Cyberpunk 2077 hakkındaki görüşlerim

YamukAdam

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
3.149
Makaleler
4
Çözümler
6
Öncelikle oyunu toplamda 7 saat oynayarak bitirdim. Hiç ara görevlere girmedim. Oyunda ana hikayeye etki edecek bug görmedim. Hikaye ve araba sürüşü çok güzel. Daha uzun sürsün isterdim. Şehri gezemeden göçebelerle başka yere gittik. Daha gezmek isterdim ama hep ana görevlere odaklandım. Grafik açısından biraz daha optimizasyon gerekebilir. Bu arada doktora olan borç parayı ödeyemeden oyun bitti :D. Buradan burnumuzu beladan çıkarmayan Arasaka'ya selam olsun. Seni de özleyeceğim Night City. Ama en çok Panam'ı özleyeceğim.
 
Yapmadı hocam. Yüksek grafiklerde 50 FPS oynadım. Gayet güzeldi.

Ne güzel ben de 1500X ve 5500 XT 8 GB ile böyle yapıyorum. 60 FPS için ayar yapayım dedim şehir merkezinde işlemci %100'e arada kafa atınca ayarları geri yükselttim. 45-50 FPS darboğazsız ideal oldu.
 
Ne güzel ben de 1500X ve 5500 XT 8 GB ile böyle yapıyorum. 60 FPS için ayar yapayım dedim şehir merkezinde işlemci %100'e arada kafa atınca ayarları geri yükselttim. 45-50 FPS darboğazsız ideal oldu.
Benim işlemci de X eklentili olduğu için yüzde 90-80 arasındaydı.
 
Biraz gerçekleri konuşalım o zaman:

(-)Eksiler
-Hikaye çok zayıf Ana hikaye çok zayıf. Witcher 3 gibi düşük bütçeli bir oyunla (CBP'ye göre) çok zayıf kalıyor. Bütün oyun boyunca kafamızda ki çipi çıkartmaya çalışıyoruz ve oyun sonunda 2 seçenek sunuluyor (optimum) 1.Kendini Arasaka'ya sat 2.Ölmeyi bekle. Bu nedir ya? RPG oyunu bu mu oluyor? Bütün hikaye boyunca amacımız uğruna çabalayıp sonda 2 seçenekte de intihar etmek?"
-Witcher 3 ile kıyaslandığında çok zayıf kalan RPG öğeleri. Witcher 3'ün cadı yan görevinde bile bize 4-5 seçenek sunulurken bu oyunun ana görevlerinde bile seçenekler 3 ten yukarı çıkmıyor.
-Yakın dövüş elementleri berbat. Z bıçakları o kadar gösterip sadece 1 adet hiçte tatmin etmeyen öldürme animasyonu koymuşlar. Katana ayrı rezalet zaten vuruş hissi yok.
-NPC'ler berbat. Düşmanlar attığınız bombaya tepki bile vermiyorlar. Gameplayde gösterdikleri öldükten sonra çevreyle etkileşim yok. Buga girip sıkışıyorlar, aptalca hareket ediyorlar.
-Harika arabalar gösterip sadece birkaç tür araba koymuşlar hypercarlar sadece 3 adet fakat üçüde birbirinden rezalet. Easteregg olarak Batmobile koymuşlar fakat sokakta gezerken görebileceğiniz normal bir hypercarın sadece siyaha boyanmış hali hiçbir artısı yok.
-Araba sürüş hissi çok kötü Watch Dogs Legion gibi
-Yan görevler çok vasat.
-Cyberpsycholar bölgeyi temizle gelden başka hiçbir şey değil. Yakın dövüşler mekanikleri berbat olan vuruş hissi olmayan bir oyunda böyle bir şey yapmak rezalet olmuş.
-Optimizasyon ve bugları saymıyorum bile.
-Silah çeşitliği gösterdiklerinden daha az şatafatlı. Aynı silah mekaniğinin (Genellikle) giydirilmiş versiyonu.
-Judy yan görevine gittiğimiz su altı bölümünde ki çevre harika fakat yan görevi yapmasanız böyle yerlerin varlığından haberiniz bile olmaz. Çünkü oyun size buralara gitmeye teşvik etmiyor.
-Jackie'ile daha bağ kurmadan erkenden öldürüyorlar ve bir intikam hissi yaşayamıyoruz.

--

(+)Artılar
+Açık dünya çok güzel grafikler harika. Çöle gittiğinizde çölde olduğunuzu, Tenha bir yerde olduğunuzda tenha bir yerde olduğunuzu, şehrin merkezine indiğinizde merkezde olduğunuzu çok rahat anlıyorsunuz.
+Jhonny Silverhand harika yazılmış. Matrix hap göndermesi çok hoş. O asi havayı güzel hissettiriyor. Özellikle Sokak çocuğunu seçerseniz geçmişiniz gereği çok kolay bağlanıyorsunuz.
+Jhonny'nin silahı harika. Şu ana kadar oyunlarda gördüğüm en iyi silah olabilir.
+Jhonny'nin arabası için ise Porsche ile iş birliği yapmaları çok hoş olmuş.
+Oynunun modellemeleri çok iyi olduğundan araç içi görünüm çok hoş.

--

()Nötr
()Yan karakterler harika modellenip yazılmış. Fakat ana hikayeye etkileri çok kötü. Kendi alanlarında derinlikleri var fakat hikayeye kazandırılmamışlar.

--------
Bu oyunu The Witcher 3'ün yapımcısı CDPRD yapmış olmasa 50 puandan fazla vermem. Witcher 3' gibi düşük bütçe ve insan kaynağı ile yapılan bir şaheserin böyle yüksek bütçeli ve uzunca bir süre hazırlanmış bir oyun çıkarmaları çok ilginç. Ben hala bu oyunu CDPRD'in yaptığını düşünmüyorum. Özellikle yan görevlere bakıldığında. Bu oyunu bitirene kadar kendimi iyi bir oyun olduğuna inandırdım fakat hele o finali gördüğümde rezalet bir iş olduğunu kabullendim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı