Cyberpunk 2077 ön sipariş edilmeli mi?

infptolga

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
222
Selam, sizce Cyberpunk ön siparişle alınmalı mı yoksa çıkması mı beklenmeli? Çıktıktan sonra fiyat artar mı veya kış indirimlerinde fiyat düşer mi? Kesin oynayacağım ama acelesi yok. Sizce ne yapayım?
 
Fiyat her türlü artar, döviz kuruna göre hesaplayın. Oyun 60 Dolara satılıyor, Steam vergisini de eklerseniz 500+ TL olacağı az çok belli olur.
Ön sipariş oyunları böyledir, büyük indirim gibi düşünün. Birçok oyun ön siparişte çok ucuza satılıyor, çıktıktan sonra 2-3 kat fiyatı artabiliyor hatta bazı oyunlar 5-6 kat fiyat artabiliyor. O yüzden almayı düşünüyor iseniz hiç düşünmeden alın geçin, sonrasında üzülmek istemezsiniz.
Yurt dışı fiyatlara bakmak isterseniz: https://www.gamivo.com/product/cyberpunk-2077-eu Euro ve Dolar olarak para birimini değiştirip bakın, Türkiye'de ise yarı fiyatına satın alabiliyorsunuz.
Bu da Türkiye'de uygun fiyatlı bulabileceğiniz yer: En Ucuz Cyberpunk 2077 - Steam Satın Al - %10 İndirim | GameSatış
 
@Motionless IN White Bizde yerel fiyatlandırma yapılıyor ama. Direkt yurt dışı satış fiyatıyla değerlendirmek çok yanlış.

Ön siparişe özel bonuslar oluyor. CD Projekt de bonuslarında genelde dijital içerik sunmuş. Oyun içeriğine veya hikaye içeriğine etki edecek bir avantaj sunmamış. Yani oyunu şimdi alan ile sonradan alan arasında pek fark olmayacak gibi görünüyor.

Ön siparişte şu tarz kampanyalar oluyor genelde. Mesela Oyun "X" olsun. Ön siparişte normal sürüm fiyatına bir üst sürüm verilebiliyor bazılarında. Son zamanlarda ön siparişe açılıp da piyasaya çıktıktan sonra fiyatı artan oyun görmedim (Fiyat haatası olan Horizon oyunu hariç) .
 
@imnotagamer Yerel fiyatlandırma ile neden Yurt dışı fiyatı karşılaştırmayayım? Ön sipariş olduğu için yerel fiyatlandırma yaptılar, istemeselerdi yapmazlardı. İlk önce bunu bil, yani firma 1 yıldır zararına satış yapıyor.
Ön siparişte illa içerik farkı olacak diye bir kaide yok. Detroit gibi oyunlar da çok ucuza satıldı, ancak çıkışından kısa bir süre sonra 6-7 kat fiyat artışı gördü. Bence ön sipariş hakkında biraz daha araştırma yapın. CBP 2077'de sürüm olmadığı için dediğiniz birçok söz geçersiz kalıyor.
Ayrıca ön siparişli oyunları galiba hiç görmediniz. Burada Horizon yok, Detroit, Vampire gibi birçok oyun bulunuyor. Kaldı ki CBP ile fiyat karşılaştırması bile yapamayacağımız oyunlar. Tekrardan araştırmanızı yapın derim, kullanıcı adınızın hakkını verdiğinizi belli etmeyin.
 
Resident Evil 2, Resident Evil 3, Red Dead Redemption 2, F1 2020'nin fiyatını arttırmadılar. Birkaç kampanya yaptılar oyunla ilgili sadece. Verdiğim örnekleri dayanağım olduğundan veriyorum. Sen ise burada aşağılayıcı sözler sarfetmekten başka bir şey yapmıyorsun.

Güncelleme:

Yakuza Like a Dragon ön siparişten sonra fiyatı artmadı.
Doom Eternal ön sipariş fiyatını hatırlıyor musun? 300 lira civarından 199 liraya düştü ve öyle kaldı.

Ben oyuncu değilim. İşime bakar, akşamları da eğlence amaçlı girip oyunlarımı oynarım. Ön siparişle ilgili bu zamana kadar gördüğüm değişiklikler de bahsettiğiniz 2 oyunun yanında Metro Exodus da eklenebilir. 92 liradan Steam'de açıldıktan sonra yapımcının karar değişikliği sonrası Epic'te satışa sunuldu ve Steam'e 249 lira fiyat ile geri döndü.

Epic ile Steam arasında satış fiyatı konusunda rekabet var. Detroit de hatırlayacağın üzerine 127 lira iken Steam'de 142 liraya çıktı, şu an Epic'te de 142 lira olması lazım.

Satisfactory oyununa da baktığınızda Epic'te 89 TL civarı satılıyor iken Steam'de 50 TL'ye çıktı sanırım. Ardından Epic de fiyatı 50 TL yaptı.

Vampire oyununu tam hatırlamıyorum ama Epic'te fiyat hatası olduktan sonra satışı durdurulmuştu bir dönem. Bahsettiğiniz oyunla aynı mı, bilmiyorum.

Amacım burada kullanıcıları bilgilendirmek benim. Kesin sonuç da vermemiz hiçbirimiz açısından mümkün değil. Bir bakmışsın fiyatı düşürmüşler, Doom Eternal gibi. Veya 249 liradan 299 liraya çıkarmışlar.

Ama burada konuşup tatlı dille tartışacağımız yere "ilk önce bunu bil." , "kullanıcı adının hakkını veriyorsun." gibi ibareler kullanmak yetişkin bir insanın yapabileceği bir şey değil.
 
Son düzenleme:
@infptolga Site güvenilir, kendilerinden 1000 TL'lik alışverişim oldu. Steam kodu değil Steam gif olarak yolluyorlar. Yani bir hesap size arkadaşlık yolluyor ve oyunu hediye ediyor. Yani normal satın alma ile aynı olay. Herhangi bir sorun yaşamazsınız. Mesela birçok kişinin Hi2Games'e dolandırıcı demesi üzerine 170 TL'ye CBP 2077 aldım ve tam 9 aydır herhangi bir sıkıntı yaşamadım. GameSatış ise bu tarz mecralarda oldukça güvenilir ve tanınmış bir sitedir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı