Cyberpunk 2077 ile DLSS Momentumu Başlıyor

Söylemin foruma katkısı farkındalık oluşturmak. Hala 2023 Yılında yazılımla çalışan bir cihazı kamyon motoru karşılaştırır gibi saf güç, kas gücü zırvasıyla falan karşılaştırıp öve öve bitiremeyen, yere göğe sığdıramayan ve bunların dediğini de ciddiye alan, yolundan giden bir kitle var.

Saf güç ayağına RTX 4080 yerine 7900XTX alanlar şimdi path tracing ve DLSS 3.0 ile CP2077 oynayanları gözleri yaşlı izliyor. RTX 4080 Alan adam teknolojik devrime canlı canlı tanık olurken GTX 980 zamanlarından kalma kafanın ürünü olan 7900XTX'e para gömmüş arkadaşlar RTX 4080 ile çekilmiş path tracing oynanış videoları izliyor. Kart normal RT açınca bile yamuluyor zaten. FSR 2.2 bile DLSS 2.4'e tam olarak rakip değil. FSR 3.0 da fos çıkacak. Çipten güç alan, donanım hızlandırmayla çalışan bir şeye safi yazılım asla yetişemez. Kendim de AMD sistem kullanıyorum. İş bilmez beceriksiz AMD yüzünden Nvidia tekeline kaldık. AMD'nin beceriksizliği yüzünden yakında orta seviye Nvidia GPU 1500 dolar olacak ben buna deliriyorum. Adamlar teknolojiye ön ayak oluyor, AMD peşinden gitmek yerine sadece izliyor.
"AMD'ciler seri üzgün atıyor. DLSS 3.0 da ne, yeniyor mu içiliyor mu? Diye araştırmaya başladılar bile." şu cümlenin içerisinde nasıl bir farkındalık var? Burada küçümseme, aşağılama ve toksik bir hareket görüyorum. Mantıklı cümleler kurduğunuzda hak verirdim ama ben burada çok tuhaf tabirlere rastladım.

Sizin fos çıkacak, rakip olamaz, asla yetişemez gibi söylemleriniz rekabet halindeki firmalara ve kullanıcılara farkındalık oluşturmak yerine kötücül bir tavır aşılıyor. Nvidia zaten öncü. Bu öncülük 2-3 seriyle AMD'ye geçecek değil. AMD'nin asıl amacı da hiçbir zaman için RT olmadı. Bu konuda da kendilerini yeni yeni geliştiriyorlar. Intel bile sektöre bir tarafından girdi. Gelişime açık olmayı destekleyeceğinize böyle kötülerseniz bu iş bir yere varmaz.

Yav arkadaşlar ne ndivia ne amd ekonominiz neye yetiyorsa o. Bu arada 4090 tekler (!)

Söylemin foruma katkısı farkındalık oluşturmak. Hala 2023 Yılında yazılımla çalışan bir cihazı kamyon motoru karşılaştırır gibi saf güç, kas gücü zırvasıyla falan karşılaştırıp öve öve bitiremeyen, yere göğe sığdıramayan ve bunların dediğini de ciddiye alan, yolundan giden bir kitle var.

Saf güç ayağına RTX 4080 yerine 7900XTX alanlar şimdi path tracing ve DLSS 3.0 ile CP2077 oynayanları gözleri yaşlı izliyor. RTX 4080 Alan adam teknolojik devrime canlı canlı tanık olurken GTX 980 zamanlarından kalma kafanın ürünü olan 7900XTX'e para gömmüş arkadaşlar RTX 4080 ile çekilmiş path tracing oynanış videoları izliyor. Kart normal RT açınca bile yamuluyor zaten. FSR 2.2 bile DLSS 2.4'e tam olarak rakip değil. FSR 3.0 da fos çıkacak. Çipten güç alan, donanım hızlandırmayla çalışan bir şeye safi yazılım asla yetişemez. Kendim de AMD sistem kullanıyorum. İş bilmez beceriksiz AMD yüzünden Nvidia tekeline kaldık. AMD'nin beceriksizliği yüzünden yakında orta seviye Nvidia GPU 1500 dolar olacak ben buna deliriyorum. Adamlar teknolojiye ön ayak oluyor, AMD peşinden gitmek yerine sadece izliyor.
Cahilden daha kötü bir şey varsa o da bildiğini sanan cahildir.

2K'da 4070 Ti ile VRAM darboğazı yiyince gelen pişmanlık hissi.
Darboğaz felan yok. 4070 Ti uzun yıllar 2K'da götürecek DLSS ile. Bugün herkes Nvidia'ya bakıp hayran kalmalı daha az donanımla nasıl çok daha ileride iPhone vs Android gibi düşünün, daha az donanımla çok daha kusursuz, sorunsuz ve akıcı performans. Parası olan Nvidia alıp geçer bu kadar basit, bütçesi dar olan da AMD alır ekran kartı için diyorum bunu tabii.

Ayrıca yumurtanın dediğinin neresi yanlış? RT, path tracing teknolojisini 2023'te açtığımda ciddi performans kaybına uğrayan RX 7900 serisi hele ki Nvidia ile benzer fiyat bandında iken neden 10 yıl öncesi gibi sadece ayarları ultraya alıp oynayayım Rt gibi daha yeni teknolojiler varken?

Tabi işin farklı bir boyutu var 2023 yılında 4090 kartla 2d oyun oynamak! yeni çıkan oyunların çok büyük bir çoğunluğu cp2077 değil! cp2077 de fps ne olursa olsun deneyimlemek için ultra ayarlarda rt açtım ama çok önemli bir görsellik göremedim! bence bazı arkadaşların söyledği gibi bu tamamen "hakaret, aşağılama, küçük görme" temelli yapılıyor yani bir farkındalık sağlamak, "faydalı olmak" gibi bir amaç yok tamamen art niyet!

Darboğaz falan yok. 4070 Ti uzun yıllar 2K'da götürecek DLSS ile. Bugün herkes NVIDIA'ya bakıp hayran kalmalı daha az donanımla nasıl çok daha ileride iPhone vs Android gibi düşünün, daha az donanımla çok daha kusursuz, sorunsuz ve akıcı performans. Parası olan NVIDIA alıp geçer bu kadar basit, bütçesi dar olan da AMD alır ekran kartı için diyorum bunu tabii.

Ayrıca yumurtanın dediğinin neresi yanlış? RT, path tracing teknolojisini 2023'te açtığımda ciddi performans kaybına uğrayan RX 7900 serisi hele ki NVIDIA ile benzer fiyat bandında iken neden 10 yıl öncesi gibi sadece ayarları ultraya alıp oynayayım RT gibi daha yeni teknolojiler varken?

La gardaş Hogwarts Legacy de 1080p Ultra da 6800XT 16 GB VRAM kullanıyor. Yeni nesil oyunların hiçbiri RDR2 gibi optimizasyonla çıkmayacak. Siz 12 GB'nin yeteceğini sanmaya devam edin. Ha 4070 Ti gerçekten mükemmel bir kart benim 6800XT'yi paramparça eder ama işte iş VRAM'e geldiği zaman ben Intel Arc bile önerebiliyorum düşük bütçede.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı