Cyberpunk 2077 incelemesi

Öncelikle elinize sağlık, Build kısmına katılmıyorum Skyrim kadar eğlenceli bence farklı Build'ler tasarlamak.
Ve Skyrim'e Build açısından en çok yaklaşabilen oyun.

Hocam siz keyif aldıysanız ne mutlu fakat ben hiç beğenmedim çünkü oyun alanında bunlar gameplay etki etmiyor ve çoğu gereksiz geliyor. Size deus ex öneririm ondan sonra Cyberpunk gerçekten bomboş gelecektir.

Son düzenleme:
Evet zamanla bazı şeyler düzelse de RPG olayı düzelmeyecek. Bunu ancak DLC'ler ile yapabilecekler. Ama DLC hiçbir zaman ana hikaye kadar prodüksiyonlu olmayacağı için maalesef o taraf ziyan oldu diyebiliriz.
HoS ve B&W göz kırpıyor hocam. Bana göre ikisi de ana oyundan daha iyi hikayeye ve sunuma sahipti. Ana oyunun yapamadığı küçük kısımları düzelterek güzel bir şekilde sunmuşlardı, bunlara benzer kalitede bir DLC yapabilirler umarım.

Açık dünyada yeni bir şey katan oyun çıkmıyor artık belli bir kitle yakalandı ve bu değişikliklere kapalı kitle yüzünden bizde sadece sosu farklı servis edilmiş aynı yemeği yiyoruz. Satış korkusu ile yeni bir şey deniyen hiçbir firma kalmadı neredeyse sadece aynı işi daha iyi yapıyorlar. Cyberpunk hiçbir şeyi iyi yapmıyor atmosfer ve hikaye anlatımı dışında.

Benim de istediğim o fakat oyunun önünde aşması gereken çok daha ağır problemler var. Temelde problemler var yani. Sanki Game-Design ekibi hiç çalışmamış gibi. Karakter buildleri çok zayıf çünkü bir şey değişmiyor neredeyse. Gizliliğe yönelen build yapıyorum ama aksiyona döndüğümde de problem yaşamıyorum ve bir noktadan sonra V karakterine çok da uygun olmayan çok efsanevi bir hale geliyorum. Ve bu çok uzun sürmüyor. Herkes diyor ki "Abi Oda diye biri var varya Arasaka'nın prensesini koruyor fena bir şey..." falan, karşıma geliyor iki tokat bir tekme derken... ee? öldü abicim bu. "Abi tamam onu kestin de daha Adam Smasher var...öfff adamın her yeri donanım her yeri yazılım." sonra bir kaç dakikada o vaktimi çalıyor. Diyorum ki "ee? öldü bu da." Sonra oyun diyor ki "kardeşim sen fena bir şey oldun ya" ben de diyorum ki "yoo abi ben gayet normal oynadım öyle çok kasmadım yani."

Kısaca oyunun temelinde ki problemlerin çözülmesi lazım eğer onlar çözülmese bile güzel bir hikaye DLC'si beni yine heyecanlandırır tabi o ayrı ama temel mekaniklerde beklediğim değişiklikler olmaz, olamaz gibi.

Hocam artık RPG birçok türe ayrıldı fnv openworld sahip olan tps RPG'ler arasında en iyilerdendir mesela. Fakat disco elysium, Fallout2,
Baldurs gate, divinity orginial sin 2, gibi oyunlarla kıyaslamak ne derece doğru. O tür oyunlar neredeyse text tabanlı denilecek kadar ciddiye aliyorken türü itibarı ile fnv gibi oyunlar daha yüksek bütçelerinden dolayı casual oyunculara da hitap etmek zorunda şeklinde çıkartılıyor. Cyberpunk türünün örneği değil deus ex serisi varken Cyberpunk 2077 açıp oynamam bir daha.

Hocam siz keyif aldıysanız ne mutlu fakat ben hiç beğenmedim çünkü oyun alanında bunlar gameplay etki etmiyor ve çoğu gereksiz geliyor. Size deus ex öneririm ondan sonra Cyberpunk gerçekten bomboş gelecektir.
Hocam ilk oyuna başlayacağımda RPG tarafı nasıl?
Seçimlerimin birşeylere etki ettiğini görebilecek miyim?
Karakter geliştirme olarak tatmin edici olduğunu biliyorum, ama RPG tarafında nasıl bilmiyorum.

Karakter geliştirme olarak tatmin edici olduğunu biliyorum, ama RPG tarafında nasıl bilmiyorum.
Bu oyun RPG değil. Düz rol yapma elementleri çöp.

Witcher 3 kadar var. Seçimler 0 etkisi var diye bir şey yok yani. W3 sevdiysen bunu da seversin ama derin bir RPG yok. Yer yer yetersiz diyalog seçimleri gelebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…