmaşık, yetersiz, kendisine uygun bulmayanlar da yer alacaktır. Bu projenin farklı şekillerde reklam alması da bu soru işaretlerini doğuruyor. Normal.

Oyunu ön sipariş aşamasında almış biri olarak Eylül ayında fikirler netleşmiş olur diyorum. Bekleyeceğiz.

Cyberpunk janrasını seven biri olarak balon çıksa da çıkmasa da heyecanla beklediğim bir oyundur. Maalesef bu janrayı hakkıyla temsil eden sayılı oyunlar var. 2077 bunların arasına girecektir diye umuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı